Zaklatás, adatvédelmi problémákkal tetőzve


ObudaFan # 2012.07.11. 09:29

Elég lehet személyes adattal visszaélés megállapításához. Zaklatáshoz kevésbé.

DJ_Tacee # 2012.07.11. 09:22

Kedves fórumtársak! Nem hittem hogy valaha a segítségeteket kell kérnem, inkább olvasgatni szoktam idejönni, de sajnos ezt már nem lehet idegekkel bírni, bizonyíthatóan károm van belőle amit bizonyos szervezetek ellenem művelnek és lépnem kell az ügyben. Lehet nem lesz minden adat és időpont pontos, fél év+ távlatban nem emlékezhetek mindenre pontosan.

Valamikor 2011-ben megkeresett egy alapítvány, legyen innentől ő A1. Pénz-adományokat gyűjtöttek különböző, többnyire orvosi felszerelésekre gyermekkórházak számára. Én nagyon gyermekszerető ember vagyok, több alkalommal adakoztam is, nem nagy összegek, 3-3eFt-ról volt szó pár havonta, de jót tett a lelkemnek hogy ha csak kicsit is, de segíthetek. Ez tartott év végéig, mert a következő történt: emlékeim szerint november magasságában kerestek, hogy adakozzak. Alig telt el 1-2 hét, visszautasítottam, azért nem kellene pofátlannak lenni. Erre rá két napra telefonál a futár, hogy meghozta az értéklevelet (vagy minek hívták). Én közöltem nem kértem ilyet, vigye vissza, ne nézzenek hülyének, persze nem ő tehetett róla, visszavitte, ennyi. December elején megint hívtak. Közöltem a hölggyel hogy mi történt, és kérem adatim nyilvntartásukból törlését és ne keressenek többet. Mivel Karácsony előtt voltunk, egy utolsó levélbe még belementem, úgyhogy senki nem mondhatja hogy egy szívtelen alak lennék, egyszerűen a korábbi (nem kértem) és a szinte heti rendszerességre szaporodó hívások elérték idegi és pénzbeli korlátaimat. Tehát leiratkoztam.

Ide egy gondolat: fogalmam sincs honnan ismerték a telefonszámom, ez egy titkos, üzleti telefonszám (félig üzleti mert ez a magán számom is, de mivel egyben én vagyok a kis vállalkozásom ügyvezetője, ezt használom magán célra is.)

Szóval a lényeg a lényeg, kértem adataim törlését és a hívások befejezését. "Magyar módra" természertesen ennek nem tettek eleget, utána idén év elején még többször kellett kérnem őket SMS-ben, telefonon, e-mail-ben hogy abba maradjon. Mikor eltelt egy kis idő örültem hogy na végre, megértették.

Alig telt el 1-2 hónap, éppen utazom, hív egy hölgy, hogy korábban beszéltünk és szeretné a segítségem kérné, ugyanilyen témában. Ezt a hívást olyan február-március körülire tájolnám, lehet erről már van screenshotom a telefonról, össze kellene szednem. Elmondtam neki hogy mi történt korábban, mire ő közölte hogy ő másik(!) alapítványnál van, de még a réginél beszéltünk. Itt mondtam neki hogy adatkezelés ügyileg sántít a dolog, egymás között adogatják a nevem és a mobilszámom? Kértem ne keressenek többet, töröljék adataim, mert ez már kimeríti lassan a béketűrésem. Természetesen többször is kerestek sok-sok telefonszámról, körülbelül 10-15 screenshotom lehet. Minden alkalommal felvettem a telefont szinte hiszen mindig új számról hívtak, csak a már ismerteket nyomogattam ki, mert ez már sok. Minden egyes kollégának elmondtam hogy megtltom hogy hívjanak és hogy szabálytalan adatkezelés (nem adtam beleegyezésem), sőt utalást tettem többször is hogy ügyvédhez forulok. Úgy néz ki náluk csak arra van belső kommunikáció hogy a számokat szétosszák, de ha valaki metiltja a hívást arra már nincs. Ez az alapítványt nevezzük A2-nek.

A1 alapítványtól 8 ismert számom van.
A2-től elmentve 2, screenshoton több.

Ezt tekintsétek úgy hogy a van amelyikről többször hívtak, van amelyikről 1-1 alkalommal. Összességében a hívások száma enneél jóval több. Úgy néz ki a második is megértette az e-mail-ben, SMS-ben és telefonon többször beígért feljelentést és nem hívott, DE MEGJELENT EGY HARMADIK! 100% hogy nem véletlen, egyik abbahagyja és jön a másik. Gyanítom itt valami szálak fűzik őket össze, a lényeg hogy adatkezelésileg nem tiszta. Na ez a harmadik egy katasztrófa (A3). Tőlük perpill 9db ismert számom van, mindegyik hívásban elmondom a mondókám, megígérik, de hívnak újra.

Ízelítő:

2012-07-03 13:40
2012-07-04 11:34
2012-07-04 15:14
2012-07-04 16:20
2012-07-10 11:18
2012-07-11 10:44

És minden alkalommal közlöm ne keressenek többet! Nem tesznek neki eleget, folyamatosan megzavarják a munkám, ideges vagyok miatta, nem tudok dolgozni (programozó vagyok, ha megzavarnak órák ugranak el a levesbe). Így ma betelt a pohár. Kérném a Tisztelt fórumtársakat hogy tegyenek javaslatot, feljelentést és kártérítést szeretnék igazolt sokszoros és rendszeres zaklatás illetve szabálytalan adatkezelésre hivatkozva. Nem csak az kérdés honnan van meg a telefonszámom (a céges honlapon nyilvános), hanem az hogy ha megtiltom annak kezelését miért nem tesznek neki eleget. Mit szóltok, ennyi elég hozzá? Ha nem, hol az igazság?