Németország kontra Magyarország


Gbszttt # 2012.03.02. 20:13

Tisztelt Pazs!

Várom a válaszokat, hogy ne kelljen új topcot nyitni!!!!

Gbszttt # 2012.02.29. 20:37

Köszönöm szépen a válaszokat.
Tisztábban leírva.Párom aki magyar állampolgár kint élt Berlinben és egy igazoltatás alkalmával azt mondták, hogy be kell hogy vigyék a börtönbe ha nem fizetünk ott nekik 800 eurot.Mikor bevitték egyből megpróbáltuk elintézni hogy részletre fizethessük ki, de csak annyit tudtunk, hogy megengedték, hogy ledolgozza.Nem csinálta végig a folyamatot, de elvileg ezért már nem csukhatták volna le mert több mint a pénz felét ledolgozta.Elvileg kint körözik és mielőtt hazajöttünk egy Magyar konzul azt mondta nem lehet baja itthon belőle.
A kislány a párom édesanyjánál van, ott lakik és az apa sem szándékozza ide elhozni aki német.Így, hogy elvileg nem mehet vissza, lehet tenni vmit azért, hogy hazahozassuk??

Dr.Attika # 2012.02.29. 20:21

Kedves "Gbszttt"!
Kérdése tényleg értelmezhetetlen. Adósok börtöne Németországban sem létezik. Valószínűleg a párja egy német büntető ítélet szerinti közmunkát nem teljesített és vélhetően a magyar jog szerint is értelmezhetően ezt fogház büntetésre változtatták át. haza mehetne a párja, de ezt le kell töltenie. Küldje haza, ülje le és, akkor nincs tovább problémája sem Önnek sem neki.

pazs # 2012.02.29. 16:48

Erre leginkább német jogi szakértőktől várj választ, abból itt kevés van.
A kislány hazahozatalát nem is értem, gondolod, hogy visszatartják az apja tartozásai fejében? Egyáltalán hány éves, kinél van most és ki az édesanyja?

Gbszttt # 2012.02.29. 15:20

Tisztelt JogiForum!
Az lenne a kérdésem, hogy a párom közmunkát végzett Berlinben pénztartozás miatt, de sajnos hazakényszerültünk egy családi perpatvar miatt és még le kellett volna dolgoznia 7 napot.Előtte 11 napot volt elzárva.Ott maradt a kislánya, ingóságai és összes hivatalos papírja is. Továbba az azt megelőző hónapban derült fény arra is, hogy a párom édesanyja nem fizetett számlákat - a pénzt máshova költötte - ezért egy kissebb vagyonra halmozódott a csekkekből származó tartotás.Gondolom később azt is leültették/ dolgoztatták volna vele.
Ez a dolog most januárban történt és a kérdésem az lenne, hogy lehet e ennek vmi következménye itt Magyarországon és ha igen mi lenne az?Továbbá hogy mivel elvileg nem mehet vissza németországba, van e mód arra hogy a kislányt hazahozassuk aki félig német állampolgár??