Önvédelem?


ObudaFan # 2011.04.21. 20:27

Keress. Arra bizonyítékok, hogy megsérültél. Hogy ebben neki bármilyen szerepe volt, arra már nem feltétlenül.

nudzsúd # 2011.04.21. 14:33

Akkor keressek ügyvédet? A látleleteim nem bizonyítékok?

ObudaFan # 2011.04.21. 14:19

Nem lesz ez egyszerű, ha nem volt tanú.

nudzsúd # 2011.04.21. 13:53

Tisztelt Fórumozók!

Miután bejelentettem a férjemnek, hogy válni szeretnék, folyamatosak lettek a bántalmazások.(A házból elköltözni nem tudok a lányommal, míg ki nem fizet. A vagyon jogi per még folyik.) Mindig csak akkor bánt, ha kettesben vagyunk. Elkapta a karom és rángatott ide-oda, neki lökött a falnak, fojtogatott, megrúgott, kezemet csavargatta, hajamat húzta. Néhány lila foltnál több nyom nem maradt rajtam. Sokáig nem tettem feljelentést, reméltem, hogy megnyugszik és abba hagyja. A gyerekek( van egy 20 éves fiam is) szintén nem akartak hallani arról, hogy kihívjam a rendőrséget, ezért gyakran ők álltak elém, ha mégis előttük történt volna a bántalmazás. Mivel elém álltak, így nem jött nekem a volt férjem, így tanuként nem láttak bántalmazást. Látleletet vettettem fel öt alkalommal, majd mivel nem történt változás, hiába fenyegettem, hogy feljelentem, ezért egy év után feljentettem az utlsó incidensnél. A bíróság előtt még csak a meghallgatásig jutottunk, nem kért bocsánatot, azt állítja sohasem bántott és bizonyítani szeretné ártatlanságát. Szerinte én hisztériás rohamokban török zúzok és ezért le kell fognia, innen vannak a lila foltok a karomon. Egyszer valóbban eltörtem (egy év cirkusz után) három tányért miután ki akart zavarni a házból a lányommal együtt, ezt videóra vette. Mikor videózott, ki akartam a kezéből ütni a kamerát a partvissal, amivel söpörtem össze a tányérokat.
Azóta újból kétszer nekem támadt, de most már ő jelentett fel bántalmazásért, mert "megsérült" a keze, egyszer pedig a feje, mert a gipszes kezemmel védekeztem miközben a másik karomnál fogva rángatott ide-oda és nem engedett el.Persze én is megsérültem én is feljelenttem őt.
A jövő hónapban lesz a tárgyalás. Van értelme ügyvédet fogadnom? Milyen büntetésre számíthat a volt férjem, és elhihetik-e neki, hogy én vagyok a bántalmazó?
Köszönettel! Nudzsúd

ObudaFan # 2011.04.19. 13:00

A fenyegetések rögzítésének mindenképpen lehet értelme, felhasználhatóak lesznek a bíróságon, ha a fenyegetéseket máshogy nem lehet bizonyítani. Annak sem árt utánajárni, hogy vannak-e a házban olyanok, akik látták, hogy jogos védelmi helyzet állt fenn. Vállalok hasonló ügyeket.

Ancsa2600 # 2011.04.19. 11:47

Értem.
Azt lehet tudni, hogy nagyságrendileg mire számíthatunk?
Az egy bíróság számára tényleg hihető, hogy a Párom kezdeményezi a verekedést, majd miután megüti mindkettőt, a férfi elszalad egy lapátért, a nő pedig egy gázspray-ért?
Amíg ott élünk, mit tudnánk tenni, hogy bebizonyíthassuk az igazunkat?
Gondolok itt a fenyegetések rögzítésére, stb.

Ön vállal ilyen jellegű ügyeket? :-)

Köszönöm

ObudaFan # 2011.04.19. 10:51

Mindenképpen kellene egy védő.

Ancsa2600 # 2011.04.19. 08:09

Kedves Jogi Fórumozók!

Szeretném a segítségüket kérni. Megpróbálom röviden leírni az esetet, bár igen sok apró dologból tevődik össze.

A történet lényege nagyjából a következő: egy társasházban lakunk, ahol az egyik szomszéd 20 éves gyereke azzal szórakozott, hogy lerúgdosta a lábtörlőnket a lépcső aljára. Mikor ezt észrevettem egyik alkalommal, megkértem, hogy ne csinálja. Ő erre igen durván válaszolt, így mikor apósom legközelebb találkozott az apjával, szólt neki, hogy beszéljen a fiával. A tanult szomszéd erre elkezdte lökdösni az apósomat, ezt észrevette a párom, és egy jól irányzott ütéssel megvédte őt. Természetesen még őt jelentették fel. (1. eset)

Feltehetően doktori végzettségű gyermekük ezután napi szinten leköpködte az ajtónkat. A Párom úgy gondolta, talán az anyjával szót tudunk érteni, így legközelebb neki szólt, hogy kéri, beszéljen a fiával, mert ez így nem normális. A nő erre nekiesett a páromnak, többször lágyékon rúgta, a ruháját leszaggatta, az arcát véresre karmolta. Egy 5 perc tűrés után a párom sajnos őt is egy ütéssel "hatástalanította". Őt ismét feljelentették, de ez esetben a párom is vetetett látleletet és feljelentette az asszonyt. (2. eset)

Ezek után mindennapossá vált, hogy a férj, ahányszor elmegy a lakás előtt bekiabál, fenyegetőzik, hogy megöl minket, stb. Hétvégén az apósom lent várt a ház előtt, ahol összetalálkozott a szomszéddal. Az alkezdett ordítani vele, hogy megöli, és elment a garázsába egy kerti lapátért. A Párom a nyitott ablaknál hallotta a szóváltást, ezért lerohant. A szomszéd tényleg jött a lapáttal, a párom fejét akarta megütni, aki kétszer elhajolt, harmadszor pedig feltette a kezés, hogy a fejét megvédje. Ezek után elvette tőle a lapátot, és annyiban is hagyta, mert a rendőrök szóltak neki, hogy már sok van a rovásán. Ekkor azonban megjelent a szomszéd felesége ,aki gázspray-jel szembefújta a páromat és az apósomat is, őket többször gyomorszájon és lágyékon rúgta. A nőt megütötték, hogy elvegyék tőle a gázsprayt, ekkor újra megjelent a férj, aki megütötte az apósomat, így ő is kapott egyet. (3. eset)

A probléma az, hogy 2 állítás áll 2 tagadással szemben. A szomszédok állítják, hogy soha nem ők kezdték a dolgot, és hogy mi fenyegetjük őket minden nap. Mint kiderült, a lapáttal való ütés következtében a Páromnak eltört a keze.

A vád a családom ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette.

Szeretném megkérdezni, hogy mire számíthatunk a tárgyalásokon? Hogyan tudnánk bebizonyítani, hogy mi tényleg próbáltuk kerülni a konfliktust, tettlegességet, ameddig lehetett, de sajnos mindig van egy határ... Ha diktafonra veszem a szomszéd fenyegetéseit, bizonyítékként felhasználhatom a bíróságon?
Ügyvédet gondolom, érdemes fogadnunk.

Kérem, hogy olyan véleményekkel kíméljenek, hogy költözzünk el. Ez folyamatban van, de nem megy egyik napról a másikra. A fenti történet kb. 1 hónap alatt folyt le.
Mindenképp jogi tanácsokra lenne szükségem.

Tudom, hogy ezek a szomszéd perpatvarok szánalmasnak tűnhetnek, de tényleg áldozatok vagyunk. A párom főiskolára jár, az apukája is diplomás, komoly munkahelye van, nem szeretném, ha mindezt elveszíthetnénk.

Nagyon szépen köszönöm a tanácsaikat előre is!

Sz. Anikó