szabálysértésért gyesen lévőknek börtön?


ObudaFan # 2012.04.05. 05:33

Nincs helye elzárásra történő átváltoztatásnak, ha az eljárás alá vont személy

  1. a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényben meghatározott fogyatékos személy, illetve kórházi fekvőbeteg ellátásban részesül,
  2. a terhesség negyedik hónapját elérő nő, tizennegyedik életévét be nem töltött gyermekét egyedül nevelő szülő vagy fogyatékos, illetőleg folyamatos ápolást igénylő hozzátartozójáról egyedül gondoskodik.

Ha nem egyedül neveled a gyereket, van helye elzárásra változtatásnak. Kérj részletfizetést. És ha még határidőben vagy, nyugodtan élj kifogással, azt követően pedig kérj tárgyalást. Nem kerül semmibe, és csak enyhíthetnek, nem súlyosíthatnak a büntetésen. Közben pedig telik az idő és össze tudod szedni ezt a pénzt.

szöszybarby # 2012.04.04. 21:06

Az lenne a kérdésem, hogy van egy autóm aminek a forgalmiján mint üzemben tartó szerepelek. A férjem engedélyem nélkül beült az autóba és forgalomban vezette biztosítás és érvényes műszaki nélkül.Mind a kettőnket megbüntettek a férjemet 15ezer forintra engem pedig 40ezer forintra.De mivel én gyesen vagyok a férjem meg munkanélküli nem igazán tudjuk a csekkeket befizetni.És ha jól tudom a gyesen lévőknek nem lehet még közmunkát sem vállalni mert gyesen vannak de lecsukni le lehet őket?3 gyermekem van a nagyobbik 5éves a középső 3éves és a legkisebb 2 éves.Börtönbe zárhatnak ha nem tudom kifizetni a szabálysértést? És a gyerekekkel addig mi lesz? Vagy vihetem őket magammal? Hogy működnek ezek a dolgok? Előre is köszönöm a segítséget!