Hamis vád vagy nem?


hármaska # 2018.02.03. 18:00

Még azt hozzáteszem, hogy párom és a volt nő 1 évig albérletben éltek, majd ott 4 évet ahol mi élünk most. A lány a 3. osztálytól 6. osztályt járta itt, és mivel hogy piszkálták meg kifogták a lányok a suliba, elment az apjához és oda járt tovább, ekkor volt 2013. 12 éves.
Azóta a lesopatást egyébként nem is emlitették, és a lány a fejelentéskor is havonta váltogatta a pasijait, a jegye nem romlott az állitolagos molesztálási idő alatt, hanem miután másik iskolába ment ott kezdett romlani, iskolából is azt mondták h senki nem látott rajta semmit, az anyja se, senki, az apja csak annyit mondott, szerinte sokat járt pisilni, és miuátán elköltözött egy évre rá a tatája szülinapján még a párom mellé ült hogy ott egyen, ő szedett neki enni, 2015 júliusában bejelölte páromat a facebookon, miért?ha piszkálta szerinte, ős persze nem jelölte vissza, és hiába próbálgattuk bizonygatni hogy egyáltalán nem olyan, a volt párja is olyanokat hazudott a vallomásba, mintha nem is róla beszélt volna, a munkatársainak is hazudott, telerakta a munkahelyet, két munkatárs tanuskodott is hogy nem olyan párom, meg hogy csak arra megy ki az egész hogy szétszedjenek, meg amiket a nő hazudozott, mindent elmondtak, miért nem akkor jöttek ezzel, amikor tök egyedül élt? miért vártak 7 hónapot a feljelentéssel? és az ügyész is csak körbemagyarázta hogy azért ilyen a lány viselkedése, amit párom tett vele szerintük.. és egy lány szava ennyit ér. mit lehetne tenni?

hármaska # 2018.02.03. 17:50

Üdvözlök mindenkit! Új vagyok, és bárcsak ne kellene ilyen oldallal foglalkoznom, de sajnos nem úgy hozta az élet.
A történetet nem lehet röviden leirni, de megpróbálom.
A párom és én 3 éve leszünk együtt, 2015 április óta. Az előző élettársával 2014 augusztusában költöztek szét, a nő löétözött el haza, a nőnek egy előző kapcsolatból lett egy lánya, 2001-ben, és közös lányuk is van, aki 2008-as. A lényeg az, hogy páromat a nevelt lánya bevádolta szexuális bántalmazással, molesztálással. Azt tudni kell hogy a nő, mióta tudja hogy mi együttvagyunk, féltékeny, irigy, ezt hangoztatja a munkatársaknak, mind a hárman egy helyen dolgoztunk. 2016 Februárjában párom éjszakás volt, és a nevelt lány apja kijött hozzánk cirjuszolni, hogy most mondta el a lánya hogy leszopatta nyolc évesen, meg hogy akkor még a közös lányuk nem volt meg.. meg hogy mindek kell neki egy 18 éves, miért nem volt jó a 40 éves, tudniillik köztünk 20 év van, én most 24 vagyok. márciusban feljelentették, tehát nem is azonnal, és itt kezdődött rendőrségi kihallgatások, családtagokat, és szakvélemények. a lány szerint, aki most 16 éves, 2010 és 2013 közti időszakban párom fogdosta, benyult a bugyijába, egyszer melléfeküdt, pordót akart nézetni vele, és szerintem ez kb 25-ször fordult elő. A lánnyal egyébként se az apja, se anyja nem fodlalkozott, az apja vallomásában azt sem tudja hány éves a lány, az anyja sem tud sokat róla.. és elvitték családsegitős pszic.hoz, aki elmondta hogy nem egy megtört gyerek kétép mutattam nem akart foglalkozni az üggyel, randira készült, akaratos, hisztis, elmentek másik pszic.hoz, aki aztmondta hogy életszerűen előadta a dolgokat, lelkileg megtört és visszavezethető az állítására. a páromat vizsgálta igazságügyi orvosszakértő, elmeorvosi szakértő és pszichológus, mindegyik azt állapitotta meg hogy nem képes ilyesmire, nem követte el, nem vonzódik gyerekekhez stb. Ez a lány egyébként hol az apjánál, hol az anyjánál, hol mamájánál lakott, mindig kihasználta a helyzetét, videónk van hogy 13 évesen volt egyéves kapcsolata fiuval, olyan képeket tett fel a 3 face-re ahol mutogatja magát, melleit, és tipikus kis qva.. mindenki tudja is, ráadásul rengeteget hazudik, mamája is azt nyilatkozta, hogy 7. osztályosan elkezdett cigizni, csavarogni, megtanult hazudni és már nem birtak vele..nos elvileg 2015 aug.20-án elmodta a barnőjének, ő elmondta a mamájának, majd amikor kijött az apja az kkor tudta meg, tehát nem kevés ideig nem is tettek semmit, csak miután a mi életünk rendbejött, azthitték terhes vagyok, épp ekkor a lány az anyjánál lakott, és a közös kislány pedig hozzánk akart költözni, mert engem szeret, mint anyátezt hangoztatta is, azóta most van egy 6 hónapos kisfiunk. most volt az elsőfok, páromat 8 év fegyházra itélték, igazából csak a lány szavára adva. a mi bizonyitésainkat figyelembe se vették... létezik ilyen tényleg? másodfoktól mi várható? addig előzetesben van. hazugságvizsgálat?

nonolet # 2018.01.31. 15:49

Zsoltika1976

Háááááát, ha akkora egód van, hogy
5. pont után nem hagytad az egészet a francba...

Akkor így jártál.

Immaculata # 2018.01.31. 12:43

Nincs károd.

Zsoltika1976 # 2018.01.31. 12:21

Na ezt hallgassátok, segítség kellene:

1. Válóper, gyermek bántalmazásért feljelentés ellenem hogy az első gyermekelhelyezési perben használhassa ellenem, miután előtte nap panaszt tettem ellene a gyámhatóságon. 2. A rendőrség ütközteti rendzavarásba. 3. eljárás alá vont személlyé válok. 4. Hangfelvétellel bizonyítom, nem volt bántalmazás. 5. Elutasítják a feljelentést, Nem történt semmi. 6. Bepanaszolja az ex a rendőrséget, rosszul nyomoz, és ő is letesz egy hangfelvételt.(nyilván ugyanazt mint én). Vissza feljelentem hamis vád miatt. 7. elutasítják. 8. Én is panaszt teszek. 9. Azt is elutasítják. 10. Pótmagánvádat indítok, FIGYELJ: Mivel nem én vagyok a sértett, megszüntetik az eljárást az ex ellen. 11. Fellebezek.

Most itt tartunk. Na ez milyen? Ha nem én? Akkor ki? FIGYELJ, VAN VÁLASZ: az igazságszolgáltatás. Benne van egy zsák pénzbe (ügyvéd), és nem kapom vissza? Hogy van ez? Van valakinek valamilyen ötlete?
Hogy leszek kártalanítva?

kiss00 # 2017.07.03. 22:30

Nemrégiben meghirdettem összetört autóm jött is rá egy érdeklődő aki megvásárolta adásvételivel csak mivel pesti volt azt kérte tőlem előbb vágjam ki az alvázszámot és küldjem el a rendszám és az adásvételi 2 példányát neki az autót majd 1 hónap múlva tudja csak elszállítani. Én meg is tettem neki nem tudván hogy ez is büncselekmény ám jeleztem közben a rendőröknek hogy tőlem így vásároltak meg egy autót ekkor tudtam meg hogy feljelentettem magamat. Így most egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt eljárást indítottak ellenem. Kérdésem a következő mire számíthatok illetve helyes e a vád hiszen eszem ágában nem volt vele visszaélni én rendes adásvételivel adtam el és utána az új tulaj kérésére vágtam csak ki miután az adásvételi már megkötődött!
Előre is köszönöm válaszát!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.30. 21:51

Szerintem valaki mással szórakozz. Mondjuk a kapitánysággal.

Stage # 2017.06.30. 15:46

Ez nem hamis vád, ez zaklatás és közveszéllyel fenyegetés inkább.

sahozea # 2017.06.30. 14:28

Tisztelt Hölgyek / Urak!

Hétfőn délben itthon főztem a bolognait, amikor ide öt, édesanyámhoz (állandó lakcimem) nyolc fegyveres nyomozó és/vagy egyenruhás érkezett ki.
A volt élettársam azzal telefonált be a rendőrségre, hogy fel szándékozom robbantani a kerületi önkormányzat épületét.

Aznap tettem este tanúvallomást, de zaklatás miatt - a jegyzőkönyvet felvevő rendőr javaslatára, hogy "legyen is ügy belőle".
Itt már szó csak annyi esett a robbantási szándékkal vádolásról, hogy egyszerű igen - nem válasszal el kellett döntenem, van-e, volt-e a birtokomban fegyver, robbanószer.

Mire számíthatok így? Hova "tűnt" az ügy kiindulópontja?

Nagyon köszönöm segítő útmutatásukat!

nonolet # 2017.06.30. 13:17

Aligha...
Épp ezért becsület sértés, gondolom.

Stage # 2017.06.30. 12:27

Az közérdeknek számít, hogy mondjuk én tudatni akarom a városomban lakókkal, hogy van valaki aki autókat rongál és oda kell rá figyelni?

Öreg Tölgy # 2017.06.30. 11:49

Úgy lehet elkövetni valós tényállítással a rágalmazást, hogy el sem jutsz a valóság bizonyításáig, ha nincs közérdek vagy nyomós magánérdek.

Stage # 2017.06.30. 11:43

Btk. 229. § (1) A 226-228. §-ban meghatározott bűncselekmény miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.

Stage # 2017.06.30. 11:37

Hogy lehet valós ténylállítással elkövetni becsület sértést? Az olvasta, hogy ha az állítás beigazolódik akkor nem büntethető az elkövető. Magyarázd már el nekem légyszíves. Beismerte a bíróságon, hogy ő valóban autó rongáló, jogerősen elítélték. Akkor hogy?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.30. 11:35

No. Majd ha lezárult, akkor esetleg szóba jöhet, hogy hamis volt a vád. Addig inkább húzd meg magad.
Ti. a rágalmazást, becsületsértés valós tényállítással is el lehet követni. (És önmagában az, hogy a vádlottat felmentik, nem jelenti, hogy bárki hamisan vádolta volna.)

Stage # 2017.06.30. 08:25

Idéztek személyes meghallgatásra, szeptemberben lesz.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.30. 08:17

És hol tart az az ügy, amelyben te vagy a terhelt?

Stage # 2017.06.30. 08:02

Ja, és már 2015 decemberében vádat emeletek ellene, 2017-ben meg feljelentett.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.30. 08:01

Jaj.

Stage # 2017.06.30. 07:59

Üdv!

Feljelentést tettek ellenem rágalmazás és becsületsértés miatt 2017. februárban. A bíróság márciusban elitélte az embert jogerősen, tehát amit mondtam az a valóságnak megfelelt. Még be is vallotta. Ilyen esetben hatóság félrevezetése vagy hamis vád megállhat? Hiszen a feljelentő tudta, hogy Ő követte el a bűncselekményt, még is hazudott a hatóságoknak hogy engem meghurcoljanak.

folyami géb # 2015.03.29. 06:34

A hamis vád az elkövetésétől fogva bűncselekmény,de a büntetés korlátlanul enyhíthető, különös méltánylást érdemlő esetben mellőzető, ha annak valótlan voltát az elkövető az alapügy befejezéséig feltárja.

A bűnösséget nem kell elismerni, csak az állított vád valótlanságát kell elismerni.

A harmadik kérdésre a válasz: nem. Tehát ha pl. bizonyos, hogy az elkövető csak két ismert személy közül az egyik lehet, nem követi el a hamis vádat, aki azt mmondja, hogy nem én voltam.

Dzsetro # 2015.03.25. 18:02

Üdvözlök Mindenkit!
Szándékosan nem nyitok új topikot, hátha itt is választ kapok.
Meddig lehet visszavonni a hamis vádat? Csak a nyomozati szakban, vagy vádemelés után, a bírósági szakaszban is?
A másik kérdésem: ahhoz, hogy valaki visszavonja, a bcs.-t el kell ismernie?
Illetve: mi van abban az esetben , ha van egy gyanúsított viszont kilásásban van egy másik elkövető. A gyanúsított, ha nem ő volt akkor, csak kizárásos alapon a másik fél lehet. Akkor ezzel még ha nem is mondja ki, de megvádolja a másik felet?
Köszönöm válaszukat, szép estét kívánok!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.25. 11:20

(Egy gyerekfelügyeleti tárgyú ügy nem nagyon kerül a Kúriára, ha mindkét fokon megnyerted, akkor biztosan nem. Innen kezdve nem tudom, mit hihetek el a többiből.)

Mindenesetre ez nem hamis vád, legfeljebb egy hatóság félrevezetése kijöhetne belőle.

Nem jogi jellegű megjegyzés: nagyjából megérdemlitek egymást.

manókapici # 2015.03.25. 08:56

Tiszteletem...

Segítséget kérnék...

A volt anyósom bejelnetést tett a Gyámhatósághoz amit a Megyeire irányítottak h azaz illetékes..
Azzal vádolt meg h veszélyeztetve van a kiskorú unokája, és kéri h védelem alá helyezzék..
Azt tudni kell 2012-2014.májusig gyermekelhelyezési perünk volt az apukával, a kicsi most 5 éves.
1-2 fokon megnyertem, Kúria | BÍRÓSÁG fellebeztek amit elutasított..Eközben a Bíróság semmiféle védelema alá helyezést nem indítványozott.!!
A Megyi Gyámahtóság a vizsgálatot lefolytatta ami részemre elég kellemetlen volt mert megvádoltak alaptalanul,és a vizsgálat után kiderült h nincs alapja a bejelnetésnek,nem kell védelem alá hekyezni nincs veszélyeztetve a kiskorú..

Kérdésem.. ez nem minősül Hamis vádnak??? hogy megvádolt alaptalanul, hivatalos helyen..??
lehet valamit tenni??

elfmage999 # 2014.10.25. 10:01

Mindenkinek köszönöm a véleményezést.