zsarolásnak minősül - e?


Dr.Attika # 2011.09.10. 06:41

Itt nem lehet szó feljelentésről, mert nem büntetőügy. Ha a "sértett" gazdája meg akarja téritettni az álatorvosnak fizetett költséget, akkor pereljen. A helyi "ebrendeletet" meg kellene nézni, mert akinél nem volt póráz a szabálysértésért felelhet.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.07. 05:19

Nem zsarolás.

cseresznyekaosan # 2011.09.06. 21:55

Tisztelt szakértő,
szeretnék tájékozódni egy frissen történt eseménnyel kapcsolatban.

Kutyák közötti verekedésből adódóan egy problémás helyzet alakult ki. Az idegen kistestű kutya nekiugrott az őt megszaglászó nagytestű kutyámnak, emiatt az enyém azt felkapta és megrázta. Én megadtam a telefonszámomat ha szükség van az oltáskönyvére.
Azt állítja a gazdája, hogy a kutya sérült, elvitték orvoshoz és követeli hogy fizessem ki a kezelés teljes összegét. Bár a papírokat nem láttam, de feltételezem, hogy a kutyát valóban elvitték orvoshoz annak ellenére, hogy azon sérülést a gazdája sem látott ott a helyszínen alapos átnézés után sem, és a kutya saját lábán távozott, ijedtségen kívül mást nem mutatott. Az oltás könyvét a kutyának nem kérték, akkor sem amikor felajánlottam, hogy bemutatom.
Én hajlandó voltam a kezelés felét kifizetni, de ez nem volt megfelelő az adott félnek. És amikor ezt közöltem a megbeszélt találkozásnál, este az utcán, ordítozva a férfi megfenyegetett amennyiben nem fizetek feljelent. Amikor közöltem vele, hogy ehhez joga van. Még agresszívabban fenyegetőzött, ha tényleg nem fizetem ki a teljes összeget akkor tényleg feljelent. Én tartottam magam a kezelés felének kifizetéséhez.
Eléggé ijesztő volt az utcán velem ordítozó idegen férfi, ahogy azt kiabálja, hogy vagy fizetek neki 7ezer forintot vagy feljelent. És hogy megbánom hogy nem adtam neki pénzt. Mondtam neki ezt én zsarolásnak érzem eléggé megijesztett.

Szeretném megtudni, hogy ez az eset zsarolásnak minősül-e? Amellett, hogy keresem a békésebb megoldást, és remélem ez csak egy tájékozódás marad a részemről.