Büntetés csalás


Gabicsek # 2012.05.25. 12:36

Jobban jársz, ha fizetési meghagyást bocsátasz ki a kölcsönadott pénzeid és annak kamatai iránt egy közjegyzőnél.

Ada01 # 2012.05.24. 18:38

Tisztelt fórumozók!Segítséget szeretnék kérni.2008-ba ismerkedtem meg a barátommal Az évben még vagy 5-ször találkoztam vele.2009.be is csak párszor találkoztunk. Ebben az évben-kapcsolatban lett egy másik nővel, aki 2010 októberében gyermeket szült neki. Közben még több másik nővel is kapcsolatban volt . Én róluk tudok, hogy velük”jóban volt”.Volt egy webes rádiója (Queen Rádió, később Revolution Rádió) Itt 95%-ban az ő nő ismerősei chateztek. Ez évben kiderült, hogy hasnyálmirigy rákja van.2010-ben is csak párszor találkoztunk.2011. januárba mondta, hogy nem tudja ki fizetni az embereit ezért elmegy Németországba, mert nem akar börtönbe kerülni. Azt állította, hogy csak rám számíthat. Mondtam neki, hogy mivel nincsen munkám, ezért nem tudok pénzt adni neki, ő mondta nekem, hogy adjak aranyat a zálogházba. Én a Royal Zálogházba tettem be aranyat, amiért 80.000 Ft-ot kaptam. A pénzt és a zálogpapírt elkérte tőlem. Februárba is tőlem kért kölcsön. Sajnos elhagytam a pénzt, így 40.000-ft-ot adtam neki. Az évben már csak e-mailben, a rádió chaten és néha telefonon tartottuk a kapcsolatot. Volt, hogy a telefont a Lajos nevű kollégája vette föl, aki lepattintott engem. Többször kértem tőle az aranyakat, de nem tudta vissza adni.2012 év elején kiderült, hogy megint bajban van és a lakását is elvehetik tőle. Én mivel hittem neki, ezért március 5.-én találkoztam vele a Boráros téren. Megbeszéltük, hogy 7.-én beviszem az aranyakat. Nem tudtam Pestre bemenni, ezért ő jött ki értük egy kollégájával (Miklós). Lent a Repkény utca és a Géza Fejedelem utca sarkán adtam át neki. Áprilisba megbeszéltük, hogy ki jön hozzám, mivel egyedül leszek itthon. 6.-án csörgött a telefon és a Lajos nevű kollégája azzal fenyegetőzött, ha a Gergő nem fizet, ki több százezer forintot baleset fogja érni. Éjjel, amikor ki jött 150.000Ft-ot adtam neki. Még rágtam magam rajta, hogy legalább az 50.000 Ft-ot adja vissza. Húsvét hétfőn, amikor minden kiderült ő 50.000Ft-ot visszaküldött taxival. Velem az interneten hirdetést tetetett föl, ahol nőket keresett fotózásra (biszex hajlamú)Ő így „tiszta” maradt,engem kevert bajba. A gyereke anyját Pécsre,az édesanyjához költöztette.Szeretném följelenteni.Van rá esély,hogy elítélik?Előre is köszönettel:Ada01

Firefighter81 # 2012.04.20. 11:39

Ja és azt elfelejtettem hogy az ő kérésére nem jött lére szerződés, mert akkor különböző illetékeket kellett volna fizetnie. Szól ha megcsinálta és akkor az ő általa merített vevővel hozzám létre az adás vételt! De akkorra már helyesejtés tiszta volt az autóm.

Firefighter81 # 2012.04.20. 11:27

Sziasztok!

Köszönöm a válszokat. Sajnos előre nem gondoltam hogy nehéz helyzetbe kerülök és felmondják a diákhitelemet. Szóval patt helyzetbe kerültem. Az értékesítés pedig a hitelező bank felé történő kiegyenlítést követően történt. De tájékoztattam, hogy van még rajta 123e Ft. Igény mondott, hogy ő barátilag kifizető, csak valósuljon meg az adás vétel! ???????

lajcsó # 2012.04.20. 11:06

A megyei bíróság magánokirat hamisítási ügyben hozott felmentő ítéletében kimondta, hogy "a keltezés nem releváns tartalma a szerződésnek". Tehát a lényeg az, hogy magánokirat hamisítást csak a szerződés releváns tartalma körében lehet elkövetni.

C a s a b l a n c a # 2012.04.20. 09:55

Esetleg mikor és hogyan datálták a szerződést, a papírokat. Utólag? Mert akkor még az okirathamisítás is szóba jöhet...

ObudaFan # 2012.04.20. 07:44

Kérdés, hogy láthattad-e előre, hogy nem tudod kifizetni. Ha láthattad előre, és mégis ebben állapodtál meg, az lehet csalás. Viszont lehet itt más is, mert kérdés, hogy a hitelező hozzájárult-e az adásvételhez, illetve a szerződés szerint kellett-e a hozzájárulását kérni.

Firefighter81 # 2012.04.19. 18:38

Sziasztok!

Bizonytalan és kétségbe esett helyzetben vagyok és szakmai tanácsra lenne szükségem. Az eset a következő: volt 1 autóm, sajnos saját hibámon kívül sikerült összetörnöm. Nem is volt nagy veszteség, mert volt cascom és pár hónappal később kifizetett 1.100.000 Ft-ot, ami a felfegyverzés hitel közel 2/3-a volt. Tehát magyarul maradt 1 kevés 123.000 Ft rajta. Közben értékesítettem egy illetőnek aki el is vitte , viszont nem írtunk szerződést addig, amíg fel nem újjítja. Majd jött, hogy kész és van rá vevő is. Konstans ok, de van rajta még 123e Ft tart. Nem gond, kifizetem és megkapjuk a törzskönyvet. Rendben! Írtunk egy papírt, hogy tartozok 123e forinttal. Csak a körülményeskedik azt eredményezték, hogy nem tudtam teljesíteni, csak részben. Szóval feljelentett család vádjával, ami vélhetően a munkámba is kerülhet. Tűz! A hazát szolgálom. Mire számíthatok, tényleg családtalan követtem el. Vagy most ez mi?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Tűzoltó

Gabicsek # 2012.04.12. 19:54

Ugyanannyit kaphatsz, mint a tettes, de mindenfélét figyelembe vesznek, ha bíróság elé kerül az ügyed.

318. §
(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

  1. a csalás nagyobb kárt okoz,
Derdorcsi # 2012.04.10. 16:37

Kedves Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy Önök szerint maximum mekkora büntetést kaphatok nagyobb kárt okozó csalásért mint felbujtó. Enyhítő körülmények: van egy gyermekem, akit egyedül nevelek, büntetlen előéletű vagyok, házkutatás során semmi olyat nem találtak nálam ami a csalásra utal, csak a tettes vallomása van ellenem, aki azt állítja, hogy én bújtattam fel csalásra.
Kérdésem az lenne, hogy mekkora büntetést kaphatok ezért a bűncselekményért amennyiben a bíróság bűnösnek talál?
Válaszukat előre is köszönöm!
Dér Dóra