Fellebbezés az elsőfokú tárgyalás után


Gabicsek # 2011.12.22. 20:35

emberölés kísérlete ugye alapesetben öttől tíz év, a maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés pedig egytől öt év, ilyet még nem láttam, hogy 7,5 évtől indul.
Mert ugye az a kérdés, milyen bűncselekményben mondták ki bűnösnek, ehhez képest lehet saccolni, hogy kevés-e az öt év.

Gabicsek # 2011.12.22. 20:31

ha 7és fél évről kelet volna indulni

Ezt írta:) nem rémlik nekem ilyen bűncselekmény a Btk-ban, aminek ilyen alsó határa lenne.

végrehajtó1 # 2011.12.22. 20:15

Szerintem a középértékre gondolt.Nem?

Gabicsek # 2011.12.22. 19:50

Én csak arra lennék kíváncsi, milyen bűncselekménynek van a vádlott cselekménye minősítve, aminek a büntetési tételének alsó határa 7,5 év. Leírnád?

Véleményem # 2011.12.22. 13:45

kaphat többet a vádlott. de ez csak az egyik oldal amit ismerünk, nem lehet tudni hogy a bíró mi alapján döntött az 5 év mellett. Ha mindig a sértett ítélkezne a vádlott felett akkor életfogytiglant adna minden sértett a vádlottnak. Ami segíthet még egy jó ügyvéd, illetve ügyész, mind a két oldalon.
Sajnálom ami veletek történt. Az igazságszolgáltatás meg ilyen...

BTR29 # 2011.12.22. 13:23

Tisztel Hölgyem/Uram!

A kérdésem a következő- a páromat megtámadták 1 éve a héten megszületett az elsőfokú ítélet 5 évet kapott a fiatal ember amiből már egyet előzetesben töltőt így tehát csak 4 év ami szintén kevés azért amit tett emberölési kísérlet és maradandó sérülést is okozott. A vádlott elfogadta az ítéletet de az ügyész felebezett. A kérdés másodfokon kaphat több évet a vádlott? Súlyosbítható az ítélet?
Mondjuk az sem érettük miért csak ennyit kapott hiszen már 2 szer volt büntetve mint az a bíró is elmondta. Meg azt sem értettük ha 7és fél évről kelet volna indulni akkor abból most meg lett öt. Arról nem is beszélve nevetséges amit mondott a Bíró hogy azért 5 mert eltartja az anyját hát nevetnem kell. Egy önkormányzati lakásban laknak az anyja kap valami jövedelmet és akkor őt tartja le na ne! Nem hiszem el hogy ma Magyarországon aki sikkaszt kap 10 meg 15 évet aki meg megakar ölni egy embert az kap 5-t és vigyorog a tárgyaláson semmi megbánás nem látszik rajta.
Arról már nem is beszélek, hogy minket senki nem fog kártalanítani mivel mindenki azt mondja nem behajtható.
Még elköltözni sem tudok onnan mivel nincs pénzem másik albérletnek a kaucióját kifizetni! Most már csak abban reménykedem, hogy súlyosbítják neki az ítéletét és akkor talán nem jön ki olyan hamar és eltudunk költözni onnan.
Előre is köszönöm, hogy válaszol.
Tisztelettel: BT.