Magyarország kiadatás


Szpajki # 2016.05.19. 23:21

Tisztelt Jogi Fórum!

A testvèrem külföldön,egy úniós tagországban tölti a börtönbüntetèsèt. Amikor ott elkapták folyamatban volt Magyarorszâgon egy büntetőügye, ami azòta jogerős lett,ès most itthon efogatóparancs van kiadva ellene. A kèrdèsem az lenne,hogy ha csak Magyarorszâgon van elfogatóparancs, akkor kiadják? Vagy ezzel a külföldi hatósâg nem foglalkozik csak akkor ha nemzetközi elfogatóparancs van kiadva ellene? A másik baj az,hogy az eljárás alatt a külföldi hatóság elveszìtette a személyi igazolványát, ès ezt csak a Konzuátuson keresztül pótolhatja. Ha ott megígényli az idéglenes igazolványt,a Konzuátus látja majd a körözèst,és ha igen, akkor köteles ezt jelezni,vagy fogja e jelezni az itthoni, és a külföldi hatóságoknak?
A segítséget előre is köszönöm!

Gbszttt # 2012.02.26. 15:24

Tisztelt JogiForum!

Az lenne a kérdésem, hogy a párom közmunkát végzett Berlinben pénztartozás miatt, de sajnos hazakényszerültünk egy családi perpatvar miatt és még le kellett volna dolgoznia 7 napot.Ott maradt a kislánya, ingóságai és összes hivatalos papírja is. Továbba az azt megelőző hónapban derült fény arra is, hogy a párom édesanyja nem fizetett számlákat - a pénzt máshova költötte - ezért egy kissebb vagyonra halmozódott a csekkekből származó tartotás.Gondolom később azt is leültették/ dolgoztatták volna vele.
Ez a dolog most januárban történt és a kérdésem az lenne, hogy lehet e ennek vmi következménye itt Magyarországon és ha igen mi lenne az?

Véleményem # 2012.02.16. 08:20

Milyen hozzá szólást? Kaptál választ a kérdéseidre. Ha még van akkor kérdezz!

bulgary # 2012.02.15. 22:30

Megegyszer megkerdezem az en hozzaszolasaimat miert nem teszik kozze?
Ha serto akkor a masoket miert jelenitik meg?

wers # 2012.02.09. 10:57

ha annak a végrehajtását a Magyar Állam vállalja.

És viszik tova szép hazánk jó hírnevét, utána meg majd a mi pénzünkön üli le a büntit, amit kalandozásai során összegyűjtogetett.

ObudaFan # 2012.02.09. 10:17

Ki is kellene, hogy adja az eljárás lefolytatására, a büntetés letöltésére pedig csak akkor nem, ha annak a végrehajtását a Magyar Állam vállalja.

davemixwell # 2012.02.08. 11:23

Drága tezsvírem, oszt mennyi vót kilója a ríznek?


________________________________
nem vagyok jogász

bulgary # 2012.02.06. 19:26

Jo napot kivanok!
Azt szeretnem kerdezni hogy Magyarorszag kiadhatja e a ferjemet Belgiumnak?
Most Hollandiaban van letartoztatva mert itt elunk de van Magyarorszagon letoltendo bortonbuntetese 17 honap Belgiumban pedig folyamatban levo ugy van ellene fem lopas miatt.Mindket orszag keri de az ugyved azt javasolja hogy Magyarorszagra kerje magat eloszor mert talan az kesobb mar nem fogja kiadni Belgiumnak es addigra az ugyet le fogjak zarni.Azt szeretnem megtudni hogy Magyarorszag miutan letoltotte a bunteteset kiadhatja e Belgiumnak ha ott bortonbuntetet fog kapni?