.Kozma utcai fegyház


Wiki75 # 2011.04.15. 16:14

Kedves Viktor!
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Vitória

lakatosviktor # 2011.04.15. 08:48

Kedves Viktória!

Az összbüntetés esetén az a legfontosabb, hogy az több különálló ítéletben foglalt bűncselekmények közül melyiket mikor követte el. Ez alapján dönthető el, hogy lehet-e helye összbüntetésnek. A Jogi Fórumban számtalanszor megtárgyalta már a közösség ezeket, sokan írtak róla és mindenki ugyanazt (legalábbis aki jól ismeri a Btk-t), tehát érdemes ezeknek utánaolvasni.

A családi körülmények enyhítőként hatnak, viszont az, hogy két éve normális életet él, többszörös visszaeső esetében semmiképpen.

A többszörös visszaesés legfontosabb következményei:

  • vagyon elleni bűncselekmény esetén nem hivatkozhat tevékeny megbánásra, ezért tevékeny megbánás miatt nem szüntethető meg a büntetőeljárás, illetve a büntetés nem korlátlanul enyhíthető;
  • Fegyházban kell végrehajtani a kétévi vagy ennél hosszabb tartamú szabadságvesztést;
  • szigorúbb összbüntetési szabályok (fegyház fokozat két év szabveszt.-től);
  • a büntetési tétel felső határa felével emelkedik (legfeljebb 20 év);
  • "feles kedvezményből" kizárt;
  • stb.

Üdv,
LV


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

Wiki75 # 2011.04.15. 02:22

Kedves Viktor!
Köszönöm a választ!A 4 ügye mind lopás vétsége.Ebből 3 bírósági egy pedig tárgyalási szakban van.Ennyit tudok én is.Ruhatolvajokkal járt,mint sofőr.Ön szerint mire számíthat különösen többszörös visszaesőként?Előző ügyei nem lopások voltak.Az számíthat az ítéletnél,hogy 2 éve már teljesen normális életet élt,semmit nem követett el,illetve született egy azóta 7 hónapos gyerekünk és én itt maradtam egyedül 3 gyerekkel,akik közül az egyik tartósan beteg?Ezek lehetnek enyhítő körülmények?
Előre is megköszönve válaszát!
W.Viktória

lakatosviktor # 2011.04.14. 21:43

Sőt, azonnal. Sorban a válaszok a kérdésekre:

1. Egyrészt, az egyesítést indítványozhatja a vádlott, de ennek nem ő az ura. A bíróság dönt róla, ha a törvény által előírt feltételek fennállnak (személyi, tárgyi összefüggés). Attól, hogy valaki több ügyben szerepel, még nem feltétlen egyesítik az ügyeket. Másrészt, kevés az adat, amit ír. Nem tudjuk ugyanis, hogy van-e helye egyáltalán összbüntetésnek.

Szubjektíve azt gondolom, ha két cselekményre halmazati büntetést szab ki a bíróság, az kevesebb, mintha két ügyben külön ítélik el a vádlottat, majd összbüntetésbe foglalják. De kíváncsi lennék a többiek véleményére is.

2. Elévülésről itt nem lehet szó. Az elévülés egyébként nem függ össze a törvényben előírt határidők betartásával. Jelen esetben az, hogy az ügyész most emelt vádat, az Ön által írtak alapján nem kifogásolható eredményesen.

Üdvözlettel,
LV


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

lakatosviktor # 2011.04.14. 21:37

Bocsánat, nem olvastam az elmúlt napokban emailt, de rövidesen válaszolok!


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

Wiki75 # 2011.04.14. 03:16

Csak ,hogy tudja mindenki!
A Kozma utcai fegyház és börtönben milyen helyzetek uralkodnak!Akár a filmekben.Napi szinten megy a szurkálás fogkefenyélből készült eszközzel.A hetekben egy rab meghalt a szúrástól,mire kiért az orvos.A másikat úgy pofán vágták a sétán,hogy a fél arca leszakadt,a vértócsa azóta is az udvaron "díszeleg".A mentő vitte el.24 órából 26-ot résen kell lenni,ha túl akarod élni.
Röviden ennyi.

Wiki75 # 2011.04.10. 01:57

Kedves Viktor!
Alábbi üzenetet elküldtem Önnek e-mailben is,legalábbis remélem.Megköszönném,ha válaszolna,mert nem tudom kihez forduljak ez ügyben és eddig Ön válaszaiból adódóan talán kielégítő választ tud nekem adni.Van két igen kínos kérdésem.Páromat 2 év körözés után megfogták és most büntetését tölti.De van még 4 ügye,de különböző megyék bíróságain.Az I. kérdés,hogy jár jobban,ha egyesítteti őket,hogy egy bíróság ítélje el halmazatban ,vagy külön ítélje el mind a 4 és utána kérjen összbüntetést.II.a rendőrségen volt egy ügye nyomozati szakban,amit nem tudtak másfél-két évig vádemeléssel az ügyészségre küldeni,mert nem találták.A kérdés az,hogy ez elévülhetett-e azzal a címmel,hogy megkésett vádemelés,mivel van egy határideje a rendőrségnek,hogy meddig kell átadniuk.Vagyis bele lehet-e kötnie azzal a címmel,hogy megkésett vádemelés.
A választ előre is köszönöm!
W.Viktória

lakatosviktor # 2011.04.09. 13:57

Budapesti Fegyház és Börtön. Sőt, van ott néhány fogházas is.


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

Dr.Attika # 2011.04.06. 17:53

Kedves Viki!
A "kozma utca" nem csak fegyház hanem börtön is. Hogy került oda az ember? Valószínüleg törvényesen. Az áthelyezési kérelem menete egyszerű. Le kell írnia egy papírra, hogy kéri az áthelyezését. A kérelemről meg döntenek a BV szervek.

Wiki75 # 2011.04.06. 16:53

Hogy kell innen intézni az áthelyezési kérelmet?Egy alapon börtönbüntetésre ítélt ember miért került ide.Hogy kérheti az áthelyezését?Mi ennek a hivatalos menete és mik az esélyek?
Köszönöm!W.Viktória