Szabálysértési ügyben kihallgatás


Attila70 # 2011.09.27. 22:00

Épp elég büntetés nekem, ha ez miatt haza kell utaznom. Ráadásul, ha eszükbe jut megint egy kérdés, akkor majd még egyszer, meg kitudja hányszor. Egy éve élek Angliában és elfogom veszíteni ez miatt az állásomat és mindent, amit eddig "felépítettem" itt. "(Egy kis kitérő magyarázat, hogy miért fontos ez számomra: A párom olyan gyógyíthatatlan betegségben szenved, amit magyarban havi 200 ezer forintért kezelnek egy amerikai gyógyszerrel + a dokinak zsebbe 50 ezer, mert nem támogatja a TB, itt Angliában INGYENES a kezelés. Amennyiben elveszítem az állásomat itt, nem tudjuk fizetni a lakbért és haza kell költöznünk, de a kezelést nem tudjuk otthon megfizetni. Ezt részletesebben leírom a VPOP vagy NAV-nak. Bízva abban, hogy van bennük emberség.)" A cégnek volt honlapja, rajta volt a címünk, telefonszámok, fax, e-mail elérhetőség, egyszerűbb lett volna a felszámolónak felhívnia engem, mint feljelenteni. Túl nagy gondot okozott nekünk ezzel, de gondolom őt ez nem érdekli. Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Üdvözlettel: Attila

ObudaFan # 2011.09.27. 20:42

Egyébként ha nem tudtál a felszámolásról, semmilyen büntetést. Gondatlan ul csak akkor büntetendő ez a bűncselekmény, ha az adott üzleti évet érintően a vagyoni helyzet áttekintését, illetőleg ellenőrzését meghiúsítja ez a magatartás. Ez meg az általad írt esetben nem valószínű.

Gabicsek # 2011.09.27. 18:26

Be. 118. §
(3) A terhelteket egyenként kell kihallgatni. A terhelt a vallomását saját kezűleg vagy más módon leírhatja, ezt az iratokhoz kell csatolni.

Nade: Nem tudod, mit akarnak kérdezni, ezért ragaszkodhatnak a személyes megjelenéshez.

Attila70 # 2011.09.27. 17:25

ObudaFan
Köszönöm az információt.
Akkor ezek szerint a törvény nem írja elő, hogy a kihallgatásnak mindenképp személyesnek kell lenni? A nyomozó eldöntheti, hogy személyesen vagy más módon kíván-e kihallgatni? Azt írták, csak egy kérdésük van. Megkérvényezhetem levélben hogy, mivel másik országban élek és a hazautazás a munkám miatt nem egyszerű és költséges is, tekintsenek el a személyes kihallgatástól?
Egyébként milyen büntetést kaphatok ezért a felszámoló általi feljelentésért, hogy a felszámolás napja után is számláztam? Előre is köszönöm a választ.
Üdvözlettel: Attila

ObudaFan # 2011.09.27. 08:52

Ez nem szabálysértési ügy, hanem büntetőügy. A hatóságnak elég széles mérlegelési jogköre lesz egészen az eljárás végéig, bírói szakban is, hogy ragaszkodik-e a jelenlétedhez.

Attila70 # 2011.09.26. 20:28

Üdvözletem. Felszámolás alatt lévő kft (volt) ügyvezetőjeként feljelentett a felszámoló a VPOP-nál, hogy a felszámolás időpontja után is állított ki a cég számlát. (Megjegyzem ezáltal másfél millió forint nyereséget csinált a cég, amit a felszámoló meg is kapott). Nem volt tudomásom a felszámolás elindításáról, mivel a felszámoló nem értesített. A problémám az, hogy mivel megszűnt a megélhetési forrásom, Angliába költöztem, ahol jelenleg is élek és dolgozom. Mielőtt kiköltöztem egy kihallgatásra berendelt a VPOP, ahol a kérdéseikre válaszoltam azzal kapcsolatban, hogy hogy lehetett, hogy nem volt tudomásom a felszámolásról. Most kaptam egy levelet tőlük, hogy EGY kérdést még fel akarnak tenni és menjek be hozzájuk. Én megírtam nekik, hogy természetesen válaszolok, de személyesen nem tudok megjelenni.(csak Telefonon, E-mailben stb). Ők ezt nem fogadják el. Számviteli fegyelem megsértése miatt indult ellenem eljárás. Az lenne a kérdésem, hogy valóban Magyarországra kell ezért az egy kérdés/válaszért utaznom? Kiadhatnak ellenem körözést? Megjegyzem, hogy egy barátom itt él szintén Angliában és könnyű testi sértés miatt kellett volna bírósági tárgyaláson megjelennie, mint vádlott és képviselhette az ügyvédje, neki nem kellett ezért odautaznia. Az ügyet le is zárták nélküle. Elnézést kérek a sok "felszámolás" szóért. A válaszokat előre is köszönöm. Attila