Hazugságvizsgálat


ezs58 # 2012.03.17. 08:04

Tisztelt Jogi Fórum!

Rágalmazási ügyben jelentettek fel 1,5 éve. Ügyvédem az ügy lefolyása során nem volt, és most sincs. Az elsőfokú bíróság felmentett az ügyben, de a feljelentő fellebbezett, és a másodfokú bíróság új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. Egy tárgyalás már megtörtént, de a bíró elnapolta a tárgyalást, mivel a felperes szeretne hozni egy tanút (mivel eddig még nem tette soha), aki alátámasztja az ő igazát. Én tanút nem tudok hozni, de a bíróságon felajánlottam, hogy hazugságvizsgálaton hajlandó vagyok részt venni. A bíró azt mondta hogy erre nincs lehetőségem (említette, de nem emlékszem milyen szakaszban van -vagy lett volna- lehetőség rá).
Ennek ellenére interneten keresgéltem, és találtam is olyan irodákat, ahol poligráfos hazugságvizsgálatot szinte 100 % pontossággal készíttethetek (jópénzért).
Nyílván ez saját költségre menne, és nem olcsó játék. 50000Ft-tól kezdődik.
Kérdésem az lenne,

  • Ha befizetek egy poligráfos vizsgálatra, és a kulcskérdéseket feltetetem magamnak, akkor a bíróság az erről készült anyagot köteles figyelemebe venni, vagy lesöpri az asztalról, pl hivatkozva arra, hogy nem kérték?
  • Ezen kívül a hazugságvizsgálaton, ha túlesek, érdemes-e hamis váddal azt, aki rágalmazás vádjával feljelentett engem? (vagyis a jelenlegi felperest)
  • Jelen pillanatban a feljelentés alapjául szolgáló eset kb 1,5 éve történt. Ez befolyásolja-e a hazugságvizsgálati eredmény pontosságát?

Válaszukat előre is köszönöm!