Vádemelés


Gabicsek # 2011.12.09. 11:33

Ön olyan férfi hímmagját fogadta be annak idején, aki akkor és most is -a leírtak alapján -alkalmatlan volt az apai feladatok ellátására

Attika!
Ez azért kissé erős megfogalmazás, ezek szerint mindenki, aki később elvált a férjétől, olyan hímtagot fogadott be, aki alkalmatlan az apai feladatok ellátására. Ha ez így lenne, nem lennének gyerekek, minden olyan embert felelősségre lehetne vonni, akinek gyermeke van és elvált, ugyanúgy lehetne ezt megfordítani is nem???
Senki nem lát a jövőbe (Te sem), ezért kissé felháborít ez a hozzászólásod, mivel én is egyedül nevelek (ill. neveltem, mert kettő már megnőtt) három gyereket.
Kriszti72 tanácsot kért, joga van feljelentést tenni (főleg, ha megalapozott), inkább azoknak számolgasd az adófizetők pénzéből folytatott büntetőeljárásokat, akik úgy tesznek feljelentést, hogy annak semmi alapja nincs. (sokat láttam én már ilyet)
Igenis, ha másképp nem lehet az apát rászorítani, hogy járuljon hozzá a saját gyermeke eltartásához, egy büntetőeljárás talán észhez téríti. Az várható, amit ObudaFan írt, hisz az elsődleges cél tényleg az, hogy rákényszerítsék a fizetésre.

Dr.Attika # 2011.12.09. 07:43

Kedves Krisztina!
Ön olyan férfi hímmagját fogadta be annak idején, aki akkor és most is -a leírtak alapján -alkalmatlan volt az apai feladatok ellátására. Az Ön felelőssége ebben áll. Ha ezen felelőtlenségének következményeit a büntetőjog területén kívánja orvosolni, akkor számolni kell azzal, hogy ez minden adófizető, ezen állam polgárainak pénzébe kerül.Ez az Ön által tett feljelentés és az azt követő büntetőeljárás szerény számításaim szerint 250 ezer forintba került az adófizetők pénzéből.

Kriszti72 # 2011.12.09. 07:18

Dr.Attika!

szerintem meg egy értelmes apa olyat nem tesz amit az én volt párom.Pl.Nem lopja meg a saját fiát,Nem üti veri,hanem szereti,és gondoskodik róla. Én már végső esetben tettem feljelentést.Ha nem ismeri a teljes történetet nem kell elítélnie mert feljelentettem.
Az ilyen ember veszélyt jelent egy kiskorúra és én megvédem a fiam, mert én szeretem,és egyedül rám számíthat.

Dr.Attika # 2011.12.08. 19:41

Pontosan ez a lényeg kedves Krisztina, amit kollégám írt.
A büntetőjog nem képes elősegíteni a tartási kötelezettség teljesítését. Ezzel a feljelentéssel Ön azt érte el, hogy a tartást elmulasztó nem csak Önre, hanem a gyermekére is haragudni fog. Nem tudom ki javasolta Önnek a feljelentést, de nem "jól javasolt". Értelmes asszony ilyen feljelentést nem tesz.

ObudaFan # 2011.12.08. 15:49

Inkább az a cél, hogy ezentúl fizessen, nem az, hogy kapjon egy súlyos büntetést.

Kriszti72 # 2011.12.08. 07:50

Köszönöm a választ.
Pedig reménykedtem, hogy azért súlyosabb büntetést kap. Foloyamatosan hazudott,a munkahelyén is eltitkolja hogy letiltása van önként nem fizeti.

ObudaFan # 2011.12.08. 06:58

Ha nem volt még büntetve, akkor jó eséllyel vádhalasztás lesz belőle első körben. Az ügyész a vádemelést tartás elmulasztásának vétsége miatt egy évre elhalasztja, ha ettől az elmulasztott kötelezettség teljesítése várható.

Kriszti72 # 2011.12.08. 06:45

Tisztelt Fórumozók!
Gyermektartás nem fizetése miatt nyomozás folyt az apa ellen. A tegnapi napon lezárták a nyomozást, és vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi az esélye hogy bírósági tárgyalás lessz? Megjegyzem én ezt szeretném mert az apa folyamatosan hazudott,és a mai napig nem fizet.Még egy kérdés,nagyon enyhe büntetést kaphat? Úgy hallottam a bíróságok nem nagyon veszik komolyan az ilyen ügyeket.