Mi a következmény a facebook feltörésének ?!


maca11 # 2013.09.29. 05:31

Sziasztok!

Érdeklődnék, volt barátom megadta a facebook jelszavát, hogy segítsek neki egy feltöltésben (nekem sem sikerült a művelet) semmilyen más műveletet nem csináltam rajta. Megromlott a kapcsolatunk és most azzal fenyegetőzik, hogy feltörtem a jelszavát.
Mit lehet ilyenkor tenni?

ObudaFan # 2012.06.05. 20:01

Ügye válogatja.

smartz # 2012.06.05. 14:00

Akkor nem lehet hogy megvédeni ?

Sherlock # 2012.06.05. 12:21

Ez hülyeség.
Ha meg is kapta a jelszót, nem azért hogy ott matasson, tehát túllépi a jogosultság kereteit. Arra meg ő figyeljen, hogy kit enged a gépéhez, mert ő felel érte(mint ha kocsit adnak kölcsön és bemérik gyorshajtásért, akkor is az üzembentartó fizet, ha nem tudja/akarja megnevezni a sofőrt).

smartz # 2012.06.05. 12:08

Úgy hallottam, hogy ha a sértett nem tudja bebizonyitani , hogy nem adta oda a jelszót , akkor nem tudnak az üggyel mit kezdeni.
Valamint olyat is hallottam, hogy azért nehéz elkapni a tettest, mert gyakran nem tudják bebizonyitani, hogy gép előtt ült az illető, hiába az ő internetéről tették meg a belépést... akár azt is mondhatja , hogy ő nem volt otthon gép előtt , a wifijét meg bárki feltörhette és arról végezték el az illetéktelen belépést.... Igaz ez ?

Esetleg van más, ami miatt nem tudják rábizonyitani, hogy ő követte el ?

ObudaFan # 2012.06.05. 10:09

Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény

300/C. §870 (1)Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)Aki

  1. számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,
  2. adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
smartz # 2012.06.05. 08:35

ÜDv !

Egyik ismerősöm feltörte egy ember facebookját, azonban az megtudta, és most feljelenti.. érdeklődnék hogy milyen következménye lehet a dolognak ? A feltöréskor semmi komolyat nem tett, csak értelmetlen dolgokat irt, meg egy nőnek úgy állította be magát hogy szereti.....