Magánterület


groszfater@gmail.com # 2023.01.27. 14:18

Nem jelentett fel, hogy kihívta a rendőröket az nem feljelentés.
Ha egy kutya átmegy a szomszédba az nem bűncselekmény legfeljebb birtokvita.

"És ha a 2 éves lányom épp ott van, amikor egy idegen benyit.."
Ez most komoly? :))))..

eszti80 # 2023.01.27. 13:38

Igazából az zavar,hogy sehogy se jelzett sőt még fel is jelentett. És ha a 2 éves lányom épp ott van, amikor egy idegen benyit....

groszfater@gmail.com # 2023.01.27. 13:31

Ez is egy Magyaros sztori! Meg-kell büntetni amiért hazavitte a kutyát ahelyett, hogy kiengette volna az utcára és akkor most másról szólna a történet...

eszti80 # 2023.01.27. 12:57

A rendőr,aki engem is feljelentett meg őt is az mondta,hogy feljelenthetem én is. Egy ismerős a jegyzőt is mondta,csak nem tudom,hogy ő mit tehet.

drbjozsef # 2023.01.27. 12:38

eszti80,

Őt meg azért jelentik fel a rendőrök,mert elismerte,hogy bejött a portámra."'"
Feljelentette a rendőr a szomszédot? Akkor persze lehet, hogy elhajtottak, hiszen már megvan a feljelentés, minek akarsz te is külön feljelentést? Nem elég egy?

drbjozsef # 2023.01.27. 12:37

eszti80,

Kérdésem,hogy hol tudnék hivatalos úton lépéseket tenni?
Milyen lépéseket? Mit szeretnél? Mi az igazi problémád? Pusztán csak az, hogy bement a portádra?

Voltunk a rendőrségen,de ők nem foglalkoznak vele.
Úgy érted, hagytad magad lerázni.
Ha te feljelentést akarsz tenni a rendőrségen, akkor jogod van feljelentést tenni.
Az, hogy lebeszélnek róla, mert értelme nem sok van, az előfordul. De nem tagadhatják meg annak felvételét.

eszti80 # 2023.01.27. 12:26

Elnézést,ha rossz helyre írok...
A szomszéddal közös kerítés a mi sarunk. Volt egy sufni szerűség,ami leomlott, ezáltal szabad átjárás keletkezett a két porta között. Én a kutyámat megkötöttem,de elszabadult és átment a szomszédba. A szomszéd 20 éves fia ahelyett,hogy becsöngetett,átkiabált vagy telefonált volna hazacsalta a nem létező kerítésen a kutyámat, benyitott a hátsó ajtón és beengedte a kutyát. Tehát a tudtom nélkül bejött a portámra. Ráadásul rámhívta a rendőröket,mert nem tudtam a portán tartani a kutyám. Én ezért lettem feljelentve. Őt meg azért jelentik fel a rendőrök,mert elismerte,hogy bejött a portámra. A rendőrnő azt mondta,hogy én is feljelenthetem. Voltunk a rendőrségen,de ők nem foglalkoznak vele. Kérdésem,hogy hol tudnék hivatalos úton lépéseket tenni? Köszönöm.

magexevil # 2013.04.15. 17:09

Hello nem tudom melyik topicba tartozik a problémám de lenne egy kérdésem ha rossz helyre írok előre is elnézést :D Van egy lakás egy elég nagy kerttel a területen zöldségek és gyümölcsfákat termesztünk magáncélra egyik oldal nyitott sajnos anyagi problémákból adódóan nem tudtuk megoldani a kerítés befejezését és ezt kihasználva tenyészállatokat terelnek az udvarra azzal indokolva hogy nincs elkerítve amennyiben zavar az állatok jelenléte abban az esetben fejezzem be a kerítést ... mit tehetek ebben az esetben elég sűrűn előfordul bizonyíték kép formájában megoldható jogi úton induljak el vagy egyszerűen ha átlépik a területem akkor mit kezdhetek a behatoló állatokkal ? ... előre köszönöm a választ amennyiben tudtok segíteni .

Csontoszs # 2004.08.23. 07:17

Jani

Ez felbujtás!!!:)))


Csontos Zsolt

j.janos # 2004.08.22. 22:01

És óvatosan a kerekek alá kerüljön be egy 100as szög :))

Gauss (törölt felhasználó) # 2004.08.22. 07:44

Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.

Kedves mineralwasser

A félreértések tisztázása végett, a telek három oldalról zárt, a negyedik oldalon pedig készen van a kerítés. A lebetonozott kocsibejárónál már állnak az oszlopok, csak a kapu hiányzik és igen a telken már jó ideje áll a ház. Az autó pedig nem a betonozott hídon áll, hanem beáll az udvarba.

Zoltán György, Csontoszs

Köszönöm a jó ötletet, lehet, hogy megfogadom a tanácsot és az egyik éjjel ha megint a telkemre tévedne az illető felrakom a kapukat. :-)))

Csontoszs # 2004.08.22. 07:13

mineralwasser

"Adott egy telek, amely nincs teljes egészében elkerítve. Értsd ezalatt, hogy nincs készen a kapubejáró, tehát fizikailag nem akadályozza semmi a bejárást a telekre."

Hát ennek az értelmezéséhez nem kell egyetemi végzettség. Egyértelmű, hogy a telek körbe van kerítve, csak még nem teljesen - hiányzik a kapubejáró - , teljesen mindegy, hogy azon épület áll-e vagy sem.

A közterületet nem kerítjük így be, már a közterület jellge miatt sm. a híd példát nagyon nem ide illőnek éreztem.

Azt hiszem nagyon gyenge védekezés lenne amit te írtál. talán te állsz be a telekre?:)

Zoltán György

Óriási ötlet amit írtál! Valóban, éjszaka fel kell szerelni a kaput és bezárni. :)) Tényleg vicces lene meghallgatni a rendőr érvelését ezt követően a közterület bezárásásról, és hogy mi valósult meg a jármű tekintetében.:)


Csontos Zsolt

Zoltán György # 2004.08.22. 03:39

Ha behajtok egy bekerített telekre, mert adott a lehetőség (nyitva a bejáró illetve nincs is), akkor az a körbekerített telek közterület lesz?

Általában látja egy gk. vezető (akkor is, ha GY.K.), hogy hol az út széle, illetve a járdasziget!!!

mineralwasser # 2004.08.22. 01:29

Hi!

Csonoszs!

Szerinted honna kellene tudnia gk. vezetőnek, hogy a telek nem közterület, ha az nincs jelölve egyértelműen fizikai akadállyal, táblával stb.?

Egyébként van egyáltalán lakóház a telken vagy csak egy telekről beszélünk betonozott híddal? A híd egyébként közterület (pl. meg lehet rajta fordulni), csak esetleg KRESZ szabályt sért azon várakozni...

Zoltán György # 2004.08.22. 00:51

Egyik éjszaka csináld meg a kapubejárót, amikor benn parkol az autó, majd hívd ki azt a szerencsétlen közeget, mutasd meg a tulajdoni lapot (Tied a telek!), majd közöld, hogy találtál egy autót!!!

Vetesd jegyzőkönyvbe, hogy tárolod, de amennyiben nem jelentkezik érte senki, akkor igényt tartasz a tulajdonjogára!

Fognak érte jelentkezni, de nem biztos, hogy a szomszédodat köteles vagy beengedni a kapun, jogerős bírói végzés nélkül!!!

Csontoszs # 2004.08.21. 07:51

Nincs mit. a topic választás: nem tudhattad:)) Szia


Csontos Zsolt

Gauss (törölt felhasználó) # 2004.08.20. 22:14

Köszönöm szépen a gyors választ. :-)
A rossz topic választásért pedig elnézést kérek.

Csontoszs # 2004.08.20. 21:42

A rendőr tévedett, és nagy butaságot mondott. A fizikailag körülhatárolt terület még akkor is a lakáshoz tartozó bekerített helynek minősül, ha az egyébként fizikailga átjárható, pl. a kerítésnek csak az osuzlopai állnak, de a drótkerítés, vagy fa kerítés még nincs kész. A tulajdonjogot, illetva a zavartalan birtoklás jogát nem lehet attól a pillanattól számítani, amikor ezen feltételek maximális adottak.

Azt azért nem értem, miért a büntetőjog topicban tetted fel ezt a kérdést, de most már mindegy. Bűncselekmény nem valósul meg, szabálysértés megvalósulhat. Birtokvédelmi eljárást pedig a polgári jog szabályai szerint inddíthatsz., a helyi jegyzőnél, vagy a bíróságnál.

a rendőr egyébként magánlaksértés szabálysértésénél intézkedni KÖTELES! Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a magánlaksértés esetén a védett jogi tárgy NEM a tulajdonjog, hanem az ún. házijog védelme. Ezt sajnos még végzett jogászok is "elfelejtik" és teszik meg lelkesen a feljelentéseiket. Tehát egy még épülő, vagy már megépített, de még lakatlan lakás esetén nem beszélhetünk erről.

de egy biztos, a telked nem közterület:)


Csontos Zsolt

Gauss (törölt felhasználó) # 2004.08.20. 15:46

A következő kérdésben kérnék segítséget.

Adott egy telek, amely nincs teljes egészében elkerítve. Értsd ezalatt, hogy nincs készen a kapubejáró, tehát fizikailag nem akadályozza semmi a bejárást a telekre. Engem az érdekelne, hogy innentől kezdve az udvar közterületnek számít? Pontosan mi a magánterület definíciója?
Csak azért kérdezem, mert sokszor előfordult, hogy éjjelente parkolónak használta egy autó a lebetonozott bejárót és a helyi rendőr szerint ő nem tehet semmit mert az közterületnek számít. Hiába áll az autó a telek határán belül (a kerítés vonalán túl), nem tehetek ellene semmit. Ez tényleg így van?

Bármilyen információért hálás lennék.