Életveszélyes fenyegetés


lajcsó # 2012.07.03. 19:44

Lehet hogy nem is rád haragszik, hanem a kutyádra. A kutyádnak meg valószínűleg az illető szaga nem tetszik.

Mikulás74 # 2012.07.03. 19:10

Igen, sajnos van egy ilyen érzésem, semmi értelme nem lenne egy feljelentésnek.
Nem vagyok pszichológus, csak jó emberismerő, annyit tudok, ez valaminek a kezdete...
Gyakran látni olyat, főleg lepukkantabb BAZ, Heves megyei településeken, hogy minden 3. 4. ház ki van égve.
Ha nekik nem lehet, másnak se legyen...
Pedig én aztán nem feltűnősködök semmi olyannal, hogy valamim is lenne. :(

Véleményem # 2012.07.03. 18:59

Mikulás74

Nem igazán tudsz semmit se tenni szerintem. Ez nem életveszélyes fenyegetés.

Mikulás74 # 2012.07.03. 18:54

Tisztelt Fórumozók!

Lenne egy rövid történetem, ebben kérném a segítségeteket.
Vidéken lakok, a hálószobám az utcára nyílik, ebben a dög melegben természetesen tárva nyitva van az ablak, de sötétítő függöny van elé húzva.
Haragosaim nincsenek a faluban, jóformán senkivel se tartom a kapcsolatot itt.
Viszont van egy kutyám, aki mint kutya, teszi a kötelességét, és néha megugatja a járókelőket, főleg azokat, akikkel nem szimpatizál(kutyánál is van ilyen) vagyis aki kalimpál felé, ingerli, szórakozik vele...vannak ilyen "kedves" emberek.
Azt tudom, hogy van a falunkban, egy nem teljesen 100-as fiatalember, akit az anyja egyedül hagyott, mert valami férfival összeköltözött, és a férfi nem engedte, hogy a gyermekét magával vigye...(szép ki anya, ez más kérdés, mondjuk a gyermekét látva ezen azért nem csodálkozok, hogy a férfi nem engedte)
Szóval ez a fiatalember egy egy teljesen lepukkant házban lakik, se villany, se bútorok, az ablakai kitörve, csodálom, hogy még nem árverezték el azt a háznak nevezett valamit.
Gondolom a végletekig meg van keseredve a fiatalember, egy kisebb gyerekkel szokott jönni menni itt az utcában, és pontosan egy ilyet hallottam itt ülve, merthogy ugye nyitva az ablak, hogy mondja a kisgyereknek, hogy: "látod, itt fog pusztítani majd a tűzmanó"
Azt tudom még, hogy nagyon idegesíti a kutyák ugatása, amikor végigmegy az utcában, a kutyák őrjöngenek, gondolom mert valamivel ingerli őket...
Mondom, a viselkedése, a megjelenése, a mozgása is nem igazán egy ép elméjű emberre jellemző.
Mit tudok vajon tenni?
Vegyek egy poroltót, és készítsem az ágyam mellé?
A biztosítást holnap fogom befizetni a házra, pedig már nem terveztem befizetni, mert eléggé sok pénz egy évre.
Hát ilyenek vannak....sajnos Magyarországon.
Köszönöm, hogy megoszthattam.
szép napot mindenkinek!

Gabicsek # 2012.04.25. 21:02

Megteheted a feljelentést, de lesz egy állítás (vagy kettő), legalább egy tagadás, a cellainfó pedig ezt nem fogja bizonyítani, legfeljebb azt, hogy ki telefonált. A telefonbeszélgetés tartalmát viszont nem bizonyítja.
Megteheted a feljelentést, de nem fűzz hozzá sok reményt, hogy meg is állapítják, amit állítasz.

Véleményem # 2012.04.25. 17:56

Úgy teszed meg a feljelentést ahogy neked jól esik csak legyen alapja. Ok nélkül ne jelents fel senkit se. Majd utána a hatóság eldönti hogy milyen mértékben nyomoz vagy jár utána. Biztos megfogja hallgatni a másik felet is majd.

Boxos # 2012.04.25. 17:06

Köszi a gyors választ, biztos, hogy indítanak nyomozást ilyen ügyben? Vagy csak nesze semmi.Ez a koma egy igazi genkszter fogorvos létére, nagyon sok ember a fenyegetettje már. Gondolom, hogy ismeretlen tettes ellen tegyem meg a feljelentést.

Véleményem # 2012.04.25. 15:12

Igen.

Boxos # 2012.04.25. 15:09

Üdvözlet Mindenkinek!
A kérdésem röviden az, hogy egy nem távoli rokonom fenyegetett meg már nem először, hogy " kicsontozlak, és felsózom a házadat", a fiamnak pedig azt mondta, hogy " szétnyitom a fejedet mint egy zippzárat". Mind ezt telefonon tette, egy nem látható számról az én mobilomra hívott. A hangot én minden kétséget kizáróan felismertem, biztos vagyok benne. Tehetek -e feljelentést, bizonyítható-e a cella infó alapján a cselekmény? Köszönettel