ez zsarolás?


wers # 2012.04.21. 09:30

Na ez az az újság, amit én nem szoktam olvasni... maradi vagyok, és nem érdekelnek a "celebek"

Egyjogász # 2012.04.21. 09:18

Egy példa a sajtó módszereire:

A kiemelt cím: "Fiatal fiút csókolt Bochkor kedvese"
Mit hisz az ember? Hogy a Bochkor felesége félrekavar egy nála sokkal fiatalabb fiúval.

Mi derül ki ténylegesen a cikkből?
Bochkor az egyik kertv műsorában megengedte Várkonyi Andreának, hogy adjon egy puszit Burgess Benjinek. (Aki egyébként nem tudom ki a tököm, nekem a Benji kutyanévként rémlik.)

wers # 2012.04.21. 08:53

KBS :)) a második dolog, ami mosolyt váltott ki... ma szombat munkanapon (az első, hogy süt a nap, pedig a hírek szerint esik)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.21. 08:47
  • Miniszterelnök úr, veri még a feleségét?
  • Nem verem.

A MINISZTERELNÖK ELISMERTE HOGY KORÁBBAN VERTE A FELESÉGÉT

Sherlock # 2012.04.21. 08:45

Ezt pl. ha megveszek sem értem, hogy az IMF-et mit érdekli, hogy a bankelnök mire tesz esküt, illetve ha érdekli is, ennek mi köze ahhoz, hogy vissza tudjuk-e fizetni gazdaságilag a hitelt?

Kedvenc (ez most nem irónia, tényleg imádom) kerjog tanárom fakadt ki magából, hogy "miért, mire tegyen esküt? A németre?!(alkotmányra)"

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.21. 08:44

EU csatlakozási tárgyalásokon napokig mérlegelték, megengedik-e, hogy nálunk lehessen-e görbe az uborka.
Ez urban legend, bár nem minden alap nélküli. V.ö.: "Nem Moszkvában..."

Ami a sajtó címadási gyakorlatát illeti arra is van egy hasonló legenda.
A pápa az USA-ba látogat. Amikor megérkezik a repülőtéren rengeteg riporter, az egyik odakiabálja:

  • Elmegy a kurvákhoz, Szentatyám?
  • Mire a pápa mosolyogva: Nocsak, New Yorkban vannak kurvák?

Az újságban a tudósítás a következő szalagcímmel jelenik meg: A PÁPA ELSŐ KÉRDÉSE AMERIKÁBAN: VANNAK-E NEW YORKBAN KURVÁK.

wers # 2012.04.21. 08:34

Ja és igen, ez belefér a zsalolás cím alá

wers # 2012.04.21. 08:34

Az én kedvencem még mindíg (ezt nehér überelni hülyeségben), hogy EU csatlakozási tárgyalásokon napokig mérlegelték, megengedik-e, hogy nálunk lehessen-e görbe az uborka.
Én a jó kis koviubimból pedig nem engedek :) Az ükanyámnyak jó volt, én is imádom.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.21. 08:21

hogy a bankelnök mire tesz esküt, illetve ha érdekli is, ennek mi köze ahhoz, hogy vissza tudjuk-e fizetni gazdaságilag a hitelt?

Gazdálkodás, Horatio, gazdálkodás!
Torról maradt hidegsültből kiállt
A nászi asztal.

Egyjogász # 2012.04.21. 07:59

Egyébként most látom, hogy nem is voltam off, tényleg, EZ zsarolás?

Egyjogász # 2012.04.21. 07:57

Szerintem most az van, hogy valakiknek "minél rosszabb a magyaroknak, annál jobb", ezért megy ez a permanens sajtóhadjárat is. Nagy valószínűséggel ez a kormány akkor sem fog IMF hitelt kapni, ha a Viktor az egész kormányával kimegy és csontig benyal az egész IMF-nek.

Aztán ha majd olyan nagy lesz a gazdasági nyomás, hogy a kormánynak menni kell, és jön helyettük egy "megmentő", ő gondokodás nélkül 2 perc alatt meg fogja kapni az IMF hitelt.

Nem tudom (illetve már nem emlékszem), hogy amikor a Gyurcsi vette fel az IMF hitelt, akkor is voltak olyan feltételek, hogy a "Tehenek mesterséges megtermékenyítéséről szóló törvény" 24. § (3) bekezdésében előbb javítsátok ki a vesszőhibát, meg hogy a mesterséges megtermékenyítő mire tegyen esküt, mielőtt nekifog a műveletnek ??:))

Ezt pl. ha megveszek sem értem, hogy az IMF-et mit érdekli, hogy a bankelnök mire tesz esküt, illetve ha érdekli is, ennek mi köze ahhoz, hogy vissza tudjuk-e fizetni gazdaságilag a hitelt?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.21. 06:58

A cím külön sunyi. "New York Times". Hát, persze, az; csak éppen az online változat egyik blogjában egy vendégszerző. Mintha a Mandiren Borókai írását közölnék Szlovákiáról, és azt úgy tálalnák Pozsonyban, hogy "a legnépszerűbb magyar hírportál szerint".

wers # 2012.04.21. 06:49

Ez már tényleg nem vicc, amik a külföldi újságokban meg bírnak jelenni. Nemrég voltam sógoréknál tárgyalni, és csak ámultunk-bámultunk mik történnek itt velünk - szerintük - és mi még csak nem is tutudnk róla. Milyen jó, hogy ők ilyen jólértesültek.
Ennél már csak az a szebb, ha mindezt a magyar sajtó átveszi, és hírként közli.
Méghogy nincs sajtószabadság.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.20. 13:15

Hangulatkeltés. Írtam is Szilynek, tőle nem ehhez vagyok szokva. Nem szép dolog egy külföldi cikket az állításai ellenőrzése nélkül, kritikátlanul átvenni. Az ázsiai nevű ámerikai úr bizonyára olyan szinten perfekt magyar, hogy a nem éppen köznyelvi szöveget képező törvényeket gond nélkül értelmezi, beleértve a nagyszámú utalószabály által felhívott többi jogszabályt is.

Röviden: kíváncsi lennék, ki a néger.

véső (törölt felhasználó) # 2012.04.20. 13:02

lehet ,hogy ez nem is vicc...
http://index.hu/…_york_times/

wers # 2012.04.20. 12:49

A TEK most indult el bepoloskázni valamennyiünk hálószobáját/nappaliját/kerti vécéjét.

Azt hittem, már megtették

wers # 2012.04.20. 12:47

:) momentán nincs rá szükségem, de alkalmasint hozzád fordulok.
Egyébként saját "testőröm" van, párom oly kétajtós szekrényhátú 2 m-es fazon, vele nem szoktak kötözködni

lewho # 2012.04.20. 12:44

A TEK most indult el bepoloskázni valamennyiünk hálószobáját/nappaliját/kerti vécéjét.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.20. 12:39

Tutti. Akarsz neveket? :)

wers # 2012.04.20. 12:13

Kedves KBS, szerintem a mi szeretett kis városkánkban is lehetne nagyon gyorsan találni belőlük egypárat, nem kell keletre vándorolni ezért

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.20. 12:01

Azért mondott keletet, mert ebben a sajátos szolgáltatási ágban azért egyelőre még az ukrán szakemberek képviselik az élenjáró minőséget.

Egyjogász # 2012.04.20. 11:57

"(halkan jegyzem meg, hogy ismereteim szerint az ország keleti határaihoz közel fekvő nagyvárosokban egy ilyen ajánlatot könnyen -khmmm fogalmazzunk úgy, hogy - "nem jogi műveletek" követnének)"

Konkrétan arra gondolsz, hogy felfogadnak néhány roma polgártársat, akik addig verik a követelődző honpolgárt amíg mozog? :)))) (Na mondjuk ez sem jogszerű, ha már Jogi Fórumon vagyunk.)

De miért gondolod, hogy pont Debrecenben (??) vagy Nyíregyházán (??) (mint keleti határainkhoz közel fekvő nagyvárosban) van ez így??

wers # 2012.04.20. 11:09

nem kell olyan nagyon keletre menni. 30 milláért nyugaton is elvennék az illető kedvét

lewho # 2012.04.20. 11:00

(halkan jegyzem meg, hogy ismereteim szerint az ország keleti határaihoz közel fekvő nagyvárosokban egy ilyen ajánlatot könnyen -khmmm fogalmazzunk úgy, hogy - "nem jogi műveletek" követnének)

Whitewolves # 2012.04.20. 10:36

"Nem működne ez a dolog akkor sem, ha igaz lenne. Egy ilyen ajánlatot egyetlen komoly ember sem venne fontolóra, részben azért mert ilyenekkel mint te nem egyezkedne, és nem bízna a titoktartásodban sem, részben mert saját maga is bűncselekményt követne el, ha elfogadná. A jellemtelen embereknek kijáró lekicsinylő, gúnyos mosollyal kísértetne ki, vagy esetleg látszólag elfogadná, aztán meg feljelentene. Kb az lenne a sorsod, hogy a pénz átadáskor lefognának, aztán megindulna ellened egy eljárás aktív gazdasági vesztegetés gyanújával, ez ugyanis annak minősül."

Kicsit elfogult vagy. Kezdjük ott, hogy el sem hiszed az egészet. És folytassuk azzal, hogy idegroncsoló méreggel szennyezi a gyár a levegőt. Szerintem van oka félni a balhétól még ha a pénz részétől el is tekintünk. Mindenesetre túlságosan gyenge lábakon áll az életem ahhoz, hogy ilyen ügyeknek időt szakítsak, ezért átadtam az egészet a környezetvédelmiseknek én pedig végleg kiszállok. Talán így hamarabb el tudok innen költözni, mint, hogy ezzel megy el az energiám.

Viszont kikérem magamnak nem vagyok jellemtelen, szerintem igenis komoly lépéseket tettem meg eddig is az üggyel kapcsolatban.