Fizessek vagy ne?


Gabicsek # 2012.03.12. 10:27

Fizesd ki.

motorratata # 2012.03.11. 20:13

Szép estét Hölgyek és Urak

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nagyjából egy éve ausztriában büntetőperem volt testi sértés vádjával és 200 Eurós elterelést ajánlottak meg. Én ezt nem tartottam se ésszerűnek se jogosnak. Egy pofátlan fiatal lökött fel egy ismerős hölgyet a közelemben, azt nem láttam hogy történt, de még felháborodva némi szóváltás(amiből én nem értettem sokat, gyenge a német érzékem) után leköpte... elé akart köpni de őt sikerült. Mondhatom felugrott az agresszió szintem, alaposan megsimogattam, amit pechemre látott egy járőr - elég nyurga, aki intézkedés alá akart venni, de én csak kocsiba szálltam és elhajtottam(volna) de már egy utcával arrébb rámfarolt egy vijjogós. Ebből lett a finom fagylalt amit most meg akarnának etetni velem.

No, hát mivel nem fizettem be az elterelésük az az ítélet... hogy fizessek nekik 200 eurót(208-at) vagy pedig becsuknak 25 napra ha behajthatatlan.

Az volna a kérdésem, ha nem fizetem be ezt a büntetést, akkor nyilván ausztriában körözést adnak ki szőrös fejemre. Mit gondoltok, ennek lenne nyoma Magyar honban? Nem szívesen venném ha a szégyenszemre jönne a rendőrség házhoz egy teára és bilincsben vinnének át.

Már-már esedékes volna a fizetés, de egy barátom ajánlotta, hogy ezen a fórumon kérdezősködjek. Ha bárki tud valami okosat mondani azt örömmel venném.

Köszönöm nektek

regimodi74@gmail.com # 2012.01.20. 12:56

Egyszeruen nem fizetsz es el van intezve.

Baxi123 # 2011.12.09. 10:13

Tisztelt Sortársak!
Engem is fenyeget az ingatlanbazár, tőlem 51300 Ft-ot kér.A törvény, amelyre hivatkozik" 2009.évi L.törvény 1.$és 3.$(1) bekezdésére hivatkozik.
Tapasztalataim szerint nem én vagyok az egyetlen akinél próbálkoznak.
Javaslatot kérek, hogyan lehetne összefogva leradírozni ezt a csaló társaságot.
Tisztelettel Baxi123


Baxi123

végrehajtó1 # 2011.12.09. 09:53

Hivatkozz arra hogy elévült.

Nóniusz # 2011.12.09. 08:29

Tiszteletem
Nekem olyan kérdésem lenne: ha 2008. márciusában megbüntettek a BKV járatán és ezidáig nem történt semmi, majd 4 napja kaptam egy 24000 ft-os csekket, miszerint ha 8 munkanapon belül nem fizetem ki, úgy bíróságra adják, majd annak a költségeit is fizetnem kell. Mikor évül el az ilyen büntetés? Ha nem tudok kibújni a fizetés alól, akkor kérhetem e, hogy mérsékeljék az összeget? Egyedül nevelek két gyereket, gyerektartást nem kapunk. Köszönöm a válaszát előre is. Tisztelettel:
Nóni

ágika777 # 2011.12.07. 17:03

Kellemetlen!

18 éves vagy, tehát nagykorú és cselekvőképes, ergo vállalnod kell a felelősséget és fizetned is kell, ha egy hatóság megbírságol (függetlenül attól, hogy van-e jövedelmed vagy sincs).

De: Nem értem azt, hogy megbírságoltak téged. Hogyan, miként és milyen formában kérik tőled a befizetést? (kaptál csekket vagy határozatot, hogy ekkor vagy akkor fizesd meg?)

Ez fontos lenne tudni, mert a csendháborítás szabálysértés, amiatt a bírságot a bíróság szabja ki, így nem értem, hogy a rendőr hogyan bírságolhatott meg? Álláspontom szerint szabálysértési feljelentést kell tennie ellenetek, majd a bíróság egy szabálysértési eljárás keretében (ahol meghallgatnak benneteket és eldöntik, hogy megvalósult-e a csendháborítás és azt ki követte el) figyelmeztetésben részesít, vagy pénzbírságot szab ki.

Remélem segítettem!

kellemetlen # 2011.12.03. 14:49

Sziasztok, 18éves vagyok, diák utolsó éves. Debrecenben lakom. Egy barátomnál voltunk este, és kicsit hallgattuk a zenét. Erre kihívták a Rend őrjeit. Mivel a "házigazda" illuminált állapotban volt és képtelen volt kimenni az ajtóba ezért én mentem ki az ő házába. A rend őrjei sajnos nem voltak túl boldogok, megbüntettek engem, 5000 Ftra csendháborítás miatt. Kérdésem:

  • Diák ként kell-e fizessek?

Furcsálom hogy más házában büntettek meg engem, méghozzá úgy hogy a "házigazda" gondviselője otthon volt. És ki is jött de mégis én kaptam a bírságot.

Válaszotokat köszönöm.