Halmazati büntetés


zsozso83 # 2011.09.28. 15:58

A lőszerből két típust találtak gépkarabély és makarov. A vádiratban így szerepel: "1 rendbeli a Btk. 263/A. § (1) bekezdés a) pontjába ütköző és aszerint minősülő engedély nélküli megszerzéssel elkövetett lőszerrel való visszaélés"

Ami számomra érthetetlen, hogy augusztus 22én állították ki a végzést, és most hétfőn kaptam meg. Egy hónap kell mire ideér?..... Ez vicc azért....
Még annyit írnak, hogy kézhezvételtől számított 8 napon belül tárgyalás kérhető.

Egyébként ez az ítélet annyit jelent, hogy ha lenne nálam egy házkutatás és találnak nálam bármilyen írott cd-t aminek a tartalma szerzői jogokat sért, akkor emiatt 2 évet kell ülnöm? Mert lőszert soha többet nem fognak találni, de olyan dolgot ami szerzői jogokat sért, olyat azért lehet könnyen találni bármelyik lakásban.

Előre is köszönöm a választ!

lajcsó # 2011.09.27. 09:35

Eljárásjogilag lehet, hogy nem volt szabályos az eljárás.
Mi volt a vád ellened? A Btk. melyik §-ra hivatkozott az ügyész. Elsősorben az éles lőszer ügye érdekelne. Milyen lőszer volt (vadász, sport, piszoly) ?

ObudaFan # 2011.09.27. 08:45

A jogerőtől számított 3 évig nem lesz tiszta erkölcsid.
A tízezer forintot meghaladó államot illető bűnügyi költség megfizetésére halasztás, illetőleg részletfizetés a bírósági végrehajtó által foganatosított foglalás után engedélyezhető, ha a foglalási jegyzőkönyvet a végrehajtó a bírósághoz beterjesztette.Ennek feltétele hogy az elítélt valószínűsítse, hogy a költség azonnali vagy egy összegben való megfizetése magának vagy tartásra szoruló hozzátartozóinak jelentős anyagi nehézséget okozna, és megalapozottan feltehető, hogy az elítélt a meghosszabbított határidőben fizetési kötelezettségének pontosan eleget tesz. Legfeljebb három hónapi halasztást, illetőleg azt engedélyezheti a bíróság, hogy a pénzbüntetést két éven belül, részletekben fizesse meg. A halasztás fontos okból egy alkalommal, legfeljebb további három hónappal meghosszabbítható.

zsozso83 # 2011.09.27. 08:35

2010 októberében történt egy házkutatás nálam. Lefoglaltak többek közt 2 db éles lőszert, valamint több írott cd-t. Halmazati büntetésként 2 év börtönbüntetést kaptam 3 évre felfüggesztve.
A vádiratot 2011.július 26-án állították ki, a végzést 2011. augusztus 22-én. Tárgyalás nem volt. Ezeket az iratokat a mai napon vettem át.
A kérdésem, hogy a felfüggesztett mikor telik majd le? Ezzel most 3 évig nem lesz tiszta az erkölcsim? Ugyanis jelenleg munkanélküli vagyok, és ahova jelentkezem szükséges a bejegyzésmentes erkölcsi bizonyítvány.
Mindezen felül fizetnem kell 93ezer forint bűnügyi költséget is. Erre vajon lehet részletfizetést kérni? (a családban egy aktív kereső van és négyen vagyunk, tehát egyben gyakorlatilag lehetetlen hogy kifizessem, maximum ha nem eszünk egy hónapig)

A válaszokat előre is köszönöm!