Pénzbírság


motorratata # 2012.03.13. 09:07

Valóban nem nagy pénz érte, már az elterelést kifizethettem volna. És bár nem dobálom a pénzt(érezném azért ezt is). Én az erkölcsi jogosságát vonom kétségbe, és ezért kérdeztem amit kérdeztem. A jogi háttere érdekelne a dolognak, hogy valójában mi fog történni.

C a s a b l a n c a # 2012.03.12. 12:52

Neked mennyit ér meg a szabadságod? 200 Euro nem nagy pénz érte...

motorratata # 2012.03.11. 09:21

Tiszteletem Hölgyek/Urak,

egy kérdésem lenne, nem éppenséggel magyar vonatkozású de tán általános vonatkozásban tudnak segíteni.

Úgy egy éve volt ausztriában egy büntetőügyem(testi sértés - röviden.. megruháztam egy az utcán szemtelenkedő fiatalt és ezt a közelben látta egy járőr, intézkedés alá akart vonni, de kereket oldottam, majd elfogtak)

Elterelést ajánlottak 200 euro címletű papírost kérve tőlem, amit nem adtam oda, mert morálisan nem tartom magam hibásnak. Azután, hogy lejárt az elterelés ideje volt egy tárgyalás amin ugye megállapították, hogy nem vagyok ott és nem fizettem ki a pénzüket. Most az az ítélet(nem elterelés), hogy fizessek 200 eurot(mérr kell ez nekik annyira???) vagy behajthatatlanság esetén 25 nap egy priccsen.

Ezt nem igazán áll szándékomban befizetni, de azt se kívánom, hogy itthon jöjjön pár széparcú rendőr bevigyenek-kiadjanak-aztán csücsüljek egy hónapig... (család-barátok véleménye... stb)

A kérdésem az volna, hogy ha nem fizetem be a határidejükre(csekk készhezvételétől számított 14 napot jelöltek), akkor késve már nem is fizethetem be, hanem be kell vonulnom hozzájuk? Illetve egy ilyen horderejű esetben gondolom körözés alá vonnak, akkor ez Magyarországra kiterjed, vagy csak osztrákéknál lesz meg és ha nem megyek oda akkor itt nem keresnek nem történik semmi?