Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Súlyos testi sértés

ObudaFan # e-mail 2018.01.04. 12:35

Ha nem voltak büntetve, akkor nem fognak letöltendő szabadságvesztést kapni. Lehet értelme a polgári pernek.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Lady An # e-mail 2018.01.04. 07:46

Üdv mindenkinek, köszönöm a válaszokat. Annyi a fejlemény, hogy mindkét elkövető beismerte a tettét, és persze szánták bánták bűnüket, gondolom csak azért, hogy enyhítő körülménynek minősüljön. Állítólag gyorsított eljárásban megy az ügy, ez számunkra jó vagy rossz?
Látleletünk nincs, de ugye a traumatológia jelentette az esetet a rendőrségnek, és van onnan papírunk, van ct felvétel az arccsontörésről, illetve a szájsebészetről is. Ez nem elég?
Ahogy a neten olvasgattam, az elkövetők valószínűleg megússzák pénzbírsággal és felfüggesztettel, ez tényleg így van? Ilyen könnyen meglehet úszni egy ilyen súlyos testi sértést? Ketten voltak, és otthagyták a vérében, nagyobb baj is lehetett volna.
Egy ismerős javasolta, hogy pereljük be ezeket sérelemdíjra is, aztán míg kinyögik, addig is nehéz lesz nekik. Van értelme?

tudatlan3 # e-mail 2018.01.03. 23:38

Orcsont és arccsont törés ez utóbbi 2 helyen. 8 napon túli sérülés

Ha erről van orvosi látleleted akkor súlyostestisértés minimum.A dokinak kötelessége hivatalból értesíteni a rendörséget.A pontos diagnózist a rendőrség által kirendelt igazságügyi orvos szakértő állapítja meg.

A garázdaságtól nem kell félni.A legpitibb bűncselekmény.De még a jogos védelmi helyzet is lehet.
De ennyi infóból csak találgatni illik...:)

Vadsuhanc #   2018.01.03. 17:11

Lady An

A leírásodból az tűnik ki, hogy egy súlyos testi sértés bűntettét követték el a fiad sérelmére. A leírásod rendkívül hiányos ahhoz, hogy a fenti törvényi tényálláson kívül bármit meg lehessen állapítani.

( Nem írtad a másik személy bántalmazta-e vagy tevőlegesen részt vette-e a cselekményben)

A gyanúsított személyeknek nem kötelessége igazat mondani, ha hamisan mást nem vádolnak bűncselekmény elkövetésével, ezért még felelősségre sem vonhatók.

ObudaFan # e-mail 2018.01.03. 16:35

Ha a fiad erőszakos magatartást biztosan nem tanúsított, akkor legfeljebb garázdaság szabálysértését követhette el.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Lady An # e-mail 2018.01.03. 10:05

Üdvözlöm.
Szilveszter éjjel fiamat korábbról látásból ismert 2 20-24 éves fiatal súlyosan napon bántalmazta. Orcsont és arccsont törés ez utóbbi 2 helyen. 8 napon túli sérülés
Mikor a feljelentést tettük, a rendőr azt mondta a fiamnak is problémája lehet belőle, mivel az utcán történt, és összesen 3-an voltak. Fiam egyszer sem ütött vissza, az egész hirtelen történt, aztán otthagyták őt egyedül. Egy kocsmában buliztak, és ott ennek a két tettesnek nem tetszett a fiam viselkedése, ezért kihívták az utcára, ahol nevelő célzattal szétverték az arcát. Mindannyian részegek voltak, ez biztos
Létezik, hogy a fiam is büntetés kaphat, csak azért mert az utcán történt???
Az egyik elkövető állítólag vallomást tett, és beismerte, de a másik az tagad. Egy közös ismerőstől megtudtam, ez utóbbi bevallotta neki, hogy nem ő volt, hanem a testvére, de ezt persze nem mondta a rendőröknek. Fiamnak lehet belőle gondja, hogyha ez igaz, akkor valószínűleg nem jó testvért nevezett meg???
Mi várható számunkra, és a két tettesnek? Az egyikről annyit lehet tudni, hogy korábban volt már ügye lopás, garázdaság, csoportos garázdaság. Várom válaszukat. Köszönöm

Burn Out # e-mail 2017.11.11. 14:52

Konkrétan mikor volt a Bűncselekmény?

alfateam # e-mail 2017.11.11. 14:44

Igen elévül, a törvény alapján.
Nem évül el, hiszen nincs is mi elévüljön. Nem volt büntethető...

Burn Out # e-mail 2017.11.11. 14:36

Az első hozzászólásodban konkrétan egy kérdés volt, konkrét választ kaptál rá. Igen elévül, a törvény alapján. A büntetési tétel felső határával, mely különös kegyetlenségnél 5 év lenne.

Burn Out # e-mail 2017.11.11. 14:18

Attól még nem az. Szerintem hanyagolnod kellene a témát, jogászkodást.

Burn Out # e-mail 2017.11.11. 14:03

A felrúgás nem igazán különös kegyetlenség...

Burn Out # e-mail 2017.11.11. 14:03

A felrúgás nem igazán különös kegyetlenség...

Vadsuhanc #   2017.11.11. 13:22

KBS már leírta. Akkor sem lett volna büntethető 15 évvel ezelőtt a gyermekkorúkorú, ha 10 perccel a cselekmény után elfogják.

De még mindig nem tudjuk mi a probléma.!

alfateam # e-mail 2017.11.11. 13:14

Egy 13 éves gyerek agyonvert valakit és nem derült ki a kiléte?!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.11.11. 12:17

Amúgy se volt büntethető. Tulajdonképpen mi a bajod?

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.11.11. 11:01

Még a minősített emberölés is elévül.

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2017.11.11. 07:33

5 év

ObudaFan # e-mail 2017.10.04. 22:42

Szakvéleményben is láttam már bizonytalanságot. Elvileg a bizonytalanságot a javadra kellene értékelni, csak itt azt írod, hogy a szakértő csak kihozta belőle a bizonyosságot valahogy.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Chilly # e-mail 2017.10.04. 21:56

Kedves KBS!
Csak az után érdeklődtem, hogy egy orvosi látleleten más is látott-e már ehhez hasonlót? Mert ez alapján állította ki az orvosszakértő a végső verdiktet a 8 napon túl gyógyuló sérülésről. Nekem - laikusnak - furcsának tűnik, hogy egy orvosi látleletre ilyen bizonytalanságról árulkodó mondat kerüljön...

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.10.04. 19:14

Mi a kérdésed?

www.kbs-ugyved.hu

Chilly # e-mail 2017.10.04. 18:27

Igen, ez meg is történt, csakhogy 8 napon túlinak minősítette az orvos... gondolom ez alapján bírálta el az orvosszakértő a sérülés mértékét. Konkrétan egy -
kismértékű - kutyaharapás volt, aminél a folyamatos ambuláns kezelés után ezt a leletet adták ki, illetve tovább az orvosszakértőnek. És mivel a sértett rendőrségen dolgozik.... Hmmm... holnap meg fognak mérni...

Vadsuhanc #   2017.10.04. 18:20

Mi a kérdés? Ezt az orvosi véleményt nem lehet büntetőeljárásban felhasználni. Szakértő kirendelése szükséges-

Chilly # e-mail 2017.10.04. 18:09

Kedves hozzáértők!
Tapasztalt valaki már olyat egy orvosi látleleten, hogy az orvos azt írta (aláhúzva), még az aláírások előtt, hogy "A gyógytartamot 8 napon túlinak mondanánk, de teljes bizonyossággal nem állíthatjuk."? Mindezt 20 nappal az első vizsgálat után kiadott leleten.
Előre is köszönöm!
Tamás

sanyi101 # e-mail 2016.04.27. 22:59

Üdv!
Nagy vonalakban felvázolnám a helyzetemet!
Még 2013-ban megtámadtak a saját lépcsőházamban, rendőri intézkedés történt, de a támadóm a helyszínen azt állította, hogy én támadtam meg Őt, így aznap a támadóm jelentett fel engem. Az Ő feljelentését elutasította a rendőrség, mert álláspontjuk szerint nem történt bűncselekmény. Az Én sérülésem 8 napon túl gyógyuló volt, még aznap egy 3 órás műtéten estem át. Több mint 1 hónapig voltam gipszben, a gipszlevétel után több mint 4 hónapig jártam gyógytornára. Ez idő alatt komoly fájdalmaim voltak és aludni is csak nyugtatókkal tudtam. Az egészségem eléggé megromlott, 15 Kg-ot fogytam 2 hónap alatt, pedig csak ültem és feküdtem.
Mivel az eset előtt is alkalmi fizikai munkákból (festés, költöztetés, állványozás, stb.) éltem , így az eset után semmilyen jövedelmem nem volt.
A támadóm többször megfenyegette a tanúkat, így azok nem mertek beszélni. Én és a családom is több fenyegetést kaptunk, így csak azután jelentettem fel, hogy sikerült elköltöznünk.
A támadóm a mai napig tagad mindent, de szerencsére az egyik tanú a fenyegetések ellenére is alátámasztotta a feljelentésemben elmondottakat.
Nem rég lett volna szembesítés, de a támadóm nem jelent meg.
Az ügy előadója elmondta, hogy minden rendelkezésre áll (látlelet, tanú vallomás) ahhoz, hogy lezárja az ügyet. Elküldi vádemelési javaslattal az ügyészségre.

A kérdésem az lenne, hogy volna-e értelme annak, hogy peres úton kártérítést kérjek az elszenvedett fájdalmakért, sérülésekért (testi, lelki), illetve azért, hogy a sérülésem miatt nem tudtam munkát vállalni és mások segítségére voltam szorulva?
Olvastam arról, hogy lehetőség van sérelem díj formájában kártérítési igényre. Merre induljak? Mit tegyek?

folyami géb # e-mail 2016.03.05. 07:19

A közvetítői eljárás pont azért van. Az összegre nincs kialakult gyakorlat. Láttam már 3 milliót is egy csonttörésért, szerintem az túlzás, de több százezres nagyságrendben gondolkodhatsz. Egyezkedni kell az elkövetővel, és ebben a másik fél is érdekelt lesz, hiszen ő csak akkor úszhatja meg az elítélést, ha a meg tud egyezni veled. A közvetítő meg elvileg azért van ott, hogy egyiketek se "szálljon el" nagyon.