Súlyos testi sértés


Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.11. 11:17

Amúgy se volt büntethető. Tulajdonképpen mi a bajod?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.11. 10:01

Még a minősített emberölés is elévül.

Burn Out # 2017.11.11. 06:33

5 év

ObudaFan # 2017.10.04. 20:42

Szakvéleményben is láttam már bizonytalanságot. Elvileg a bizonytalanságot a javadra kellene értékelni, csak itt azt írod, hogy a szakértő csak kihozta belőle a bizonyosságot valahogy.

Chilly # 2017.10.04. 19:56

Kedves KBS!
Csak az után érdeklődtem, hogy egy orvosi látleleten más is látott-e már ehhez hasonlót? Mert ez alapján állította ki az orvosszakértő a végső verdiktet a 8 napon túl gyógyuló sérülésről. Nekem - laikusnak - furcsának tűnik, hogy egy orvosi látleletre ilyen bizonytalanságról árulkodó mondat kerüljön...

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.04. 17:14

Mi a kérdésed?

Chilly # 2017.10.04. 16:27

Igen, ez meg is történt, csakhogy 8 napon túlinak minősítette az orvos... gondolom ez alapján bírálta el az orvosszakértő a sérülés mértékét. Konkrétan egy -
kismértékű - kutyaharapás volt, aminél a folyamatos ambuláns kezelés után ezt a leletet adták ki, illetve tovább az orvosszakértőnek. És mivel a sértett rendőrségen dolgozik.... Hmmm... holnap meg fognak mérni...

Vadsuhanc # 2017.10.04. 16:20

Mi a kérdés? Ezt az orvosi véleményt nem lehet büntetőeljárásban felhasználni. Szakértő kirendelése szükséges-

Chilly # 2017.10.04. 16:09

Kedves hozzáértők!
Tapasztalt valaki már olyat egy orvosi látleleten, hogy az orvos azt írta (aláhúzva), még az aláírások előtt, hogy "A gyógytartamot 8 napon túlinak mondanánk, de teljes bizonyossággal nem állíthatjuk."? Mindezt 20 nappal az első vizsgálat után kiadott leleten.
Előre is köszönöm!
Tamás

sanyi101 # 2016.04.27. 20:59

Üdv!
Nagy vonalakban felvázolnám a helyzetemet!
Még 2013-ban megtámadtak a saját lépcsőházamban, rendőri intézkedés történt, de a támadóm a helyszínen azt állította, hogy én támadtam meg Őt, így aznap a támadóm jelentett fel engem. Az Ő feljelentését elutasította a rendőrség, mert álláspontjuk szerint nem történt bűncselekmény. Az Én sérülésem 8 napon túl gyógyuló volt, még aznap egy 3 órás műtéten estem át. Több mint 1 hónapig voltam gipszben, a gipszlevétel után több mint 4 hónapig jártam gyógytornára. Ez idő alatt komoly fájdalmaim voltak és aludni is csak nyugtatókkal tudtam. Az egészségem eléggé megromlott, 15 Kg-ot fogytam 2 hónap alatt, pedig csak ültem és feküdtem.
Mivel az eset előtt is alkalmi fizikai munkákból (festés, költöztetés, állványozás, stb.) éltem , így az eset után semmilyen jövedelmem nem volt.
A támadóm többször megfenyegette a tanúkat, így azok nem mertek beszélni. Én és a családom is több fenyegetést kaptunk, így csak azután jelentettem fel, hogy sikerült elköltöznünk.
A támadóm a mai napig tagad mindent, de szerencsére az egyik tanú a fenyegetések ellenére is alátámasztotta a feljelentésemben elmondottakat.
Nem rég lett volna szembesítés, de a támadóm nem jelent meg.
Az ügy előadója elmondta, hogy minden rendelkezésre áll (látlelet, tanú vallomás) ahhoz, hogy lezárja az ügyet. Elküldi vádemelési javaslattal az ügyészségre.

A kérdésem az lenne, hogy volna-e értelme annak, hogy peres úton kártérítést kérjek az elszenvedett fájdalmakért, sérülésekért (testi, lelki), illetve azért, hogy a sérülésem miatt nem tudtam munkát vállalni és mások segítségére voltam szorulva?
Olvastam arról, hogy lehetőség van sérelem díj formájában kártérítési igényre. Merre induljak? Mit tegyek?

folyami géb # 2016.03.05. 06:19

A közvetítői eljárás pont azért van. Az összegre nincs kialakult gyakorlat. Láttam már 3 milliót is egy csonttörésért, szerintem az túlzás, de több százezres nagyságrendben gondolkodhatsz. Egyezkedni kell az elkövetővel, és ebben a másik fél is érdekelt lesz, hiszen ő csak akkor úszhatja meg az elítélést, ha a meg tud egyezni veled. A közvetítő meg elvileg azért van ott, hogy egyiketek se "szálljon el" nagyon.

bar56 # 2016.03.04. 12:58

Üdvözletem!

Ősszel verekedésbe keveredtem ahol eltörték az orrom. Nemsokára közvetítői eljárásra megyek mint sértett. Azt szeretném kérdezni mit kérhetek attól aki eltörte az orrom? Fájdalomdíjat esetleg kérhetek? És ha igen akkor mennyit?
Előre is köszönöm.

folyami géb # 2016.02.24. 17:24

Ha büntetlen vagy, és "csak" sima súlyos testi sértés róható a terhedre, akkor a felfüggesztett a legrosszabb lehetséges forgatókönyv. Pénzbüntetés, közérdekű munka, esetleg próbára bocsátás is megcélozható.

cselajos # 2016.02.24. 17:12

Tisztelt fórumozók!

Történetem áltlagos és általános.Egy vidám szombat este, jótársaságban jókedvet és boldogságot merítetünk néhány pohár égetett szeszesitalban, amivel nem is lett volna baj csak az ejszaka folyamán meglátogatott szórakozóhelyen egy helyi hülye keményre itta magát ugyan ezen nedüktől és szemem láttára lepofozta a a nála sokkal fiatalabb és gyengébb barátnőjét ...száz szónak is egy a vége ...jelenleg és vagyok a súlyos testisértő!

Az incidensről ipari kamerás felvétel készült,ellenem tanuvallomás nincs a sértett az egyetlen aki terhelő vallomást tett ellenem.

Az ügyiratba belenézve jutott tudomásomra, hogy a sértettet az nap este közvetlen a konfliktus után mentővel korházba szállították és másnap kiengedték a korházi zárójelentésében csak horzsolások és zúzódások vennek megemlítva csontörésről szó nem esik....ugyanakkor másnap rosszúllét miatt mentőt hív magához ami elszállítja és a következő zárójelentésen már csontörés vélhetőleg tompa trauma okozta csöntörés szerepel!

Én beismerő vallomást tettem , mivel a rendes biztosurak meggyőztek arról,hogy a tanuk vallomása és a videó felvételek alapján bírósági tárgyalás utján el leszek ítélve és hiába nem vagyok büntetett előéletű nem úszom meg olcsón. Ügyvédet fogadni nem volt időm mert az idézést 1nappal a kihallgatás dátuma előtt kaptam meg tértivevény nélkül!!

Kérdésem az lenne : rám húzták a vizeslepedőt vagy örüljek ha megúszom felfüggesztettel?

köszönöm előre is!

ObudaFan # 2016.02.18. 05:30

HoDó

Igen, 5 év az elévülési idő.

HoDó # 2016.02.18. 02:37

Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne,hogy 2013.áprilisába bántalmaztak engem,élet veszélyt okozó súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást a tettes ellen hivatalból,mert engem a roham mentő vitt kórházba.Eltávolították a lépem,ami megrepedt,2liter vér volt a hasüregembe,és 3 bordám is eltört elmozdulás nélkül!A tettes megúszta felfüggesztettel!Van orvos szakértői vélemény is.2015 nyarán,bélelzáródással ismét a sebészeten kötöttem ki...ugyan ott végig vágták hosszába a hasfalam,ahol előtte!Papírom nincs,hogy ez az előző műtét"következménye",de az orvosom elmondta,hogy attól van ez!A napokba tájékoztattak,hogy kérhetek kártérítést.Kérdésem,hogy így 3 év elteltével is élhetek kártérítési igénnyel a tettes ellen?
Köszönöm a válaszát!
Egy Fórumozó.

Timea77 # 2015.04.13. 14:17

Lányommal németországban dolgozunk...Történt egy Herr,hogy a lányom barátja több ütést mért a lányom fejére ökölel.Kórházi lelet készült róla,mindkét szeme kék,zöld,duzzadt.Rendörségen feljelentést tettünk...Mivel a német nyelvet alapszinten beszéljük,a továbbiakban szükségünk van tolmácsra.Sajnos e téren tapasztalatlan vagyok,érdekelne mi várható a továbbiakban.Köszönettel

ObudaFan # 2015.01.09. 15:31

Az elkövetőket egyetemlegesen lehet perelni. Igazolni kell a kárt. Hogy ezt éppen mivel tudja, azt esetenként kell megnézni. Ha van már munkaszerződés, akkor azt például célszerű bemutatni.

Danielkkk # 2015.01.09. 11:23

Üdvözletem,

Angol barátomat egy 5 tagú külföldi társaság összeverte budapesti tartózkodása alatt. Szerintem 8 napon túl gyógyuló a sérülés, de még nem láttam a jegyzőkönyvet. Mik a teendők?
A támadókról vettek fel adatokat. Orvosi látleletet kell kérni vagy a kórházi ellátás során adott papirokat kell használni?
Mi szükséges kártéritési per inditásához? Jövő hónapban indult volna Kinába egy munkaajánlatra, 1500+ font fizetéssel, azt emiatt elveszitheti. Ki lehet perelni?
Mi kell hozzá, érvényes munkaszerződés?

Dr. Jégember # 2014.11.15. 13:11

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Nem a hűtlen kezeléssel kapcsolatos elévülés topicra gondoltam, hanem arra amit én indítottam "ELÉVÜLÉS" címmel. (pár oldallal hátrébb van már, mert régóta nem szóltak hozzá)

Kifejezetten jogi kérdést tettem fel, (nem megbántva a témát olvasó laikusokat) mert nem egyezik az álláspontom a bíróság álláspontjával és véleményem szerint nem én tévedek.

Ha megtennéd (mint kollega) hogy vetsz rá egy pillantást és leírod a szakmai véleményedet, megköszönném.

Üdv:
Dr. Jégember

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.11.15. 09:02

Kedves KBS!

Válaszom időben későbbi, bár egy ilyen lényegtelen részlet most se zavarjon.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.15. 08:13

Úgy érted, ami az Immaculata észrevételét illeti?

Dr. Jégember # 2014.11.14. 22:56

Tisztelt Öreg Tölgy!

Örömmel venném, ha -mint hozzáértő- az "ELÉVÜLÉS" című topikra vetnél egy pillantást és megosztanád velem az azzal kapcsolatos álláspontodat.

Üdv:
Dr. Jégember

Dr. Jégember # 2014.11.14. 15:25

Ezért jó az Öreg a háznál..... .)

Öreg Tölgy # 2014.11.13. 17:46

Tisztelt Jégember!

Azért én maradnék annál, hogy ha lopás MIATT történt a bántalmazás, az nem önbíráskodás, hanem testi sértés és/vagy garázdaság (BH 1998. 61.). Ha a bántalmazás célja a jogos vagy jogosnak vélt igény érvényesítése, akkor lesz önbíráskodás és testi sértés.

A többivel így már nagyrészt egyetértek.

Most megyek egy másik topicba ellentmondani Neked, de nem azért, mert Rád szálltam, hanem, mert fontosnak tartom a laikusok felé a pontosságot.