Magánokirat - hamisítás vétsége


lemi # 2011.07.18. 08:29

Sziasztok Fórumozók!
Magánokirathamisitás miatt folyamatban van ügyem egy vidéki kisvárosban. Május 13-án voltam kihallgatáson,minden bizonyitékot átadtam,inditványokat tettem. Létezik hogy ilyen lassú itt minden??
Juniusban érdeklődtem,azt mondta az ügyintéző még nem érkezett válasz a megkeresésére az illetékes banktól.
Az eljárási rendre azt mondta 15 nap után újra elküldi a kérdését,ha 30 nap után sem válaszol.az ügyészséghez fordul. Július elején ismét rákérdeztem ,a válasz több kérdést tett fel,és valószinűleg a vitatott tranzakciókat keresi a bank.Itt már nem beszélt ügyészségről,(akik nem tudnak panaszról mert rákérdeztem ott is.)
Most-90 nappal a kihallgatásom után-ezt még lehet normális mederben haladó ügynek mondani,vagy valamilyen eljárási szabályra hivatkozva kérhetem-kérjem az ügyészség beavatkozását?
Lemi

atttillla # 2011.07.12. 17:34

Na hát bementem a kihalgatásra.. elmondtam hogy már ki volt töltve a fejrész tehát nem én töltöttem ki és én ugy is gondoltam hogy azt valóban a tulaj töltötte ki.. bár nem így történt alá volt hamisítva..
Az ügyet a rendőrség nem szüntetheti meg, de ha elküldik az ügyészségre ők meg fogják szüntetni..
Szoval ennyi.

guba # 2011.07.08. 08:28

A tanúknak lehet még vesztenivalójuk, ha esetleg olyan tartalmú vallomást adnak elő, hogy az eladó írta alá a szerződést. Az ügy feltehetően úgy keletkezett, hogy az eladó már leadott korábban az okmányirodán egy valódi és más tartalmú szerződést.

atttillla # 2011.07.08. 08:13

Remélem igazad lesz.. köszönöm szépen a gyors válaszaidat! 50% ban megnyugodtam

guba # 2011.07.08. 07:57

Mivel jóhiszeműen, de elővigyázatlanul jártál el, nem gondolom, hogy ebben az ügyben büntetést szabna ki rád a bíróság.

atttillla # 2011.07.08. 07:37

már írni sem tudok az idegbe.. de még nem járt le a felfüggesztettem ami a lényeg.. 8 hónap börtön 2 évre felfüggesztve ebből 1 év már eltelt..

atttillla # 2011.07.08. 07:35

Van egy régebbi disco-s verekedésből még régebbről egy felfüggesztett börtönöm..
Most akkor valószínű hogy ezt visszakapom + kapok ezért? És mehetek a végrehajtói intézetbe?
Mert már csak az hiányozna, hogy a kis családomat magukra hagyam évekig.. :(((((

guba # 2011.07.08. 07:25

Ennek az lett volna a módja, hogy a kereskedő bizományosként, vagy megbízottként értékesíti neked az autót. Nyilván ez a kocsi már korábban többször gazdát cserélt átíratás nélkül, és egy hamis adásvételi szerződéssel zárták rövidre a "papírozást". Ebben az ügyben a legtöbb, amit tehetsz, hogy elismered, hogy az eladóként feltüntetett személy nem volt jelen az ügyletkötésnél, de alappal feltételezted, hogy a kereskedő vele íratta alá, és ő az eladó. Hogy a tanúk mit vallottak vajon, az megint egy érdekes kérdés lehet.

atttillla # 2011.07.08. 06:38

Tisztelt Fórumozók!

Azzal a problémával fordulnék ökökhöz, hogy 2011. Április 12.-én vásároltam egy gépjárművet egy kereskedőtől, ez a kereskedő azt mondta miután megegyeztünk az árban, hogy van egy kitöltött adásvételi szerződése amit a tulaj töltött ki, és azt kell aláírnom meg beírnom az adataimat és mehetek isten hírével az ujdonsült autómmal!
Így is történt..

Erre a mai napon kijött egy idézésem gyanusított részére Btk 276 § -ba ütköző magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt..

Kérdem én miről van most szó??????
Én most miért vagyok gyanúsított?

Nagybátyám volt az egyik tanú a másik pedig a kereskedő már őket is behívták, a rendőrségre, és ott szó nem volt okirathamisításról.. csak kérdezték valós-e ez az adás vételi..
A kereskedő is elmondta hogy igen aznap vettem tőle az autót és hogy ő hogy jutott hozzá stb..

Akkor engem most miért zaklatnak?