Súlyos testi sértés


Tomi87 # 2014.10.08. 15:49

Tisztelt Obudafan!

Köszönöm a válaszát! Nem, semmilyen módom nem utaltam, illetve kértem, hogy ilyet tegyen. Csupán a fizikai jelenlétével "rettentse" meg a fiatalembert. Abban az esetben is vádolhatnak csoportos garázdasággal, ha én ekkor-amikor az ütés történt- már ott sem voltam?
A dolog érdekessége, hogy aki megütötte a sértettet az esetkor még a Készenléti Rendőrség állományába tartozott. Természetesen Ő már konzultált egy ügyvéddel.
Kikértem a vallomásomat, amit átadtam az elkövető ügyvédjének. Az ügyvéd kérésre azt mondta a tettes, hogy módosítsam a vallomásomat úgy, hogy ne szerepeljen benne az, hogy én már napközben kértem a segítségét, illetve azt is módosítsam, hogy ittas volt a sértett. Ugyanis az illetékes nyomozóügyészség engem még nem hallgatott ki. Ilyen esetben ez nem hamis tanúzás?
Ön szerint módosítsam, vagy pedig ne?

Köszönöm: T.

ObudaFan # 2014.10.08. 14:35

Ha semmilyen módon nem utaltál arra, hogy ilyen sérülést okozzon neki, akkor nem lehetsz a testi sértés felbujtója, de egy csoportos garázdaságot elkövettetek. Pénzbüntetés körül lesz belőle, ha az áll meg.

Tomi87 # 2014.10.07. 13:35

Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi esetben szeretném a véleményüket kikérni. Tudomásomra jutott, a hogy a testvérem barátja többször is bántalmazta a hugomat. Legutóbb megtaláltam otthon egy feljelentést amihez egy orvosi látlelet van csatolva. A jegyzőkönyvben könnyű testisértés szerepel. Mondanom sem kell, hogy nagyon mérges lettem, elhatároztam, hogy legközelebbi találkozásunkkor számonkérem a srácon a történteket.
Egyik hétvégén megláttam a srácot egy rendezvényen. Találkoztam egy régi ismerősömmel és megkértem hogy közösen ijesszünk rá a srácra. Este megláttam a fiút és megkértem az egyik ismerősömet, hogy nézze meg hová melyik utcába ment be. Én és az ismerőseim utólértük majd elindult az ordibálás. Hozzáteszem mind a ketten eléggé ittasok voltunk. Mivel ez nem vezetett célra én éd egy másik barátom eljöttünk onnan. Az az ember akit megkértem, hogy jöjjön velem még maradt és mint később kiderült valami miatt megütötte a fiút aki elesett és koponyatörése lett.
Másnap a rendőrök kihallgattak. A jegyzőkönyvben szerepel egy ilyen mondat, hogy megkértem xy-t hogy közösen ijesszünk rá a fiúra.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel én felbújtó lennék?
Mivel bűntetlen előéletű vagyok mit kaphatok ha bűnösnek hoznak ki?

Válaszukat köszönöm. T.

Véleményem # 2014.10.02. 12:31

Valószínű megbüntetnek.

ObudaFan # 2014.09.29. 17:25

Megbüntethetnek.

robertoboy # 2014.09.26. 19:05

tisztelt szakértő!

ma kaptam egy idézést, hogy pár napon belül (pontos időpontot nem írok), jelenjek meg xy rendőrkapitányságon kihallgatásra súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

majdnem hat hónappal korábban egy szórakozóhelyen egy srác odanyúlt amikor beszélgettem egy közös ismerőssel és azt mondta hogy "kinyír." Én megfogtam a polójánál és magamhoz húztam és kérdeztem hogy "Mit csinálsz?" A közös ismerősök mindkettőnket lefogtak. Majd a srác a fejét fogta mert a dulakodás közben ahogy meglöktem valahogy megütöttem, de nem pofon és nem ököllel. Utána még ott iszogatott. Spicces volt rendesen. Én józan.

A srác előtt egy hónappal egy másik klubban bökdösött, piszkált, akkor rá se hederítettem. De most a másik alakommal kint megvártam és arra kértem hogy beszéljük meg, zárjuk le. Ő mondta hogy nem és szétver, megöl. Majd mondtam én ebben nem játszok közre és hagyjon. Ő is a barátai nyuszinak kiabáltak és elmentek haza....alig fordultak le a sarkon és is mentem arra haza, és mivel megálltak így beértem őket. Akkor is mondtam neki hogy beszéljük meg, megint azt mondta hogy nem és megöl...és a táskájában kotorászott, erre megrémültem és egy jobb horoggal behúztam neki. Neki véraláfutása lett. Én erre meg elsétáltam. Ő 3 haverjával volt én egyedül. Csak egy ütés volt, és tudni kell hogy én egy vékonyabb nyeszlett srác vagyok, ő meg egy izmos, sportos. Feljelentett és súlyos testi sértésért.

Kérdésem, ennyiért valóban csúnyám megbüntethetnek? fogadjak ügyvédet????

ObudaFan # 2014.08.13. 13:21

Károly85

Nem fegyver, hanem felfegyverkezve történt elkövetés. Szabadságvesztés borítékolható, abban lehet bízni, hogy a végrehajtását felfüggesztik. Keress ügyvédet.

Károly85 # 2014.08.13. 09:05

Tisztelt ugyvéd urak hőlgyek!
Decemberben egy szorakozohelyen szováltásba keveredtem egy társaságal amiből verekedés lett egy illetőt arcon utőtem sőrősuvegel egy másikat őkőlel arcon!
A minap jőtt a járási biroságtol egy levél amiben leirták hogy a sőrősuveget fegyvernek vették és nyilvános helyen elkővetet garázdaság és sulyos testisértés ellenem a vád!
Akérdésem az lenne hogy mit kaphatok érte ugyanis soha nem volt dolgom a rendőrségel és buntetve se voltam soha.
Naagyon rőviden a az ugy enyi válaszukat előre is kőszőnőm!
Egy agodo ember!

elvaalt # 2014.06.14. 04:30

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Néhány beírással lejjebb már leírtam az esetem, de ide másolom a lényegét:
"Elváltam már jó ideje a feleségemtől, de a viszonyom vele és a családjával rettenetesen rossz. Pedig én már sokszor próbáltam a jó viszonyt kialakítani, de ők gyűlölködő népek.
Egy nagyobb rendezvényen egyedül jelentem meg, ők pedig ott voltak többen is. Az egyik alkalommal odalép az új pasija, belesziszeg a képembe egy szokásos fenyegető szót, majd hasba ütött. Én erre ösztönösen felcsaptam a tenyerem és eltaláltam az orrát. Bár rengeteg ember volt körülöttünk, de szerintem ezt senki nem látta. Ezután üvöltve rám támadt az egész család és szidtak, ütöttek és rúgtak felém. Folyamatosan menekültem és sikerült megúsznom sérülés nélkül. Ezt már rengetegen látták, de persze senkit nem ismerek, így tanukat sem tudok vinni. Talán csak egy buszvezetőt, mivel az incidens egy része az úttesten történt és elálltuk egy busz útját, bár ő is max. annyit mondhat, hogy páran fenyegettek egy embert."

Ebben az ügyben engem a rendőrség nem hallgatott meg, nem idézett be. Most kaptam a járásbíróságtól egy határozatot, amelyben közölték, hogy az ügyem átadták az Ügyészségnek. Benne az áll, hogy magánindítványra feljelentettek könnyű testi sértésért. Szájbavágás áll a levélben, bár határozottan emlékszem, hogy az orrát találtam el és az volt piros, szóval nem tudom, hogy történt-e látlelet vétel.
Ami aggaszt az az, hogy benne állnak a volt feleségeim családtagjainak nevei, mint akik ott voltak és bennük ez aggodalmat keltetett, ezért benne van a levélben, hogy "garázdaság vétsége látszik megállapíthatónak".

Kérdéseim:
1.
Könnyű ts. az magánvádas, de így már garázdaság is bele van keverve, szóval, akkor most az ügyész képviseli a vádat?
2.
Tényleg nem kell semmilyen rendőrségi kihallgatás és már ott állhatok a bíróságon?
3.
Az egész úgy van beállítva, mintha ők csak békésen álldogáltak volna az oviban én meg odamegyek és ok nélkül szájon verem. Bár ott 6-an voltak, de csak 3 tanú van megjelölve a levélben, meg a sértett. Ezek igazi 100 kiló fölötti tagbaszakadt parasztemberek, én meg egy 70 kilós irodai alkalmazott vagyok. Tényleg elhiszi a bíró, hogy egy vékony kis aktakukac (teljesen egyedül), rátámad 4 behemótra a fia ballagásán?
4.
Egy szó sincs benne (természetesen) a hasba ütésről, de ami a lényeg, hogy az azutáni, üvöltözésről, ordítozásról, fenyegetőzésről, majd az utcán kb. 2-3 percig tartó rugdosás, ütlegelés sincs benne. Akkor most ezekről majd ott kell beszélnem, amit gondolom szemrebbenés nélkül letagadnak majd és még engem vádolnak hazugsággal?

5.
Tapasztalatai alapján egy ilyen ügyben milyen ítélet várható?

ObudaFan # 2014.06.08. 11:57
  1. Előbb-utóbb kapsz erről iratot.
  2. Kapsz róla határozatot.
  3. Ha az édesanyád él bent, akkor be is engedhet.
samjones # 2014.06.08. 08:26

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Csak tisztázni néhány feltételezéseket ... nincs elrejtőzés! Amikor megkérdeztem mi történik, ha nem találnak meg: azért mert azt tervezem, hogy több év külföldön utazok, és szeretném ezt mielőtt elmegyek tisztázni. Nehezen ( ebben a helyzetben passzív fél vagy - Kovács_Béla_Sándor) passzív fél lenni mert bármikkor felfordul az életed! Nem akarok érkezni egy utazásról és letartoznak!

Csak 5 év után (Cooper ügynök), Elévülni fog és utána lehet lélegezni! (Ez elég hosszú hangzik egy testvéri verekedés, egy borda törés és egy tanú aki sémire emlékezik csak hogy verekedünk és ez mar 1.5 év ezelőtt volt...)

kérdés:

  1. Tudhatom meg, ha én vizsgálat alatt vagyok ? Ha igen, hogyan? hol?
  2. Tudhatom meg, hogy az ügyet lezárták? Ha igen, hol? hogyan?
  3. Kovács_Béla_Sándor Köszönöm a válaszokat. Szóval, csak hogy biztos legyek, az ön válaszhoz az eredeti első kérdéshez: hogy az anyám él egy házban, az öcsém tulajdona. Jogom van meglátogatni az edés anyám amikor az öcsém nincs ott, és az öcsém nem tudja hívni a rendőrséget magánterület sertés miatt. Igaz ez?

Köszönöm

Agent Cooper # 2014.06.06. 07:28

Kedves samjones!

5. Ennyi információ alapján akár egy jós is jobban tudna az esélyekről nyilatkozni.
6. Öt év.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

samjones # 2014.06.05. 20:42

köszönöm a válaszok!

Bocs a nem tiszta kérdések!

az 5 kérdés:
5. az előző leírás alapján Milyen esély van az öcsémnek megnyerni egy polgári pert?

6. Hany év után Elévül mint Büncselekmény? 2, 3, 4 vagy 5 vagy ...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.04. 09:57
  1. Igen.
  2. Gyanúsíthatnak. Még messze nem évült el.
  3. Ezt nem nagyon értem, de miért ne találnának meg? Az elrejtőzés nagyon rossz ötlet. Előzetes letartóztatásba kerülnél miatta egy olyan ügyben, amelyben amúgy nemigen fenyeget végrehajtható szabadságvesztés.
  4. Megpróbálhat érvényesíteni polgári jogi igényt.
  5. (A 6 csak az után jön.) Ez komolytalan kérdés, talán nem is azt kérdezted, amit akartál.

Értem én, hogy be vagy szarva, de ebben a helyzetben passzív fél vagy; jobbára nem rajtad múlnak a dolgok. Az, meg, hogy "akar" valamit az öcséd, elég kevés. Szólj, ha tényleg történt valami.

(Ha nem magyar az anyanyelved, akkor jobb, ha ilyen ügyekben igénybe veszed valakinek a segítségét. elmondod neki, mi a problémád, ő meg majd megfogalmazza a kérdéseket.)

samjones # 2014.06.04. 06:54

Tisztelt Ügyvéd!

édes Anyám (88 éves) él az öcsémmel ( 47). Ez volt az édes Anyám lakása , de az öcsém valahogy rávetet hogy neki ajándékoz és nincs haszonélvezetjog az édes Anyámnak. Az öcsém megpróbálta blokkolni a látogatásokat. Egy nap meglátogattam az édes Anyámat( 21:00 ) és leültem a szobájában beszélni. Bejött az öcsém és nem engedte meg, hogy továbbra beszélek az édes anyámmal. Odamentem hozzá megkérdezni tőle , hogy hagyja el a szobát, és megütött arcra (ökölcsapás) . Megpróbáltam blokkolni az ütéseket. Elmozogtam és Ő a földre eset. Nagyon gyorsan történt, és vége volt hamarosan . édes Anyám felállt , és kitolta öt a szobából.Ezután beszéltem az édes Anyámmal körülbelül 1 órát. Amikor készültem elhagyni a lakást( 22:30 ) a bátyám megfenyegetett, hogy soha nem fogom látni az édes anyámat . Azt mondtam, rendben Én itt maradok, hívjad a rendőrséget ( 22:45 ), felhívta a rendőrséget és mondta nekik hogy én nem hagyom el az ö lakását ( nem említett semmi harc ,vagy sérülés ) . Azt akartam hogy a rendőrség elmondja neki,nem lehet blokkolni a hozzáférést az édes anyámhoz. A rendőrség nem jött, több mint 1 óra vártam és én elmentem ( 24:00) . 1 év után akar vádolni engem borda törés / repedés (testi sértés)! Úgy látszik, megsérült a bordáit (talán , amikor elesett amikor megpróbált megütni engem ? ). Neki van egy átültetett vese , Anyám mindig az ő oldalon áll. Az édes Anyám mondta, ő nem látta mikor az öcsém megütött arcra (ökölcsapás)! Az
édes Anyám mondja, hogy én vertem az öcsémet! Megkérdeztem, hol volt az öcsém, ő hol volt , hol voltam én ... Azt mondta, hogy Nem emlékszem semmire csak hogy megütöttem a öcsémet! Az öcsém jól van és a vese jól van.

Kérdés: 1. Van jogom ,látogatni az édes anyámat az öcsém lakásába amikor az öcsém nincs ott? (félek az öcsémtől azért nem akarom látni!)
2. A rendőrség vádolni tud engem 1 év az esemény után?
2.1 Hany év után Elévül?

3. Ha nem találnak meg egy beszélgetésre fognak megpróbálják letartóztatni?
4. Ha a rendőrség le zárja az ügyet, Halottam hogy civil Úton akar beperelni? Lehet 1.5 év után?
6. Milyen esély van neki beperelni engem civil Úton?

köszönöm szépen !

Agent Cooper # 2014.06.03. 09:15

Kedves elvaalt!

  1. Mindenképpen szüksége lesz védőre, ugyanis ha a minősített esetet (aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete) sikerül magára bizonyítani, abban az esetben akár letöltendőt is kaphat.
  2. Azért ehhez jobban szükséges ismerni az ügyét.
  3. Ítélettől függ. Ha letöltendőt kap, akkor mindenképpen büntetett előéletűnek fog számítani.
  4. Nem, viszont azért az könnyen elképzelhető, hogy a volt neje bepróbálkozik.

És még egy jó tanács: semmiképpen ne tegyen addig vallomást, amíg nem gondoskodott a védelméről.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

elvaalt # 2014.06.02. 14:02

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Elváltam már jó ideje a feleségemtől, de a viszonyom vele és a családjával rettenetesen rossz. Pedig én már sokszor próbáltam a jó viszonyt kialakítani, de ők gyűlölködő népek.
Egy nagyobb rendezvényen egyedül jelentem meg, ők pedig ott voltak többen is. Az egyik alkalommal odalép az új pasija, belesziszeg a képembe egy szokásos fenyegető szót, majd hasba ütött. Én erre ösztönösen felcsaptam a tenyerem és eltaláltam az orrát. Bár rengeteg ember volt körülöttünk, de szerintem ezt senki nem látta. Ezután üvöltve rám támadt az egész család és szidtak, ütöttek és rúgtak felém. Folyamatosan menekültem és sikerült megúsznom sérülés nélkül. Ezt már rengetegen látták, de persze senkit nem ismerek, így tanukat sem tudok vinni. Talán csak egy buszvezetőt, mivel az incidens egy része az úttesten történt és elálltuk egy busz útját, bár ő is max. annyit mondhat, hogy páran fenyegettek egy embert.
A lényeg. Egy ismerősömtől megtudtam, hogy feljelentettek a rendőrségen. Az orra megsérült és erről látleletet vettek. Ott biztos, hogy nem vérzett neki, de a felcsapott tenyeremtől biztos bepirosodott. Gondoltam, hogy ez nem 8 napon túl gyógyuló sérülés. Ezután felvilágosítottak, hogy mivel az arcra ment, így súlyos testi sértés kísérletének számít.
Mit tehetnék? Megtámadtak, hasba ütöttek és én még csak nem is védekeztem, csak ösztönösen felcsaptam a tenyerem a levegőbe, ami eltalálta az orrát. Ők viszont hatan voltak és gyakorlatilag azt hazudnak amit akarnak, akár azt is, hogy rájuk támadtam. Én viszont egyedül voltam és ismerve az emberek hozzáállását, biztos nem találok egyetlen tanút sem a védelmembe. Még nem kaptam meg az idézést.

  1. Mi történhet velem ilyen esetben és mivel lehet védekezni?
  2. Milyen büntetésre számíthatok, ha nem hisz nekem a bíró?
  3. Ha elítélnek ezért, akkor az bekerül-e az erkölcsi bizonyítványba és ezért elveszthetem-e az állásom, mivel nálunk feltétel a tiszta erkölcsi bizonyítvány?
  4. Ha rám húznak egy büntetést, akkor csökkenthetik-e a gyermekeim láthatási idejét?
Agent Cooper # 2014.05.20. 21:36

Kedves robertoboy!

Ez egy monokli, semmi több tehát valószínű nem súlyos testi sértés.” - a bírói gyakorlat szerint arcra irányzott ökölcsapás esetén akkor is megállapítják a súlyos testi sértés kísérletét, amennyiben a tényleges sérülés nyolc napon belül gyógyul.
Egy nyomozás során az 5 hét nem nagy idő, szerintem fél év után lehet fellélegezni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Véleményem # 2014.05.20. 17:34

robertoboy

Az 5 hét nem biztosíték semmire, még bőven van idő, hogy megkeressenek.
Egy biztos ez nem önvédelem volt. A tanúk az ő javára vannak meg minden más. Lehet csak bosszant, de egy ilyen után ez a minimum, bár jobban tette ha feljelentett.
A lakcímre való utalás nem tudom micsoda, de ha keresne a rendőrség akkor valamilyen módon csak megtalál majd...

pohicop # 2014.05.20. 13:10

Azért a jogos védelem feltevés is hibás nem? Megfenyegetnek, hogy megölnek, megijedsz. Ilyenkor vagy hazamegy az ember vagy rendőrt hív ha fél. Te pedig járkálsz utána és szítod a tüzet. Aki fél, nem tesz ilyet, hanem elkerüli a fenyegetőt. Azért mert a táskájában turkál arcon ütni ököllel úgy, hogy nem tudod mit akar, nem támad rád csak szóval. Hát nem tudom.... Érdekes sztori.

ObudaFan # 2014.05.20. 10:17

A fejre ököllel mért ütés, az súlyos testi sértésnek minimum a kísérlete.
Öt hét az még nem biztosíték arra, hogy nem indul eljárás.

robertoboy # 2014.05.20. 01:26

Tisztelt Ügyvéd!

Történt egy eset, 5 héttel ezelőtt. Egy szórakozóhelyen egy srác belémkötött, azzal jött oda hozzám, hogy megöl. Én ellöktem magamtól mert megilyedtem. Később a szórakozóhely előtt amikor megláttam odahívtam hogy beszéljük meg, hogy mi a baja velem. Azt mondta hogy ezt nem megbeszélni kell, hanem lejátszani és hogy szét fog verni. Még vagy kétszer megismételte, és a haverjai is beszóltak. Majd elmentek, én utána mentem hogy beszéljek vele, hogy hagyja ezt abba, mert nem fogok úgy szórakozni járni, hogy attól tartsak mit fog tenni, azt mondta hogy akkor játszuk le ott helyben és megver. Megint kiejtette a száján hogy megöl és ekkor a táskájában kotorászott. Én meg behúztam neki egyet. Lett egy monoklija és meghátrált. Majd a haverjai elkezdtek kiabálni velem és én pedig elsétáltam. Közben a srác közös ismerősökön keresztül megtudtam hogy képeket rakott fel rólam hogy ha valaki meglát akkor vagy hívja a rendőrséget vagy verjen meg ha nagy darab. Közben engem is elért emailben és azt írta hogy feljelentett és majd megjárom. Nos én önvédelemből követtem el, és csak egy ütés volt. Eltelt azóta 5 hét és semmi rendőrségi értesítés nem érkezett. Ha feljelentett volna akkor már kellett volna hogy érkezzen, ugye? A teljesen nevemet ha jól tudom tudja, de a lakcímemet ami vidéki, azt nem. Lehet csak ezzel akar bosszantani? Mennyi ilyenkor az ügyintézési idő, ha tényleg feljelentett?

Továbbá, neki 3 haverja volt ott tanunak. Nekem senki. Ez egy monokli, semmi több tehát valószínű nem súlyos testi sértés.

Előre is köszön válaszát.

monalisa1 # 2014.04.15. 18:50

Más a csalás és más amikor valakit a földbe döngölnek... Már a kihallgatásokra sem lett volna szabad ügyvéd nélkül menni.

duran5r # 2014.04.15. 17:21

Tisztelt Fórumozók,

a következő esettel fordulnék hozzátok. A barátaimmal szórakozni voltunk egy helyi discoban, ahol szóváltásba keveredtünk egy másik társasággal, mivel közülük az egyik srác már szinte sportot űzött abból, hogy a mi társaságunk tagjait inzultálja. (Ez egyszer tettlegességig is fajult, amikor is mindenféle előzmény nélkül tarkón ütötte, majd lefejelte társaságunk egy tagját, de végül nem lett további fejleménye a dolognak). Ám ezen az estén ez másképp alakult. Vitába keveredett a két társaság, ám végül a biztonsági őr kérésére (nem volt szükség erélyesebb fellépésre, csak megkért fejezzük be a vitatkozást) abba maradt az egész. A buli kezdett ellaposodni, így barátaimmal úgy gondoltuk, átnézünk egy másik szórakozóhelyre. Az úton viszont ismét találkoztunk a fent említett srácokkal. Itt szó szót követett, majd a srác aki az egészet kezdeményezte, illetve a társaságunk egy tagja félrevonultak, hogy megbeszéljék ketten ezt a dolgot és pontot tegyenek a nézeteltérésre végre. Ebből azonban végül egy verekedés bontakozott ki, ahol a srác alul maradt. A földre esett, ekkor még kapott pár ütést. Odafutottam és sikerült elrángatni a másik srácot tőle, így megakadályozva az egész folytatását, rajta kívül senki nem ütötte meg a gyereket (ő azt állítja, hogy többen rugdaltuk, de ez nem igaz, senki nem nyúlt hozzá egy ujjal sem, azon az egy emberkén kívül akivel összemarakodtak). A srác felpattant, majd még utólagos szóváltást követően mindkét társaság haza indult. Mint kiderült, másnap a jóember kórházba került, s feljelentést tett. A kihallgatások megtörténtek, valamint volt egy szembesítés, ami végül nem hozott megegyezést (egyik résztvevő azt mondja, a másik ütött először, a másik azt, hogy ő abszolút nem ütött, sajnos félrevonultak s sötét volt, így nincs tanú aki látta volna mi történt pontosan),s így közös jegyzőkönyv nem született. A srác azt állítja, hogy maradandó károsodást szenvedett, ezt nem tudom igaz lehet-e. Az idézések megjöttek a járásbíróságról, a pontos vád "Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete", a kérdésem pedig az lenne, hogy milyen büntetést szoktak ilyenkor kiszabni. Sajnos a társaságunk tagja már keveredett összetűzésbe a törvénnyel pár éve, "Üzletszerűen elkövetett csalás vétsége" váddal elítélték, ekkor 1 év felfüggesztettet kapott, kérdés, hogy ez mennyire számít ilyenkor. Ilyen jellegű, erőszakos bűncselekménnyel kapcsolatban még nem volt ügye. Mire számíthat? Sosem voltam még ilyen tárgyaláson, engem személy szerint tanúként idéztek be.

Dr.Attika # 2014.04.05. 16:14

Tényleg nem kellene "Mekk mester" módjára barkácsolnia Tisztelt "vferenc". Főleg, hogy a fiáról van szó.