Súlyos testi sértés


Szomorú örökös # 2018.05.08. 15:40

facsiga77

viszont azóta ez a fék lekerült róla és felszabadultan meg is ölhet akárkit indulatból...

Igen, meg is ölHET, de amíg ez nem történik meg, akár még egy szimpla hasonló erőszakos bűncselekmény is, addig csak az előítélet dolgozik benned, azaz ha mindössze egyszer valaki ellop egy rúd szalámit a boltból, akkor a te szemedben egy életen át egy tolvaj gazember lesz.

Egyébként te milyen büntetést adtál volna neki? Amit elkövetett, azt nyilván nem lehet meg nem történtnek tekinteni, maradandó nyoma van, de a BTK ettől még nem ad lehetőséget, hogy kivégezzék vagy élete végéig tartó börtönbüntetést kapjon érte, arra ugyanis ennél súlyosabb cselekmény elkövetése esetén van csak mód. Köszönjük Emese! :-O

facsiga77 # 2018.05.08. 13:01

Szomorú örökös:

Azért én ismertem olyan figurát aki 1,5 évet kapott 4 évre felfüggesztve egy svédkulccsal való arcátrendezésért, aki szépen visszafogta magát 4 évig.

Nagyon nem akart börtönbe menni, de viszont azóta ez a fék lekerült róla és felszabadultan meg is ölhet akárkit indulatból...

Az áldozat évekig járt arcplasztikára, amire úgy ahogy összekalapálták az arcát.

Nem állítom hogy nincs olyan mint amit írsz, de van másmilyen is.

batka75 # 2018.05.08. 09:49

9 hónap 1,5 évre felfüggesztve.... A bűncselekmény tárgyi és személyi oldalát nem ismerve ... Noss... mi ezzel a baj?? Fel kellene őket akasztani??

alfateam # 2018.05.04. 19:15

Ez a büntetésük, Te indíthatsz kártérítési pert és sérelemdíjat is követelhetsz...

Szomorú örökös # 2018.05.04. 17:51

Lady An

Ez a két pondró semmit nem fog tanulni ebből, most másfél évig meghúzzák magukat, aztán élnek vidáman.

Ne legyél annyira biztos benne. Aki ezt egyszer megcsinálta, azt egy felfüggesztett börtön se fogja visszatartani, hogy egy kicsit piásan ismét ilyen ügybe keveredjen. Természetesen provokálni nem lehet, mert akkor a provokáló húzhatja a rövidebbet, de szerintem ismét bajba fognak kerülni és utána ezt is leülik, meg még kapnak is tuti hozzá.

Lady An # 2018.05.04. 15:28

Megszületett az ítélet, már korábban, csak egyéb dolgom volt, gondoltam megírom. Gyorsított eljárásban 9 hónapot kaptak másfél évre felfüggesztve. Konzekvencia: nyugodtan lehet bárkit bármikor megverni, eltörni az orrát, és az arccsontját két helyen. Meglehet úszni egy ejnye-bejnyével. Elég elkeserítő sajnos. Ez a két pondró semmit nem fog tanulni ebből, most másfél évig meghúzzák magukat, aztán élnek vidáman. Vicc az egész :(

Elvira84 # 2018.02.02. 06:25

Köszönöm

ObudaFan # 2018.02.01. 06:01

Ehhez azért igen alaposan kellene ismerni az elsőfokú ítéletet is és az eljárás iratait is.
Ha a bíróság tényleg nem vette figyelembe egyáltalán ezeket a vallomásokat, akkor a másodfokú bíróság változtathat a tényálláson. Ha viszont figyelembe vette, csak ezek ellenére mérlegelt az ítéletében, akkor valószínűleg nem lesz változás.

Elvira84 # 2018.01.28. 14:55

Kedves fórumozók!
Van egy első fokon megszületett 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetés súlyos testi sértés miatt. (orrtörés)A testi sértés orgazdaság miatt kapott 2 év felfüggesztett alatt történt állítólag. Most lesz másodfokú eljárás, de első fokon nagyon sok mindent tanu vallomásokat nem vett figyelembe a bíró, nem családtagét, hanem pl szomszédokét akik kint voltak és azért ha ilyen történik csak észreveszik. Nem vette figyelembe azt sem , hogy 2 ember drog hatása alatt állt illetve azt sem vette figyelembe, hogy nem egyféleképpen mesélik el a történetet. Azt szeretném kérdezni mi történhet másodfokon?
Köszönöm

Vadsuhanc # 2018.01.22. 06:47

Mikit

Már belekeveredtél egy büntetőeljárásba. A sérelmedre elkövetett súlyos testi sértés miatt, ha akarod az eljárást ha nem. Hivatalból fog indulni az eljárás. Kártérítési igényed erősen függ majd az ítélettől. Hogy ellened esetlegesen garázdaság miatt büntetőeljárást indítanak-e ezt megmondani a pontos és objektív körülmények ismerete nélkül megmondani nem lehet.

A helyedben az első munkanapon a parancsnokomnak jelenteném az esetet, hogy a későbbiekben ebből ne legyen problémád, mert esetlegesen egy fegyelmi eljárást is indíthatnak ellened jelentési kötelezettség elmulasztása miatt.

Arról nem is beszélve, hogy - bár nem írod pontosan hol dolgozol - a szolgálatot nem teljes értékűen és egészségesen fogod ellátni.

Szomorú örökös # 2018.01.21. 17:14

Andrea28

Fegyveres szervnél dolgozol és nem tanusítottál önvédelmet?

Ez azért nem mindig arról szól, hogy védekezés gyanánt hülyére verjük a másikat. Ha visszaütött volna, az minimum egy komoly vizsgálat ellene, ami a legtöbb esetben nem jó hatással van a későbbi előmenetelre szerintem. Lehet pont ő csinálta jól, hogy nem ütött vissza, így van esélye bármire is.

ObudaFan # 2018.01.04. 11:35

Ha nem voltak büntetve, akkor nem fognak letöltendő szabadságvesztést kapni. Lehet értelme a polgári pernek.

Lady An # 2018.01.04. 06:46

Üdv mindenkinek, köszönöm a válaszokat. Annyi a fejlemény, hogy mindkét elkövető beismerte a tettét, és persze szánták bánták bűnüket, gondolom csak azért, hogy enyhítő körülménynek minősüljön. Állítólag gyorsított eljárásban megy az ügy, ez számunkra jó vagy rossz?
Látleletünk nincs, de ugye a traumatológia jelentette az esetet a rendőrségnek, és van onnan papírunk, van ct felvétel az arccsontörésről, illetve a szájsebészetről is. Ez nem elég?
Ahogy a neten olvasgattam, az elkövetők valószínűleg megússzák pénzbírsággal és felfüggesztettel, ez tényleg így van? Ilyen könnyen meglehet úszni egy ilyen súlyos testi sértést? Ketten voltak, és otthagyták a vérében, nagyobb baj is lehetett volna.
Egy ismerős javasolta, hogy pereljük be ezeket sérelemdíjra is, aztán míg kinyögik, addig is nehéz lesz nekik. Van értelme?

tudatlan3 # 2018.01.03. 22:38

Orcsont és arccsont törés ez utóbbi 2 helyen. 8 napon túli sérülés

Ha erről van orvosi látleleted akkor súlyostestisértés minimum.A dokinak kötelessége hivatalból értesíteni a rendörséget.A pontos diagnózist a rendőrség által kirendelt igazságügyi orvos szakértő állapítja meg.

A garázdaságtól nem kell félni.A legpitibb bűncselekmény.De még a jogos védelmi helyzet is lehet.
De ennyi infóból csak találgatni illik...:)

Vadsuhanc # 2018.01.03. 16:11

Lady An

A leírásodból az tűnik ki, hogy egy súlyos testi sértés bűntettét követték el a fiad sérelmére. A leírásod rendkívül hiányos ahhoz, hogy a fenti törvényi tényálláson kívül bármit meg lehessen állapítani.

( Nem írtad a másik személy bántalmazta-e vagy tevőlegesen részt vette-e a cselekményben)

A gyanúsított személyeknek nem kötelessége igazat mondani, ha hamisan mást nem vádolnak bűncselekmény elkövetésével, ezért még felelősségre sem vonhatók.

ObudaFan # 2018.01.03. 15:35

Ha a fiad erőszakos magatartást biztosan nem tanúsított, akkor legfeljebb garázdaság szabálysértését követhette el.

Lady An # 2018.01.03. 09:05

Üdvözlöm.
Szilveszter éjjel fiamat korábbról látásból ismert 2 20-24 éves fiatal súlyosan napon bántalmazta. Orcsont és arccsont törés ez utóbbi 2 helyen. 8 napon túli sérülés
Mikor a feljelentést tettük, a rendőr azt mondta a fiamnak is problémája lehet belőle, mivel az utcán történt, és összesen 3-an voltak. Fiam egyszer sem ütött vissza, az egész hirtelen történt, aztán otthagyták őt egyedül. Egy kocsmában buliztak, és ott ennek a két tettesnek nem tetszett a fiam viselkedése, ezért kihívták az utcára, ahol nevelő célzattal szétverték az arcát. Mindannyian részegek voltak, ez biztos
Létezik, hogy a fiam is büntetés kaphat, csak azért mert az utcán történt???
Az egyik elkövető állítólag vallomást tett, és beismerte, de a másik az tagad. Egy közös ismerőstől megtudtam, ez utóbbi bevallotta neki, hogy nem ő volt, hanem a testvére, de ezt persze nem mondta a rendőröknek. Fiamnak lehet belőle gondja, hogyha ez igaz, akkor valószínűleg nem jó testvért nevezett meg???
Mi várható számunkra, és a két tettesnek? Az egyikről annyit lehet tudni, hogy korábban volt már ügye lopás, garázdaság, csoportos garázdaság. Várom válaszukat. Köszönöm

Burn Out # 2017.11.11. 13:52

Konkrétan mikor volt a Bűncselekmény?

alfateam # 2017.11.11. 13:44

Igen elévül, a törvény alapján.
Nem évül el, hiszen nincs is mi elévüljön. Nem volt büntethető...

Burn Out # 2017.11.11. 13:36

Az első hozzászólásodban konkrétan egy kérdés volt, konkrét választ kaptál rá. Igen elévül, a törvény alapján. A büntetési tétel felső határával, mely különös kegyetlenségnél 5 év lenne.

Burn Out # 2017.11.11. 13:18

Attól még nem az. Szerintem hanyagolnod kellene a témát, jogászkodást.

Burn Out # 2017.11.11. 13:03

A felrúgás nem igazán különös kegyetlenség...

Burn Out # 2017.11.11. 13:03

A felrúgás nem igazán különös kegyetlenség...

Vadsuhanc # 2017.11.11. 12:22

KBS már leírta. Akkor sem lett volna büntethető 15 évvel ezelőtt a gyermekkorúkorú, ha 10 perccel a cselekmény után elfogják.

De még mindig nem tudjuk mi a probléma.!

alfateam # 2017.11.11. 12:14

Egy 13 éves gyerek agyonvert valakit és nem derült ki a kiléte?!