Fémlopás


kerdezo30 # 2011.09.26. 21:17

Értem én, de mit kaphatok érte? Nem vagyok büntetett előéletű. Lecsuknak?
És ha csak 1 valaki tett volna mindent, 300 ezer értékben, őt lecsuknák, ha nem büntetett előéletű?

Ha felfüggesztenek, mindenképp benne lesz az erkölcsiben vagy valami módon meg lehet oldani, ne legyen benne?

Egyébként igen, segéd vagy pártoló lehetek, gondolom, nem értek hozzá... Sajna viszont aki csinálta az egészet, tagad mindent, mert mi mást tenne... Nem értem, miért lenne akkora gond bevallani az őszintét, mint itt keverni a sz@rt... És akkor már egyértelmű lenne, hogy az én közöm ehhez nagyon minimális.

Köszönöm

lajcsó # 2011.09.26. 10:16

Bűnsegéd vagy bűnpártoló lehetsz az ügyben.

kerdezo30 # 2011.09.26. 07:22

Én nem toltam be a Méh-be semmit. Még most is azt mondom, hogy ez vidéken történt, én pedig nem vidéken vagyok. Soha nem vagyok ott. Akkor rosszkor voltam rossz helyen, gondoltam, kell neki a pénz, mit számít, segítek...
Én csak utólag merültem fel, mint gyanúsított, mert ők nagyban űzik ezt és lebuktak valahogy. Ennyi.
Tehát, lehetek bűnsegéd vagy nem tudom, minek veszik.
De ilyen kárért mi jár?

guba # 2011.09.25. 17:34

A tétel ugyanaz, csak a büntetés nem lesz ugyanaz, tekintettel arra, hogy bűnsegély esetén lehetőség van a kétszeres leszállításra is. Ez a jó hír.
(Mondjuk, ha annyira bagatell neked ez az ügy, hogy ki sem zökkent az arany árfolyamának tanulmányozásából, akkor ne is bízzál meg védőt. Minden tőzsdecápával előfordul, hogy időnként betol a MÉH-be egy-két talicska lopott fémet.)

Gabicsek # 2011.09.25. 12:33

Ha jól értelmezem, bűnsegéd vagy. A büntetési tétel ugyanaz, mint a tettesnél.

kerdezo30 # 2011.09.24. 21:39

Újra én.
Fémlopás, még mindig...
Voltam rendőrségen.
Beszéltek 200 ezres kárról, beszéltek 100 ezres kárról, nem igazán értem, egyáltalán én miért vagyok gyanúsított. Mert ismerősök vidéken rongáltak, leadtak fémeket, persze én is segítettem 2 alkalommal kocsiba pakolni fémet...
Nem igazán értem,de tegyük fel, 300 ezer a max kár.
Ugye ebből nekem minimális részem van (2 szállításnál segítettem -csak bepakolni- a kb 15-20 szállításból).
Nagy értékű lopásról van szó, az biztos.
Rendeltek ki ügyvédet, persze erről sem tudtam...

  • Mit lehet ezért kapni? Ha csak én vittem volna el az egészet (300ezer) és nem vagyok büntetett előéletű?
  • Így, hogy 3 emberről van szó és nekem csekély részem van benne, rám nézve más a büntetés?
  • Ha megtérítenénk a kárt, az enyhít (önkormányzaté volt, nem elkerített területen és nem is lezárt területen)???

Köszönöm, jó éjt!

kerdezo30 # 2011.08.08. 11:14

Most pedig átmegyek egy másik fórumra, ahol tudunk beszélgetni a 253Ft-os frank és 1700$-os arany árfolyamról. Mert az az igazán érdekes téma. :)

Szép napot mindenkinek!

kerdezo30 # 2011.08.08. 11:05

Nem hiszem, hogy az országban olyan sokan értenek a joghoz. Az egy dolog, hogy okoskodnak..

Az pedig, hogy fosztogatnak, továbbra sem érdekel. Még ha ma csinálják sem. Mindenki magán ügye, mit tesz.

ius latratus # 2011.08.08. 11:03

..."Én teljesen más helyen lakom, az, hogy ők egy hónapig fosztogattak, nem érdekel és ez után sem fog."...

Egyébként téma részemről is lezárva, kár, hogy ennyit is áldoztam rá, eddig illedelmesen hallgatott mindenki, én talán kimondhatom: nőj fel, olvass, tanulj, s akkor nem maradsz ennyire együgyű. Na, hello.

kerdezo30 # 2011.08.08. 09:22

Fosztogatás? Ki beszél itt fosztogatásról?
Mindegy, nem is érdekel, csak normális ember véleménye.

Igazából túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok az ügynek és nem is fogok. Nem lesz itt egyezés a büdös életben sem, ez már most fix.
Azt persze elismerem, hogy kis közöm van a dologhoz, de ezzel nem sokra mennek. Ami levélben jött, az is kis értékű lopásra jött.
A 200 ezer ft pedig szerintem nem kis érték. Szóval, nem tudok én már semmit, nem is érdekel, átszerveztem a programot, bemegyek a héten, amikorra a levél szól, megmondom, hogy nem kívánok semmilyen vallomást, szembesítést, semmit tenni oszt hello.
Téma lezárva, ilyen baromságokkal foglalkozzon az, akinek erre van ideje.

Amúgy egy normális, értelmes hozzá értő tanácsát elfogadnám.

De sajnos 1 ember az, akivel tudok ez ügyben beszélni, ő minden nap mást-mást mond. Kis értékű, de ugyanakkor 200 ezer a kár, egyik nap már ügyészségen van, de ugyan azon a napon a rendőrségen szembesítés, stb.. Szóval olyan nagy itt a kavar, hogy már nem is érdekel. Nem hiszem, hogy az én csekély szerepem miatt ezzel kellene foglalkoznom éjjel-nappal.

Különben is, most a biztosítót várom.
Szóval, jó fórumozást, minden további jót mindenkinek!

ius latratus # 2011.08.08. 09:01

..."Nincs valami olyan út, hogy bemegyek még gyorsan holnap reggel, indulásom előtt és elmondom nekik vagy írásban adom, hogy nem kívánok se vallomást tenni, se szembesítésen részt venni? És hello. Majd, ha bíróságon lesz, akkor foglalkozok vele, most annyira nincs értelme."...

Nincs hát. Oldják meg maguk az ügyet, eleve: mit képzelnek?!, neked erre csak reggel van időd, nem? Szerintem írj nekik egy sms-t, vagy dobj egy emailt, oszt' hello.

Ja, s már fosztogatás is? Ejnye, no'!

kerdezo30 # 2011.08.08. 08:21

Szóval igen, voltam ott vele 2x vagy lehet 3x is, ezt nem tudom, nem most volt. 1x tuti, hogy segítettem neki a nem tiszta forrásból származó vasat pakolni. Ennyi. Az engem nem érdekel, hogy ő ebből élt vagy nem, hogy mennyit lopott vagy sem és ez után sem fog érdekelni.
Én teljesen más helyen lakom, az, hogy ők egy hónapig fosztogattak, nem érdekel és ez után sem fog. Tegyék, mindenki azt tesz, amit akar. Viszont ilyen baromság miatt nem szeretnék 2 hetente járni rendőrségre, stb...

kerdezo30 # 2011.08.08. 08:19

Szóval. Egyszer vittünk tiszta forrásból vasat, egyszer pedig nem tiszta forrásból. A tiszta forrásból vitt vas az enyém volt, és az eset előtt kb 1 hónappal, de nem tudom pontosan. A nem tiszta forrásból vittben segítettem, nem igazán érdekelt, hülye voltam.
De, mivel ők nagy tételben csinálták, ügy lett belőle. És ennyi. Nem tudom, ki mit mondott és nem is fogom tudni, mert ez az ember is ahányszor beszélek vele, mindig mást mond. Szóval, nem tudom.
Már olyan hülyeséget is mondtak, hogy ügyészségen van.
És pont most kaptam a hírt, hogy állítólag menni kell nekem is a rendőrségre...

Akkor csak 1 kérdésem van. De hozzá értőtől.
Én most megyek pont vidékre más ügyben, de ez csak 1 napos ügy. Itt viszont csütörtökön programom van, és jönnék holnap vissza. Mit tehetek, hogy ne kelljen bemennem esetleg a rendőrségre? Nincs valami olyan út, hogy bemegyek még gyorsan holnap reggel, indulásom előtt és elmondom nekik vagy írásban adom, hogy nem kívánok se vallomást tenni, se szembesítésen részt venni? És hello. Majd, ha bíróságon lesz, akkor foglalkozok vele, most annyira nincs értelme.

ius latratus # 2011.08.08. 07:53

..."Egy alkalommal én is segítettem neki leadni vasat, sajnos ebből a lopott vasból"...

..."Hogy mi lesz belőle, nem tudom, nekem minimális közöm van az egészhez. Mondjuk úgy, kétszer sajnos segítettem elszállítani haveromnak. Azaz bekapolni a kocsijába és kipakolni"...

Ja. És te nem tartod erkölcsösnek, hogy már három féle verzió lesz a rendőrség előtt, mi? Meg hogy ebből mi lehet a bíróságon...
Meg hogy inkább hallgatnál. Mondjuk, olvasva az őszinte fogalmazásod, háááát....talán jobb is, ha hallgatsz.
Milyen tanácsot vársz, ha eleve saját magad kavarod?

Dr.Attika # 2011.08.08. 06:00

A büntetőjogi következmény elenyésző a közigazgatási szankcióhoz képest. Itt ugyanis megvalósult az engedély nélküli fémkereskedekem is, aminek a pénzügyi szankciója elég húzós. A vámosok nem jelentkeztek még?

guba # 2011.08.08. 05:33

Így mi lesz akár a bíróságon...?

Lehet ez lopás, orgazdaság, bűnpártolás. Majd kiderül, mit tudnak rád bizonyítani.

kerdezo30 # 2011.08.08. 05:21

Mint mondtam, egy részéről tudtam, hogy nem legális forrásból származik. De ezt mondtam is. És itt a baj.
De az egy nagyon kis része, ugyanis a többi tag ott él és úgy néz ki, egy jó ideig lopásból éltek. Viszont én nem élek ott, 1 évben vagyok ott vagy 3-4 alkalommal.
Szóval, igen, van mitől félnem, sajnos. Csak azt nem tudom, mit mondhatnak a többiek, mert már mindenki mindent beszél... Ez itt a baj.
Mert én elmondom az én részemet benne, de mi van akkor, ha ők mindketten teljesen mást mondanak.. Szóval lesz 3 verzió.. Így mi lesz akár a bíróságon...?

végrehajtó1 # 2011.08.07. 16:41

Bemegyek, nem mondok semmit, de normálisan viselkedek.

Ez alatt mit értesz?Nem töröd ki a rendőrség ablakát?Nem vered meg a rendőrt?Nem vizelsz a sarokba?
Vagy mit?
:)

végrehajtó1 # 2011.08.07. 16:39

kerdezo30

Ne bonyolitsd!
ha nem követtél el semmit vagy nem tudtál róla ,akkor tegyél vallomást.Nem azzal kell foglalkoznod hogy mindenki össze vissza beszél.Ez legyen a nyomozati szak problémája.Neked nem azért kell vallanod hogy egyezzen a többiekkel a vallomásod.
Általában csak az nem tesz vallomást akinek vaj van a fején és fél hogy még jobban megalapozza a z alapos gyanút.

Nem tartanak bent.

Így a bíróságon mondhatom azt is, hogy hamis vallomások miatt nem akartam belekeveredni. Vagy ez is rossz fényt vet rám?

Ilyen hülyeséget ne is mondjál...

Az általad leírtak alapján te nyakik benne vagy csak nem akarod beismerni.:)

ObudaFan # 2011.08.07. 13:20

Esetleg 1, max 2 levél erejéig felvehetnénk a kapcsolatot? Mert elmondanám pár mondatban, hogyan is történt az egész és talán okosabb tudnék lenni... :(

Én most már ahhoz szeretném tartani magam, hogy az ingyenes segítségnyújtás addig tart a részemről, amíg az itt, a fórumon történik.

guba # 2011.08.07. 12:58

Aki a nem bűnösségére hivatkozik, annak nem célszerű megtagadnia a vallomástételt, mert akkor elesel attól a lehetőségtől, hogy ilyen módon védjed magad. A gyanúsított vallomása is bizonyíték.

kerdezo30 # 2011.08.07. 11:43

Köszönöm szépen!
Nem voltam büntetve. Sajnos viszont 2 helyről is származik az ügy. Hogy mi lesz belőle, nem tudom, nekem minimális közöm van az egészhez. Mondjuk úgy, kétszer sajnos segítettem elszállítani haveromnak. Azaz bekapolni a kocsijába és kipakolni. De tudom, ez is baj.
Sajnos ittas voltam és hülye. Na már most, az a baj, hogy itt több személy is benne van mélyen (nem én!) és ők hamisan vallanak, egymás ellen is.
Így nincs értelme vallanom, mert nem lesz egyezés...
Így a bíróságon mondhatom azt is, hogy hamis vallomások miatt nem akartam belekeveredni. Vagy ez is rossz fényt vet rám?

ObudaFan:
Esetleg 1, max 2 levél erejéig felvehetnénk a kapcsolatot? Mert elmondanám pár mondatban, hogyan is történt az egész és talán okosabb tudnék lenni... :(

ObudaFan # 2011.08.07. 11:33

Gyanúsítottként nem vagy köteles vallomást tenni az eljárás egyik szakaszában sem. Más kérdés, hogy ezzel mindenképpen elesel attól, hogy a beismerő vallomásodat enyhítő körülményként a bíróság figyelembe vehesse. Hacsak nem voltál már ilyesmiért elítélve párszor, egy kisebb értékre elkövetett lopás ügyében nem túl valószínű, hogy letartóztatnak.

kerdezo30 # 2011.08.07. 11:28

És még 1 kérdés. Bemegyek, nem mondok semmit, de normálisan viselkedek.. Benn tarthatnak bármennyi ideig is? Vagy valamit tehetnek? Azért kérdem, mert ezek vidéki rendőrök és nagyon keménykedni akarnak... Én pedig nem szoktam rendőrségre járni, így nem tudom, mit tehetnek ilyen esetben és mit nem.

Köszönöm előre is.

kerdezo30 # 2011.08.07. 11:27

Kis értékű lopás megalapozott gyanúja miatt beidéznek.
Bemegyek. Megtagadhatom a vallomástételt? Ill ha szembesítés van, ott is megtagadhatom?
Tehát, magyarul az egész ügyről nem beszélek semmit, mert nincs is értelme, mivel sok ember miatt állt fel ez a helyzet, és mindenki össze-vissza beszél.
Mi van, ha én nem mondok semmit, ügyészségre kerül, majd a bíróságon kell beszélnem? Vagy hogy van ez?
A lényeg, én a rendőrségen nem mondanék semmit, mert 5 különböző vallomás lesz, aminek nincs értelme. Ráadásul már vannak olyan személyek, akik összevesztek közben és egymás ellen vallanak. Így én hiába is mondanék bármit is, inkább majd bíróságon, ügyvéddel, vagy mit tudom én, hol kell majd...

Köszönöm