Súlyos szemfertőzés


Textilhal # 2012.03.25. 19:15

Azzal nem feltétlenül értek egyet, hogy az említett tartalmú nyilatkozat aláírása miatt nem támaszthatnál kártérítési igényt, hiszen a fertőzés tünetei, az említett gyulladás csak napokkal később jelentkezett. Ott és akkor a neonvilágítás zavaró jellegének tudtad be a szemviszketést, ez nem róható a terhedre. Így ÖNMAGÁBAN (szerintem) a szóban forgó papiros aláírása nem zárna el a sikeres igényérvényesítéstől.

Az azonban kétségtelen tény, hogy az okozati összefüggés bizonyítása (hogy a fertőzést ott kaptad ÉS hogy az az előállító helyiség nem megfelelő, nem elvárható higiénés viszonyai miatt következett be) meglehetősen nehézkes és ezt neked, mint károsultnak kellene bizonyítanod, amennyiben kártérítési igényt kívánsz érvényesíteni.

Gondolj bele: ilyen alapon a BKV ellen több billió ilyen eljárás lenne folyamatban, mert a járművein tüsszögő náthás betegektől mások elkapják a kórságot.

Nem valószínű, hogy eredménnyel járnál, ha kártérítési igénnyel lépnél fel, végeredményében egyetértek Véleményem véleményével.:-)

Véleményem # 2012.03.25. 14:25

indesign

Miután te alá írtad a papírokat hogy sérülés és panasz mentesen távozol, így utólag nem nagyon tudsz semmilyen kártérítést behajtani. Ezek után nem bizonyítható, hogy a fertőzést ott kaptad el.

Ha nem éltél panasszal ott helyben akkor így utólag, hiába élsz panasszal.
Feljelentést nem tudsz tenni.
Szerintem a te felelősséged, hogy koszos kézzel ne nyúlj a szemedbe.
Nem látom esélyét semmilyen kártérítésnek.

indesign # 2012.03.25. 13:51

Úgy tudom gyakran hajléktalanokat is betesznek oda, örülhetek, hogy ennyivel megúsztam, de nem szeretném annyiban hagyni.

indesign # 2012.03.25. 13:50

Pénteken elő voltam állítva, és 6 órát kellett várnom az előállító helyiségben. Tudat alatt többször is dörzsöltem a szemem, mert azt zavarta az erős neon világítás, 6 óra elegendő volt ahhoz, hogy összeszedjek valami fertőzést ott.

Már akkor viszketni kezdett a szemem, de nem keltett gyanút, most 2 nappal az eset után súlyos szemfertőzéssel kűzdök, amelyet drága antibiotikumos szemcseppekkel kell kezelni és a látásomat is veszélyezteti.

Van rá mód, hogy panasszal, feljelentéssel éljek az eset miatt? Kinek a felelőssége ez? Kaphatok kártérítést?