sebességkorlátozó tábla hiánya - visszaélés?


Véleményem # 2012.02.24. 15:21

A tábla hiányát bizonyítani nehéz utólag.

Nem hallottam olyan nyilvántartásról, ahol számon tartják azt hogy hol mennyi a megengedett sebesség.
A sebesség korlátozó táblák hiányát sem vehetik észre, hisz nem ők helyezik ki, ha azt nem jelenti senki hogy ellopta vagy megrongálta, akkor nem tudnak arról hogy az hiányozna. A közút kezelő feladata a táblák ellenőrzése, annak pótlása.

A rendőrség úgy mér, hogy kimegy egy adott útszakaszra és ott mérni kezd az akkor abban az időben aktuális sebesség korlátozás mellett.

Lehet vissza élés szagú, de lehet hogy figyelmetlen volt a gyorshajtó.

m555 # 2012.02.23. 16:23

A rendőrség arra hivatkozva akar büntetni, hogy a sebességmérés időpontjában nem volt ott a 70-es tábla belterületen, ezért nem lehetett volna 68-cal menni. A fotón csak az autó hátulja látszik. A 70-es tábla most a helyén van. Az útszakaszon a BKK nyilvántartása szerint 70-es sebességkorlátozás volt érvényben a fotó készítésének időpontjában, bár hetekkel később kaptak egy bejelentést, hogy hiányzik a tábla, amelyet pótoltak is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fotózáskor is hiányzott.
A kérdéseim a következők:

  • A tábla hiányát hogyan kellene bizonyítania a rendőrségnek, mert "bemondásra" nem szeretnénk elhinni.
  • Gondolom, hogy a rendőrség a nyilvántartása alapján választja ki a sebességmérés helyét. A nyilvántartásukban 70-es korlátozásnak kellett lennie, akkor miért álltak ki oda 50-es határral mérni? Ha észrevették, hogy nincs tábla, akkor miért nem a tábla visszahelyezése iránt intézkedtek?

Nekem ez nagyon visszaélés szagú. Mi lehet tenni ilyenkor?