személyiségi jogok


Csontoszs # 2004.08.19. 22:38

Kedves big cat

Hát Nick Namenek bizony igaza van. És büntetőjogi fórumban ilyet írni tanácsként, hát... finoman szólva is óriási hiba. Nézzünk már utána, hogy a kábítószer fogyasztás jogi megítélése mi. Ugyan a jogszabály többször módosult, az aktuális büntetőpolitikának megfelelően, de azért ott még nem tartunk, amit te írsz.

A hamis vád nem áll meg, az eljárás helyes minősítés miatt folyik kedves igazság csillaga. ( nagyon aranyos név:) ) És hát nagy az esély, hogy a másik fél nem is tudja igazolni kijelentését. De azért tessék távoltartani magad a kábítószertől.


Csontos Zsolt

Nick Name # 2004.08.19. 15:46

A hamis vád viszont nem áll meg, mert ha több mint három éve történt a dolog, akkor magából az állításból kiderült, hogy a cselekmény elévült (volna).


Nick Name

Nick Name # 2004.08.19. 15:13

Bocsáss meg, kedves big cat,

tényleg nem akarok állandóan vitázni Veled, de nem bírom megállni:

minden ellenkező híreszteléssel szemben a kábítószerfogyasztás 1993 óta töretlenül - jelenleg is - bűncselekmény.


Nick Name

the big cat # 2004.08.19. 14:34

A hamis vád tényállásához többek között az kell, hogy bűncselekmény elkövetésével vádoljanak. A kábítószerrel való visszaélésnek sok elkövetési alakzata van, de a fogyasztás nem az.

Igazság csillaga # 2004.08.19. 12:39

Várok hiteles, jó tanácsokat az alábbi témában:
Polgári peres eljárás során /tárgya kártérités/ a felperesi beavatkozó kijelentette, hogy mint alperes tettemet kábitószer hatása alatt tettem.
Ez már a kijelentés pillanatában sem lehetett igaz, mert ilyen orvosi leletek nem születtek, utólag pedig több mint három évre nem kreálhatókak. Az eljáró bírónál rögtön feljelentést tettem jogaim megsértéséért és kértem, hogy feljelentésemet tegye át az ügyészségre.
Most magánvádas eljárásként rágalmazás vétségében indult eljárás.
Én ugy gondolom, hogy hamis vád a megfelelő minősités, mert nem megsérteni akart, ha nem a folyó perben előnyöket szerezni magának hamis tényekkel. /Nem kevesebbet állitott -szerintem- mint, hogy kábitószer fogyasztó vagyok/
Mi a jó elképzelés, hogy a kijelentés hivatalból űldözendő hamis vád, vagy magánvádas rágalmazás.