A magánlaksértés az közvádas bűncselekmény???


fur-fang # 2011.12.09. 19:40

rendben, köszönöm a sok választ. még mindenképp visszajövök, hogy mi lett a fejlemény, tájékoztatlak benneteket. az is lehet, hogy még kérek segítséget Tőletek, jelentkezem. még1x köszi

guba # 2011.12.09. 17:25

Teljesen mindegy, hogy a rendőr mit csinál. Felesleges az egész műbalhé, kár alaptalanul gyanusítgatni. A rendőr "vádra teszi", nem teszi ...(sic)
Ha a rendőr az ügyésznek küldi, akkor abból még nem következik, hogy az ügyész vádat is emel, ha meg a bíróságnak küldi meg, abból nem következik, hogy a bíróság indokolt esetben ne küldené meg az ügyésznek az iratokat, ha úgy gondolja, hogy olyan bűncselekmény látszik megállapíthatónak, amelyben a vádat az ügyész képviseli. Be. 501§ (1)a.)

végrehajtó1 # 2011.12.08. 17:23

azért van-e mert az elkövető egy ügyvéd? de a rendőr azt mondja, hogy a rendőrséget ezek nem tudják befolyásolni.

igen.
Ezt el is hiszed?

végrehajtó1 # 2011.12.08. 17:22

fur-fang

Felesleges ezen meditálnod.
Csináld azt amit írtam.
A végső szót úgyis az ügyészség mondja ki .
Te is látod hogy itt a nem akarásnak nyögés a vége.

fur-fang # 2011.12.08. 17:03

Ha jól tudom a feljelentésünk a rendőrségen az maga a magánindítvány. Hiszek nektek, hogy ti jól tudjátok, és jól mondjátok, csak egy egyszerű állampolgár, amikor sérelem éri, mit tesz? bemegy a rendőrségre feljelentést tenni. és onnan a rendőr kezében vannak a dolgok. Nem mondhatom neki hogy te ezt csináld azt csináld. a legutóbbi fejlemény az, hogy a látleletről alkotott szakvéleményben az szerepel, hogy testi sértés súrolta a 8 napon túlgyúgyuló sérülés határát, ezért most mégis ott marad, küldi az ügyésznek az ügyet. Tehát ő megküldi közvádasan. Én csak azt szerettem volna érteni, hogy mi ez az egész vacilálás? azért van-e mert az elkövető egy ügyvéd? de a rendőr azt mondja, hogy a rendőrséget ezek nem tudják befolyásolni. De azért ha belegondoltok milyen már, hogy egy ügyvéd beront mások kertjébe és verekszik? ez elfogadhatatlan viselkedés...így ne legyen ügyvéd!

Gabicsek # 2011.12.07. 20:59

akkor megtesszük ezt a magánindítványt, majd megkérdezem a rendőrt, hogy hogy kell ezt.

Ezt 30 napon belül kell megtenni. Nincs elkésve?

dehát ha berontott a kertünkbe és ott verekedett,

szerintem ez egyébként nem magánlaksértés, hanem garázdaság, ha az ott élőkben, vagy ott lévőkben megbotránkozást, vagy riadalmat keltett. És akkor nem kell magánindítvány.

végrehajtó1 # 2011.12.07. 18:25

Nem könyörögni kell a nyomozó hatóságnak.hanem írásban , levélben (tértisen) elküldeni a a feljelentést.

Javaslom a feljelentést az ügyészségnek küldjed és kérd a az ügyészi felügyeletet a nyomozás során tekintettel arra hogy egy befolyásos ügyvéd a terhelt.

A nyomozóval pedig ne telefonálgass, mert ez komolytalan.

fur-fang # 2011.12.07. 18:05

helyesbítek, először fel se akarta venni a mls-t, azt kikönyörögtük, mondta akkor ez itt marad (mármint a rendőrségen) most meg felhívott hogy mégis küldi a bíróságra. Most megint kértük, hogy ne tegye, és most megint azt mondja ott marad a rendőrségen. hát itt már akkor akárki akármit megtehet? csak tudnám hogy lehet kerítésen keresztül valakinek a fejét annyira szétverni, hogy majdnem 8 napon túl gyógyuló??? akkor elugrott volna a sértett, ez nem tűnik fel a rendőrnek??? miért ilyen nehéz még a rendőrségen is átverni? akkor mi van a bíróságon? most már akkor is a végére fogunk menni az ügynek, nem hagyjuk annyiban.

fur-fang # 2011.12.07. 18:00

a büntetőjogi eljárás még zajlik, akkor megtesszük ezt a magánindítványt, majd megkérdezem a rendőrt, hogy hogy kell ezt. Alapvetően azt nem értjük hogy miért dobálja magánról közvádra? vannak ilyen árnyalatok hogy mi számít mls-en belül bűncselekménynek és szsértésnek? dehát ha berontott a kertünkbe és ott verekedett, az nem eléggé megalapozott? Igaz ő úgy vallott, hogy kerítésen keresztül ütött. a tanúja meg hogy többször ütött. már ott belezavarodtak, rossz a jegyzőkönyvük. Akkor hogy lehetne már nem megalapozott a vád??? a saját hazugságukba belekeveredtek, és van látleletünk is amiről egy szakértői vizsgálat során megállapították, hogy súlyos sérülés is lehetett volna!!! szóval hogy van ez? mi kell még nekik??? miért kell könyörögni???

végrehajtó1 # 2011.12.07. 13:32

Én inkább arra hajlok hogy nem is akar..:(

lajcsó # 2011.12.07. 13:01

Szerintem az lehet a fő probléma, hogy a rendőr nem tud különbséget tenni magánvád és magánindítvány között. Oda kellett volna figyelnie a büntetőjog előadáson.

fur-fang # 2011.12.07. 10:59

köszönöm a választ kedves Obudai fan. Lehet azért, mert nincs saját tanúja a sértettnek, csak a vétkesnek? Igazából volt ott egy független személy, akit ha kihallgatnának valszeg nem merne hamisan tanúzni, de ehhez a rendőrségnek nyomoznia kellene. Ez a baj, hogy nem tudjuk, hogy miért csinálják ezt, pusztán lustaság, vagy korrupció? gazdag apuci próbálja eltusolni hülye gyerekének garázdaságát, aztán telefonálgat a rendőrtisztnek? mert ha ez az eset van, akkor lehet jobb nem is erőltetni a dolgot. Viszont mi meg baromira sértve érezzük magunkat, hogy csak azért mert valaki befolyásos és gazdag, nehogymár megússzon egy ilyen ügyet, ráadásul még ügyvéd is az elkövető!! ilyen ügyvéd veszélyes a társadalomra nézve, szóval ideje lenne elkapni a grabancát. de köszi a választ! sokat segítettél, bár mi sem értjük, hogy miért nem látják megalapozottnak, talán azért, mert nem bizts hogy tudjuk bizonyítani, hogy így történt. a harmadik személy tanúvallomása kellene! ha még valami eszedbe jut, szívesen veszem, de sajnos tényleg ügyvéd lesz a vége, csak kérdés, hogy az én pénzemen vegyék-e elő ezt az embert, vagy hadjam az egészet, mert ebben az országban nem biztos hogy elérek bármit is, ha ilyen az igazságszolgáltatás! ez nem túl pozitív.

ObudaFan # 2011.12.07. 06:39

Az a probléma, hogy részleteiben kellene ismerni az ügyet. Pontosan azért kellene az ügyvédedhez fordulni, mert ő ismeri részleteiben. Nyilvánvalóan a rendőrség nem látja megállapíthatónak a magánlaksértést, ezért küldené a bíróságnak meg az iratokat, mert így arra annak van hatásköre, hogy a könnyű testi sértést elbírálja. De hogy miért nem látja megállapíthatónak a magánlaksértést, arra hogy tudnánk válaszolni, ha még a tényállást sem ismerjük?

fur-fang # 2011.12.06. 22:41

annyi van még hogy a könnyű testi sértés része elindult magánvádasan. aztán kérdeztük hogy mi van a mls-sel? arról is tettünk feljelentést! nagy nehezen elkezdte begépelni a szöveget, és mondta, hogy jó az itt marad, de nem tudja összekapcsolni a két ügyet. Valamint van egy harmadik dolog, hogy volt mindemellett kényszerítés és fenyegetés is, de azt élből visszadobta. Most ott tartunk, hogy a mls-ért harcolunk, hogy legyen közvádas, de csak úgy küldi meg az ügyészségnek, hogy kikönyörögtem, hogy had írjuk le a fenyegetés részét is (amiről vannak bizonyítékaink, hangfelvétel stb!!!) de ezt is nehezen értük el. Nem értem az egészet, hogy miért így zajlik az ügy. Lusták? nem szeretnek dolgozni, vagy korrupcióról lenne szó? az ügyvéd drága, aki ért hozzá légyszi segítsen. köszi.

fur-fang # 2011.12.06. 22:34

igen köszönöm, van ügyvédem, aki szerint ugyanúgy nem magánvádas. engem az érdekel hogy egyébként a rendőr visszadobhatja-e. Már egyszer kikönyörögtük hogy legyen az ügy közvádas, de most megint felhívott, hogy küldi a bíróságra. Egyáltalán nem értem, hogy miért kell egyáltalán könyörögni, ha a btk-ban le van írva világosan, hogy ez bűncselekmény, és közvádasra üldözendő. Miért ilyen nehéz érvényesíteni az igazunkat, miért ilyen nehéz jogosan megvédetni magunkat??? az elkövető ráadásul egy befolyásos ügyvéd aki magánlaksértett és verekedett, ezért gondoljuk hogy az ő korrupt befolyása állhat a háttérben. az ügyvéd 30.000ret kér egy levélért amit elküld a rendőrségre. ezért gondoltam hogy jobb itt is kérdezősködni, hogy egyáltalán jogos-e ez, előfordulhat-e ilyesmi, mivel tudok élni, hogy ez az ember megkapja amit megérdemel, és a befolyásával ne tudja magát kimosakodni ebből az ügyből! Milyen ország ez, ahol a bűnösök megmenekülnek, az ártatlanok meg fizetnek, meg ülnek??? fel vagyok háborodva...

Dr.Attika # 2011.12.06. 22:30

Közvádas, de csak magánindítvány esetén van helye büntetőeljárásnak. Valószínű az a probléma, hogy a sértett nem tett magánindítványt.

ObudaFan # 2011.12.06. 22:12

Közvádas bűncselekmény. Ha magánvádas eljárást akarnak csinálni belőle, akkor valószínűleg nem tartják megalapozottnak a magánlaksértés gyanúját, de valamilyen magánvádas bűncselekményét esetleg igen. De azért van ügyvéded, hogy őt kérdezd, ő ismeri az ügyet.

fur-fang # 2011.12.06. 22:07

A rendőrség miért vacilálhat az ügyben, hogy egy magánlaksértés vétséget nem akar közvádra emelni és úgy elküldeni az ügyészségnek? amögött hogy megy a harc azon hogy magán vagy küzvádas legyen az ügy, a feljelentett személy protekciója állhat? a magánlaksértés nem alapvetően közvádas bűncselekmény? mi határozhatja meg, hogy magán vagy közvádas? szabálysértés, vagy vétség? a btk-ban és az ügyvédem szerint közvádasként kellene hogy menjen az ügy tovább, de a rendőr visszadobja magánvádasra. MIért lehet ez? köszi!