Közmunka nem teljesítése


wers # 2020.03.05. 11:45

OFF
jó pár éve járt itt ugyanezzel a nickkkel elvett jogsival trükközőkérdező kérdező, ugye nem te voltál?
ON

wers # 2020.03.05. 11:42

Pedig komolynak tűnik a kérdése.

malgalitan, rossz hírem van, vannak dolgok, ügyek stb., ahol nem lehet meghatalmazással, képviselettel eljárni.

Ilyen pl. a házasságkötés is. Azt a büntetést is személyesen kell elviselni.

Pethical # 2020.03.05. 11:18

Átruházható???? :D Ez ugye nem komolyan kérdezted?

malgalitan # 2020.03.05. 09:42

Tisztelt Jogi Fórum!

120 nap könnyű fizikai munkakörben végrehajtandó közérdekű munkát kaptam.
Pénzbüntetésre nem váltható, ezt mondta az ügyvédem, esetleg valamilyen kiskapu lenne? Átruházható lenne esetleg, amennyiben nem lehet pénzbüntetésre beváltani? Mindenképpen nekem kell elvégeznem?

Köszönöm a választ!

Pvivien

Robertf # 2019.05.17. 08:42

Üdv. Egy olyan kérdésem lenne, kaptam idézést meghallgatásra büntetés végrehajtási osztályról közmunka átváltása miatt.. az a kérdésem itt már azonnal letartóztat a bv bíró vagy kiszabja a bevonulásiidőt.??

Nemeth Szilva # 2018.12.04. 20:46

Tisztelt fórumozók!
Amennyiben valaki nem teljesíti a közmunkája egy részét, amit büncselekmény elkövetése végett kapott, részben teljesítette, de a bíróság átváltoztatja 2015 január elején letöltendő 10 napra. Jogerőre emelkedik Februárban. Minderre a bv. nem küld ki bevonulást 2016 februárig. Ebben az esetben ez az 1 év az elévülési idő? Erre hol szól a jogszabály? Paragrafus?
Eddig ugy tudtuk, az van érvényben, ha eltelt egy év, nincs bevonulási dátum a jogerőt követően egy évig, akkor már nem is kell letölteni. Ez így igaz? A bevonulást Bv küldi ki? A törvényszék küldhet ki bevonulási papírokat?
Amennyiben 2015 februárban a masodfokú döntés elött be lett adva 8 napon belül bírósági tartás és bizonyítás kérése, amire semmilyen választ nem vett fel az elítélt amit küldött volna a bíróság, és még a lehetőség szerinti 8 napon belül megérkezik a másodfokú elmarasztaló ítélet, ez minek számít? Ki sértett ilyenkor törvényt? A válasz ami bizonyítás és egyéb iratok beadása óta,, elmaradt. Tehát figyelmen kívül hagyták, holtt minderről postai papirok vannak, melyek igazolják.

Tőrők pacek # 2018.11.01. 21:05

Szép napot.

Az lenne a kérdésem hogy a.közérdeku munka elévulhet e ??
Valamint hogy közérdeku munkáért nemzetközi körözést is kiadhatnak??
Valamint ha kulföldön élek és magyar nagykövetségen intézkednék akkor ott rá látnak arra hogy én körözött e vagyok magyarországon ???

Valaszukat.elöre is kösszönöm.

Tőrők pacek # 2018.11.01. 21:04

Szép napot.

Az lenne a kérdésem hogy a.közérdeku munka elévulhet e ??
Valamint hogy közérdeku munkáért nemzetközi körözést is kiadhatnak??
Valamint ha kulföldön élek és magyar nagykövetségen intézkednék akkor ott rá látnak arra hogy én körözött e vagyok magyarországon ???

Valaszukat.elöre is kösszönöm.

Szomorú örökös # 2018.10.31. 17:16

Ákos89

nem végezhetek szabadban, poros-dohos helyen, vegyszerekkel, alergénekkel munkát 3 kronikus betegségem miat(asztma,alergia,pikkelysömör)...nyilt sebbekkel élek a karomon a pikkelysömör végett...Ha bent dolgozom(szakács vagyok)...

Egy kérdés teljesen laikusként is felmerült bennem.
Hogy lehetsz szakács ilyen betegséggel egyáltalán? :-O

Ákos89 # 2018.10.31. 09:37

Tísztelt jogiforum! A történetem röviden a következő: pár éve ausztriai tartozkodásomkor marihuánát fogyasztottam és haza térésem követően pozitiv lett a drogtesztem. Sajnos az elterelésen nem tudtam résztvenni újjabb külföldi tartozkodásom végett, ezért 180 óra közmunka lett a büntetésem. Pártfogomnál meg jelentem, aki elkűldött alkalmassági vizsgálatra, ahol megállapították alkalmas vagyok fizikai munkára, de nem végezhetek szabadban, poros-dohos helyen, vegyszerekkel, alergénekkel munkát 3 kronikus betegségem miat(asztma,alergia,pikkelysömör) Ennek ellenére kiküldött dolgozni a közterület gondnoksághoz. Én mentem is és olyan munkákat kellett végeznem, mint só lapátolás, szemétszedés(puszta kézzel eggyesével kukákból, úgy hogy nyilt sebbekkel élek a karomon a pikkelysömör végett) fűnyirás stb. A fünyirás betette a kaput, mert úgy befulladtam, hogy hetekig nem tudtam normális életet élni, ezért jeleztem felé ezt, de ő nem vett tudomást róla és kérvényezte a fenmaradó 145 órám átváltását fogházra. Mivel az első tárgyalásomról nem volt tudomásom és nem jelentem meg a következőre előállitottak. Azt mondták minden szavam hazugság és a büntetésem 37 nap fogház. Fellebeztem...a másodfokú tárgyaláson meg se jelenhettem...a behívom is megérkezett nov.5. Szombathelyen kell elkezdenem bűntetésem letöltését. A kérdésem a következő lenne: érvényes e a jó magaviselet, szabadulhatok e korábban? Össze zárnak e veszélyes bünözökkel? Ha bent dolgozom(szakács vagyok) bele számít e a büntetésembe? És hogy jogszerű e az elitélésem? Válaszukat előre is köszönöm.

truelove # 2018.03.11. 13:51

Értem és ha semmi konkrétum nem áll a levélben amit utoljára kaptam csak annyi hogy kozérdeku munka buntetést szabtak ki illetve hogy fizessem vissza az emberek kárát akkor mi a teendo? Fogok még kapni egy olyan levelet is amiben konkrétan le lesznek írva az osszegek és a dátum hogy mikor kell jelentkeznem illetve hány orát kell ledolgoznom? Azért fontos ez mert jelenleg kulfoldon vagyok és ha most kéne jelentkeznem valamelyik kirendeltségen az nem fog menni..
Elore is koszonom a választ.

ObudaFan # 2018.02.22. 06:22

Nem tudod átváltani. Vagy ledolgozod, vagy szabadságvesztésre változtatják.

truelove # 2018.02.21. 23:31

Udv!
Az lenne a kérdésem,hogyha kozérdeku munka buntetést kaptam azt át tudom e váltani pénzbirságra és ugy megfizetni? Konkrétumot mág nem tudok csak annyit hogy ez lett a büntetésem. Azért lenne nekem ez fontos és igy megfelelo mert kulfoldon tartozkodom és dolgozom és ez miatt nem tudok esetleg honapokat otthon tartózkodni mivel akkor veszélyben lenne a kulfoldi állásom. Várom a mihamarabbi válaszokat koszonom!

paxia # 2017.12.27. 18:17

off
Én azt nem értem, hogy egyeseknél nem opció a közérdekű munka ledolgozása. A MUNKA NEM SZÉGYEN!
on

Carella # 2017.12.08. 13:14

Magyu. Tudomásom szerint amennyiben kapott az átváltoztatás után egy éven belül bevonulási dátumot, abban az esetben kellett volna letölteni büntetést. Amennyiben egy éven belül ilyet sehova sem küldtek ki, akkor az elévült. 120 nap az tág fogalom. A kiszabott büntetés órák számát elosztják 4 órával és annyi nap a büntetési tétel amit fogházban kellene tölteni. A büntetést nem napokban hanem órákban határozzák meg közmunka esetében. Szerencsétlen lenne nagyon, ha 120 x 24 óra lett volna a büntetés, ugyanis ez 2880 ez osztva néggyel 720 és az 720 nap lenne. gondolom inkább ez 120 óra közmunka volt inkább. és akkor 30 napot kellett volna ülni érte. mindennek az elévülési ideje öt év ha volt kiszabva a bevonulásra időpont. Ha nem volt akkor már régen elévült.

Magyu # 2017.12.08. 03:13

Kérdésem a következő: Elévülhetett e már a büntetésem?
A történetem: 2012 őszén a volt anyósom és a volt nejem rendszeresen feljelentgetett és így 120 nap közmunkára ítéltek. Mivel köztiszteletben álló polgára voltam a városnak és nagyon szégyelltem volna utcát söpörni ezért elhagytam a várost.A fővárosban dolgoztam 3 vagy 4 évet,már nem is tudom, utána lehelyeztek vidékre.Közben tudtam meg, hogy a közmunkás ,le nem töltött időm 8 hónap börtönre változott.Ez évek alatt nem használtam a nevemet, nem mentem orvoshoz, nem gyakoroltam a közügyeket, stb..Eközben a munkahelyem is megszűnt. Nincs bevételi forrásom,az albérletet fizikai munkával váltom ki. Sajnos mivel a mezőgazdasági munka idényhez kötött, a tulaj kirakott a házá ból. Jelenleg meleg helyen vagyok, de pénzem nincs, ennivalóhoz is ritkán jutok.
SZERETNÉK MÁR HAZAMENNI!!!!!!
Kérném a választ mielőbb,hogy Ön szerint letelt,elévült e már a kiszabott börtönbüntetésem.
(Semmilyen levél, értesítés, határozat,stb. birtokában nem vagyok, ugyanis mivel a tartózkodási helyemet nem osztottam meg senkivel,ezért valószínű, hogy azok valaki kukájában landoltak).

Carella # 2017.12.06. 23:18

Öreg Tölgy! Ha valaki nem tudja befejezni 2 év alatt a több száz óra közmunkát amiben van mondjuk 6-8 hónap orvosi is és a bv bíró félbeszakította a ledolgozást erre az időre és ha ezt levonjuk akkor másfél év telt el csak ebben az esetben a pártfogó ha beadja a kezdeményezést az elmaradtak letöltésére ez jogsértés? A másik pedig ha valaki az elsőfokú papírt átveszi pénteken és hétfőn már átvetetik vele a másodfokú ítéletet ez rendben van? Így bármilyen beadványt hibát amiket közben észlelt és esetleg beszerzett papírokat egyszerűen nem tudja beadnbi mert fizikai lehetetlenség ezt minek nevezik a jog szerint? Ilyenkor kihez fordulhat valaki?

Carella # 2017.12.06. 23:06

Vadsuhanc téged mért érdekel hogy miért kapta valaki a büntetését? Itt nem arról szól a dolog hogy neked ehhez közöd lenne? Talán megkérdezted az illetőt illedelmesen és nem tolakodóan? Te ki vagy milyen ember? Te másoknak rosszat akarsz? Elkövetett valamit vagy nem és lehet le sem dolgozta a büntetést vagy egy részét de mért akarod te tudni ezt hogy ráolvassál valakire még valamit? Rossz a májad öregem.

Milliárdos # 2017.11.27. 04:05

Kapok majd valami levelet azon rajta lesz ahova el kell menni nem tudom bíróság vagy ilyesmi, azt mondta nagyon ritka, hogy nem kap letöltendőt valaki de az esélye megvan.Pénzbírság helyett kaptam ezt a közmunkát amit csesztem megcsinálni.

Vadsuhanc # 2017.11.26. 16:07

Közmunkát vagy közérdekű munkát ?

Nem az az egyetlen hibád, hogy elkövettél valamint, hanem az, hogy két év alatt ( cirka 730 nap alatt ) nem tudtad teljesíteni és őszintén le is szartad a rád kiszabott büntetést.

Van egy pártfogód vele mit beszéltél meg, mi a megoldás, hogy elkerüld az elzárást? Azt nem írtad miért kaptad a büntetést.

Milliárdos # 2017.11.26. 15:18

Segítséget szeretnék kérni! Nem töltöttem le a rám kiszabott 180óra közmunkát 2év alatt.A pártfogóm azt mondta valószínűleg le kell ülni most nem tudom mi lesz 2001 óta dolgozom megállás nélkül még betegszabadságon se voltam soha ha a lábam eltört szabadságot irattam ki meg sorolhatnám. Egyetlen hiba miatt az életben nem tudom hova kerül innentől az ügy de leültetnek két hónapra vége mindennek se munkám nem lesz azt is elveszítem mit lehet csinálni biztosan nem megyek be megoldás kell mert akárki mondaná hogy leüljem az előtte való nap megölöm magam. Kell egy megoldás. Kérem segítsen valaki még egy esélyt adjanak legalább ledolgozni mert link voltam nem mentem el csak 10órára de éreztem, hogy nem oda való vagyok most már elmennék megtennék mindent azért az igazságért.

gaga0224 # 2017.08.29. 20:06

Köszönöm a gyors választ!

Öreg Tölgy # 2017.08.29. 17:59

Sajnos, felesleges is volt leírni ennyit, mert a kérdése minden további nélkül biztosan megválaszolható: nem.

gaga0224 # 2017.08.29. 17:06

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a már jogerőre emelkedett, közérdekü munka elmulasztása miatti fogházbüntetés átváltható e pénzbirságra?

A történet;
párom 2013 októberében kapott 40 nap közérdekű munka büntetést. Azóta költöztünl, illetve nem volt kijelölve üzemorvos, aki engedélyezte volna a munka megkezdését, így 2015ben született erről pontos megállapodás (kizárólag hétvégén, minimum 4, maximum 6 órában végezhető, állatmenhelyi munka). Ekkor még X helyen dolgozott és vállalható volt a hétvégi munka. 2015 szeptemberében új helyen kezdett -addig 1 alkalommal volt 4 órát a kijelölt állatmenhelyen- ezért szinte lehetetlenné vált a hétvégi munkavégzés. Megbeszélte az intézmény vezetőjével, hogy ha 2 órára tud bemenni vagy éppen hétköznap, azt ő külön feljegyzésekben vezeti, mivel nem adhatja le csak hétvégi 4 órákban a jelenlétit. 2015. novemberében megszületett az első lányunk, így abban az évben nem ment több alkalommal. 2016ban kapott felszólítást a pártfogótól. Elment 2x2 órában, majd ismét kapott egy levelet, hogy mivel nem teljesítette a közérdekű munkát, átadták az ügyét a bíróságra. Bement az állatmenhelyre, ahol a vezető "hölgy" azt mondta, hogy "így járt".. 2017 elején első fokon meghallgatták, majd elfogadták az átváltást 40 nap letöltendőre. Fellebbezett, mivel 2017.majusában megszületett a masodik lányunk is, illetve a fent említett "hölgyet" a bíróság nem tudta beidézni és figyelmen kívül hagyták a "2 órában, hétköznap is" megállapodást, mondván: hivatalosan ilyet nem lehet, a hölgyet nem érték el, hogy tanuskodjon, igy ezzel nem tudnak mit kezdeni. Másodfokra be sem hívták, csak az ítélet jött, hogy helybenhagyta az elsőfok ítéletét és 40 napra be kell menjen. 2 hete pedig megjött az októberi bevonuló időpont is..

Előre is köszönöm a segítséget, remélem mindent le tudtam írni, ami mérvadó lehet.

Öreg Tölgy # 2017.06.14. 06:06

Akkor kérhet perújítást, ha a Be. XXV. Fejezete szerinti távollétes eljárásban hozták az ítéletet. De ha nem, csak például a másodfokra szóló idézése "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza, akkor nincs mit tenni.