Elfogató parancs stb.


Főlökött # 2011.05.10. 13:02

Tisztelettel :

Olvasatomban vélelmezem nevezett miatt maradt el az utolsó tárgyalás, amit megelégelt az eljáró Bíró.
Nevezettet amikor kihallgatták ( gyanúsítottként), tájékoztatást kapott arról, hogy lakcímének változását 3 munkanapon belül be kell jelentenie. Szóval nem ragozom.
Véleményem szerint az illetékes BV. Intézet lakója lett, minimálisan a tárgyalás időpontjáig. Ott kell érdeklődni, a látogatás rendjéről, de gondolom jelentkezett már azóta, hogy hova került, hogy lehet meglátogatni, csomagot - ingóságokat bejuttatni.
A tárgyaláson a Bíró fog dönteni a továbbiakról, tekintettel arra, hogy Ő rendelte el a kényszerintézkedést.

------------
  • Lökött
xyxy777 # 2011.05.07. 18:47

Sziasztok!

A segítségetek, és tanácsotokat szeretném kérni, hogy az alábbi ügyben mi várható:

Barátom 3,4 évvel ezelőtt, bűnrészese volt egy bolti lopásnak, ahol az egyik ott dolgozónak is testi sértése volt. A barátom nem lopott el semmit, és nem bántalmazott senkit, csak a társasággal együtt volt. Régebben volt bírósági behívása, ami elmaradt mert valakik nem jelentek meg, nem tudom, hogy bűnrészesként, vagy csak tanúként hívták be. Ma bevitték őt, mert elfogató parancs volt ellene, mert nem jelent meg a tárgyaláson, mert máshova költözött, és nem kapta meg az értesítőket, az új hely meg nem volt bejelentve jelenlegi tartózkodási helyként. Pár nap múlva lesz elvileg a tárgyalás. A tárgyalást követően akkor kiengedik? akármilyen büntetést is kap? vagy ilyen esetben most mi várható? be lehet menni hozzá meglátogatni?
Kérlek segítsetek, eléggé kétségbe vagyok esve. :(