EVSZ kérelem


ObudaFan # 2011.08.01. 16:56

Nincs mit.

FerkeBrg # 2011.08.01. 12:17

Köszönöm!

ObudaFan # 2011.07.31. 21:02

A bv. bírótól lehet kérni.
A fogház, illetőleg a börtön végrehajtásának általános szabályainál enyhébb végrehajtási szabályok akkor alkalmazhatók, ha - különösen az elítélt személyiségére, előéletére, életvitelére, családi körülményeire, bűnözői kapcsolataira, a szabadságvesztés során tanúsított magatartására, az elkövetett bűncselekményre, a szabadságvesztés tartamára tekintettel - a szabadságvesztés célja az enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazásával is elérhető.

Az enyhébb végrehajtási szabályok nem alkalmazhatók, ha

  1. az elítélt a szabadságvesztésből - az előzetes fogvatartásban a szabadságvesztés foganatbavételét közvetlenül megelőzően folyamatosan töltött időt is beszámítva - a feltételes szabadságra bocsátásig esedékes időtartam felét nem töltötte le;
  2. az elítélt a szabadságvesztésből fogház fokozatban legalább 3 hónapot, börtön fokozatban legalább 6 hónapot nem töltött le;
  3. az elítélt a törvény értelmében , vagy a bíróság határozata folytán nem bocsátható feltételes szabadságra;
  4. az elítélt ellen újabb büntetőeljárás van folyamatban;
  5. az elítélttel szemben újabb szabadságvesztés végrehajtására érkezik értesítés, és a büntetések nincsenek összbüntetésbe foglalva;
  6. a bíróság jogerős ítéletében fegyházbüntetésre elítélt a szabadságvesztés fokozatának enyhítésével tölti börtönbüntetését.

Az enyhébb szabályok alkalmazása iránt a büntetés-végrehajtási intézet tesz előterjesztést a büntetés-végrehajtási bírónak.

Az enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazását az elítélt vagy védője is kezdeményezheti. A kérelmet a büntetés-végrehajtási intézet - értékelő véleményével és javaslatával - tizenöt napon belül továbbítja a büntetés-végrehajtási bíróhoz.

FerkeBrg # 2011.07.31. 20:00

Azt szeretném megtudni,hogy aki a büntetését tölti,a bv-ből hogy és kitől kérheti az evszt,mit kell írnia,mitől függ,hogy megkapja-e és mennyi idő alatt kap rá választ.Köszönöm a segítségüket!

FerkeBrg # 2011.07.21. 15:49

Azt szeretném megtudni,hogy aki a büntetését tölti,a bv-ből hogy és kitől kérheti az evszt,mit kell írnia,mitől függ,hogy megkapja-e és mennyi idő alatt kap rá választ.Köszönöm a segítségüket!