hasonlóság


Gabicsek # 2011.12.13. 14:36

Tanúkat is lehet szembesíteni, de az is lehet, hogy felismerésre bemutatásra kellett volna menni. Mindenképpel kell menni - már a saját érdekében is - legközelebb, és mivel nem gyanúsított, kérheti a számlával igazolt útiköltségének megtérítését (vonatjegy, buszjegy). Kötelesek az oda-visszautat kifizetni.

vali911 # 2011.12.13. 09:17

Tisztelt dr.Attika!
Köszönöm szépen a gyors választ.
Pedig valóban ezt mondták a rendőrségen a testvéremnek,sőt még azt is,hogy hasonlít rá.A férfi álnéven mutatkozott be és kiderítették a valódi nevét,(ez szép tőlük,hogy ennyire képesek voltak.)
Amikor bent volt a kapitányságon,annyit mondtak neki,hogy minden rendben van,ő egyáltalán nem gyanúsított.Felküldték az adatait Pestre és ennyi.
Tegnap meg kapta ezt a levelet.Messze lakunk,ma délelőttre oda sem ért volna,max.holnapra,na meg anyagilag sem úgy áll,hogy most azonnal el tudott volna utazni.Az ügyintéző hölgyet felhívta,akinek elmondta,hogy anyagi okai is vannak,amiért ma nem tudott menni.Erre visszakérdezett a hölgy,hogy mi az hogy nincs pénze rá?Na meg kérdezte tőle,hogy mire föl ez a szembesítés,hiszen abban maradtak,hogy nem gyanúsítják semmivel.
De tényleg még jogsija sincsen,akkor hogyan vitte volna el azokat a nőket külföldre?
Vali

Dr.Attika # 2011.12.13. 08:50

Tisztelt Vali!
A szembesítésen meg kell jelenni. Valószínűleg valamelyik kéjhölggyel akarták szembesíteni. A bátyó gyanusított?
Ilyet én még nem tapasztaltam, hogy valakit csak névegyezőség miatt - és az összes ilyen nevűt- eljárás alá vonnak.

vali911 # 2011.12.13. 08:44

Tisztelt fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni,hogy mit lehetne csinálni.Bátyámnak nyáron jött egy levél a rendőrségtől,hogy az ő nevével megegyező férfi Írországba vitt ki nőket és elvette mindenüket,majd otthagyta őket.A hölgyek nem tudtak róla megfelelő személyleírást adni(ezt nem is értem),így mindenki akit így hívnak behívtak a rendőrségre.
Mivel bátyámnak azt mondták,hogy nyugodjon meg,hisz nem ő az elkövető(életében nem járt külföldön,még jogosítványa sincs,így elég nehéz lett volna külföldre vinni akárkit is)
Tegnap kapott egy papírt a rendőrségtől,hogy menjen egy Balaton melletti településre,szembesítésre.
Elég messze lakunk attól a helytől,így mivel tegnap kapta meg és ma délelőtt kellett volna megjelenjen,ez nem jött össze.
Felhívta a rendőrséget,ahol azt mondták neki,hogy ha nem jelenik meg,vagy elővezetik vagy pénzbírságot kap.
Egyáltalán minek hívták szembesítésre?Hogy bizonyítsa be a testvérem,hogy attól hogy ugyanúgy hívják,mint a körözött férfit,nem ő az????Ez csak így megy manapság,hogy ha azonos a nevem valakiével vagy hasonlítok egy bűnözőre,akkor úgy bánnak velem mintha az is lennék?Ráadásul még bizonygassa a tesóm,hogy nem is ő volt.
Lenne valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.