jogosítvány nélkül külföldön


pazs # 2011.03.30. 10:35

Civilizált ország az, nyilván kaphatsz tolmácsot, de akkor lesz még egy köröd, nem hemzsegnek a ráérő magyar-német tolmácsok a bíróságon.
A többire meg inkább egy német ügyvéd tudna válaszolni.

tomika0622 # 2011.03.30. 09:38

Tisztelt Fórumozók és Tanácsadók!

Tanácsukat szeretném kérni hogy mire számíthatok a következő ügyben.
2008 Júliusában kimentem külföldre(német) dolgozni édesapámhoz akit elötte 10évig nem láttam.Vásároltam egy kocsit a késöbbiekben a nevemre.
2009 Áprilisában hazautaztam majd a kocsit itthagytam mivel nem tudtam milyen szabályokkal járhatok vele otthon.
2010 Októberében visszatértem ismét jobb megélhetés reményében külföldre jelenleg is itt tartózkodom.
Az affér a következö: Otthontartózkodásom ideje alatt Édesapám használta az autót majd egy ellenőrzés folyamán kiderült hogy nincs jogosítványa.Igen tudom elítélő válaszaikat de miután nem találkoztam Édesapámmal 10évig nem az volt az első kérdésem hogy szervusz Fater van jogsid?Tehát annak gondolatában hagytam itt az autót hogy neki van érvényes vezetői engedélye.Jött egy levél Januárban hogy Őt is és engem is 1.000€ büntetést szabott ki az illetékes hatóság.Ő ezt befizette majd sajátomat ugyan ezen valós történetre fellebbeztem.Érvényes vállalkozói igazolvánnyal rendelkezem és mindent papírokkal tudok igazolni.Holnap megyek bíróságra ez ügyben nyelvtudásom ilyen szinten elemésző hogy ott én meg tudjak nyílvánulni. Tehát a kérdéseim:
Kaphatok e tolmácsot?
Milyen következményei lehet ennek az egésznek mire számítsak?