Közúti baleset gondatlan okozása


shushu # 2012.04.25. 13:33

Tisztelt fórumozók!

Egy hónapja (március végén) belekoccantam egy előttem haladó autóba, miközben arra figyeltem, hogy kisorolhatok-e a külső sávba (azt nem tudom, hogy került olyan hirtelen olyan közel hozzám, mert nem haladtam gyorsan, és persze hol előre, hol oldalra néztem - még az is lehet, hogy a belső sávból vágott be elém, de persze nem tudom biztosan). A vezetője ragaszkodott a rendőrök kihívásához annak ellenére, hogy rögtön vállaltam a felelősséget. Felvették a jegyzőkönyvet és azóta még nem hallottam felőlük.

Az előttem lévő autónak csak a lökhárítója sérült, személyi sérülés nem történt.

Körülbelül mekkora pénzbüntetésre/bírságra számíthatok? lehet tudni, hogy mikor?

A válaszokat előre is köszönöm!

Gabicsek # 2012.04.20. 10:33

Meg kéne próbálni a közvetítői eljárást, ha a sértett is beleegyezik.

gerilege # 2012.04.20. 10:29

Pénzbüntetésre és vezetéstől eltiltásra számíthat. Pozitív körülmény, hogy az ujjtörés az "enyhébb" nyolc napon túl gyógyuló sérülések közé tartozik, negatív körülmény, hogy a baleset az elsőbbség meg nem adása miatt következett be.

Valószínűleg érdemes lenne legalább egy konzultációra megkeresni egy ügyvédet, akár ezen az oldalon a keresővel, akár a google-ba beírva a megfelelő kulcsszavakat.

Bombay # 2012.04.18. 17:38

Kedves fórumozók!

Olyan ügyben szeretném a segítségeteket kérni, hogy a menyasszonyom egy közlekedési balesetet okozott(?), a következő képen történt:

Megállt az elsőbbség adás kötelező táblánál, majd ezek után mikor áthaladt belehajtott egy taxi oldalról amit nem vett észre...természetesen rendőrt hívtak aminek az lett a vége, hogy a taxis 50 km/órával ment és egyértelműen a párom a hibás. A taxi sofőrjének a III és IV ujjához tartozó középcsont eltört. Azaz 8 napon túl gyógyuló sérülése lett.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy
- milyen büntetésre számíthat?
-érdemes e ez ügyben jogi képviselőt fogadni?
-amennyiben érdemes kihez tudnánk fordulni?

Megtisztelnétek ha segítenétek, mert szegény nagyon fél és kérelmét is elutasították a bírósági eljárás elkerülésének ügyében.

Előre is köszönöm a segítségeteket.