Börtön - telefon percdíjak


FerkeBrg # 2011.05.21. 11:11

Igen,ezt én is olvastam, de „"VALAMIÉRT” mégis úgy működik sajnos,ahogy...De beszélhetnénk a 80-100 ft.-os órabérekről is...

baikhati # 2011.05.21. 06:23

Sziasztok,
nagyon szépen köszönöm, hogy egyáltalán valaki vette a fáradságot és válaszolt. Csak sajnos nem így van, ahogy lentebb írtátok. Néhány sor a megjelent cikkből:
"A hívásokat egy, a büntetés-végrehajtási intézet telefonhálózatától független rendszer kezeli, amely egyrészt lehetővé teszi a fogvatartottak külső kapcsolattartását, másrészt a telefonbeszélgetések biztonsági ellenőrzését. Ezt a telefonrendszert egy kizárólagosságot élvező cég működteti, amely csak a fogvatartottaktól kér pénzt, a büntetés-végrehajtás intézményeitől nem. A szolgáltatásban nem érvényesül a piaci verseny, ezért magasak a percdíjak - állapította meg korábban Szabó Máté...
...A telefonrendszert üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az ombudsmant, hogy javaslatait gondosan megvizsgálták, és már konkrét lépéseket is tettek. A mobilhívások percdíjait országosan, minden intézetben percenként nettó 88 forintra csökkentették, a helyi vezetékes hívások percdíja pedig nettó 11,20 forint, és másodperc alapú számlázást alkalmaznak. Eddig a mobilhívások díja a budapesti bv-intézetből 120, a szombathelyiből pedig 105 forint volt.
Ezek nem normál díjak és sajnos nekünk úgy tűnik, hogy még most sem a "csökkentett díjon telefonálnak a rabok. Ezért keresnék valami nyilvános tarifa táblázatot és azért,mert úgy tűnik, hogy jelenleg belföldi vezetékes számot is 140-120 forintos percdíjért hívhatnak a rabok egyes börtönökből. Mondanom sem kell, hogy ez így rettenetes.

FerkeBrg # 2011.05.20. 18:56

Igen,"nyilvánosak",de van "csúcsidő","hétvégi percdíj"....Csak azt nem tudom,ki és mi szerint "szabályozza".

kovacsz # 2011.05.20. 17:48

Lényegében nyílvános telefonfülkék, így aszerinti díjszabásúak.

baikhati # 2011.05.20. 15:15

Szép napot mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy a börtönökből történő telefonálás díjait honnan lehet tudni?
2011 februárjában ugyan azon sajtótájékoztató alapján több hírben is szerepel, hogy csökkentették a percdíjakat.
Mivel ez egy szolgáltatás, valahol hozzá lehet jutni egy tarifa táblázathoz? A médiumokban megjelenő adatok ugyan azok, de igen szegényesek.
Tud esetleg valaki erről valamit?
Köszönöm