lehet ilyenkor még mit tenni?


AlexKirályfi # 2012.07.27. 06:56

Ja hogyne ..

Ha nem vetted volna észre, azért ezek a fiktív mondvacsinált problémák majdnem mind egy azon ügy részei.

Ha te jogász vagy, és hozzád mennék ezzel, te meg jönnél a hülyeségeddel, hogy na ezt én találtam ki, ilyen nincs ... hát mit is mondjak, nagyon örülnék, hogy ilyen ügyvédek vannak ...

(Mondjuk szívesen venném amúgy már csak kíváncsiságból is, hogy szted mi az ami fiktív. Sajnos nagyon is valós, ez a baj. Ha fiktív lenne, nem igen zavarna mindez ...)

De nem lepődök meg rajtad, mert már sokszor láttam, hogy ami neked nem tetszik, arra ezt írod, szóval mindegy.

Viszont neked is csak annyi még ehhez, hogy most ugyanennyi erővel, sztem még sokkal kevesebb karakterszámmal, simán leírhattad volna a választ is, de az úgy túl egyszerű lenne, jaahhh.
Úgyhogy hajrá ismét a piszkálódás, az sokkal előbbre visz, igazat adok neked!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.27. 06:47

Vagy csak mindenki megismert már, és mindenkinek elege van a fiktív, mondvacsinált problémáidból.

AlexKirályfi # 2012.07.27. 06:13

Most komolyan nem tudja senki, hol, kinél lehet jogilag hiteles módon letétbe helyezni egy bizonyítékot?

AlexKirályfi # 2012.07.26. 08:21

Van megint egy kérdésem.

Sikerült szép nagy anyagot összegyűjteni a díszes társaságról, nevekkel, címekkel, videófelvételekkel, fotókkal, egymás közti beszélgetésekkel, szóval kb minden rendelkezésre áll.

Az is benne van, amit terveznek újra, szépen megbeszélték 5-6-an egymás közt, és hát nyilván nem is sejtették, hogy mi meg 4-en figyeljük őket a létező összes technikai eszközzel.

Na most mindezt hogyan tehetjük biztonságos és hiteles formában "letétbe" vagy akárminek is nevezzék, hogy az esetleges újabb bcs esetén rendelkezésre álljanak ezek az infók, és ha megtörténik a bcs, akkor szépen a rendőrség kezébe adni az egészet?

Közjegyzőhöz pl ha bevisszük a DVD-ket, akkor tőle ezt elfogadják, vagy egyáltalán közjegyző csinál ilyet? Ha nem, akkor ki?

(nem akarjuk lakásban a saját gépeinken tartani ugye érthető okokból)

AlexKirályfi # 2012.07.25. 19:43

Igen, ez kb így is van, és a külföldre menésen is gondolkodik már régóta, de neki nem olyan egyszerű, mert a sport Magyarországra köti.

Konkrétan arról van szó, hogy a srác "a másik térfélen játszik" (értitek na), és ugye az élsportban kimondva képtelenség egy meleg sportoló. Ráadásul ő meg válogatott is, aztán persze jönnek a szokásos extra high IQ megnyilvánulások, irigykedések, hogy a kiskcsg... sokkal magasabb szinten van.
Emiatt aztán évek óta fúrják, és nem tudják elviselni a helyzetet. Míg aztán történt a szépen leszervezett ominózus eset, bizonyítékokat téve a lakásába és a kocsijába. Ennyi röviden na. Most már értitek sztem.

Aztán most meg megtudtuk, hogy kik voltak az igazi tettesek, és vagyunk azért 4-5-en sporttársai, akik kiállunk mellette, és párszor már megrendeztük pár túl értelmes képét, de hát ugye mindent nem lehet kivédeni.

Sztem lehet h igazad van Monalisa, és addig valóban nem nyugszanak, mert ez baromira cseszi a csőrüket, és "na majd elintézzük a kisb..t", hozzáállással persze hű de macsónak érzik magukat páran ettől.

Na hosszú a téma, de röviden ennyi. Majd most éjjel jön el a perc, hogy a főkolompost búráját páran megrendezzük, de szóval a jövőbeli dolgok kivédésére nincs garancia.
Most kiagyaltuk, hogy szépen videora fogja mondani, amit műveltek, nevekkel, mindennel együtt. Ez talán visszatartó erő a jövőre nézve.

(Milyen érdekes amúgy, ezzel is csak Magyarországon van gondja a srácnak, minden más országban kb annyi csak hogy tudomásul veszik és kész, vége. de ilyen rosszindulatot, mint ami itt megy, ilyet még nem tapasztaltunk, és durva naponta szembesülni a mocskos aljasságaikkal, de hát látod, ez nekik örömet okoz. Ja, a legdurvább meg az, hogy ha kiállunk mellette, akkor mi is megkapjuk, hogy "ja mert persze ti is bu.. vagytok". Evidens ...)

monalisa1 # 2012.07.25. 12:43

A leírtak szerint addig nem nyugszanak míg a barátodat rács mögött nem tudják - hiányozik ez neki?! Fogja a cuccát és irány nagyvilág!

Minek az életéből elveszíteni a legszebb fiatal éveket, mások miatt.

Meg Neked is jobb ha elmarad a kavarodás...

AlexKirályfi # 2012.07.25. 10:09

Megtárgyaltuk, nem lesz semmi. Legalábbis jogilag.

Csak az a kérdés marad, hogy az ilyeneket hogy a frászba lehet kikerülni, mivel írtam, hogy már most tudomásunk van arról, hogy készül az újabb merénylet a srác ellen.

Valami agyrém tényleg, mire képesek egyesek.
(ezt se akarom ide írni, de igen aljas indokból, nevezhetjük így asszem jogilag is ...)

AlexKirályfi # 2012.07.25. 08:13

Én se értem, mi van itt, össze-vissza mutatja a hozzászólásokat ...

Köszi Guba, Neked is, de ha tegyük fel, meglépné, akkor tehát hova kell azt a bizonyos indítványt beterjeszteni?
Azonnal egyenesen a bíróságra? Na és melyikre? Ahol meghozták az ítéletet vagy II. fokra?

guba" # 2012.07.25. 07:54

Bocs, a topiknyitót adta újra...

guba" # 2012.07.25. 07:53

Perújítási indítványt kell előterjeszteni az új tényekre, bizonyítékokra alapozva.

AlexKirályfi # 2012.07.25. 07:32

Oké Dóra, na de most menjen bele egy 2-3 éves eljárásba meg egy csomó költségbe?
Szóval értem én őt, hogy le..arja, és ugyanakkor bosszantja is a tehetetlenség, de mivel benne volt egy rendőr is akkoriban, így sztem is jogosan kételkedik abban, hogy a nyomozás normálisan folyna le ...

Bár mondjuk nem tudom, hogy ilyenkor megint nyomozás indul-e vagy a bíróság csak simán újratárgyalja az új bizonyítékkal az ügyet ... ezt nem tudjuk. Rendőrség mindenesetre felejtős.

De várj csak Dóra! Hát az önbíráskodás csak akkor valósulna meg, ha anyagi érdekből történne, nem? Én így tudom. De ha ilyen nincs, és csak szépen éjjel egy klassz bokros területen elbeszélgetünk vele, akkor sztem sokat nem tud tenni.
És persze megint hadd ne mondjam, hogy a töketlen magyar bíróság és jogrendszer teszi lehetővé, hogy ilyenek történjenek.

Hamis tanú meg na ja, nekem is van egy ügyem, ott sincs hiány hamis tanúkból, és kb agyvérzést kapok, amikor hallom ezeket szemrebbenés nélkül hazudni.

Valami őrület ez tényleg, bár az ő esetében konkrét tárgyi bizonyítékokat kreáltak, és mi erre szereztünk most tök véletlenül bizonyítékot (mármint a kreálásukra, valamint a bcs-t elkövető személyre).

kovacs_dora # 2012.07.25. 07:21

Az önbíráskodást büntetik. Az ismerősöd szerintem éljen a perújítás lehetőségével. Ne beszélgessetek el velük, mert akármit kitalálhatnak ellenetek. A bíróság ebben a században nem képes kiszűrni azt, hogy kik azok, akik hamisan tanúznak a bíróságon.

AlexKirályfi # 2012.07.25. 06:13

Köszönöm, hát beszéltük a dolgot, de nem lesz ebből semmi. A srác persze szeretne elégtételt venni, de majd más utakon lerendezzük, Mostanában úgyis olyan vacak a közbiztonság.

Ha meg ügyvéd kell hozzá, ez volt az utolsó csepp neki is, ami eltántorította, mert pénze neki sincs erre, na meg anno pont a drága ügyvédje beszélte rá, hogy ugyan mindenki tudja, hogy ártatlan, meg az is tudta, hogyan kerültek oda a bizonyítékok, de vállalja be, mert nem lehet mit tenni, nem lehet bizonyítani. Mindezt igen kemény pénzért....

Aztán II. fokon csak rosszabbul járhat még ennél is. Úgyhogy ügyvédekről ő se akar hallani többet :)

Ebben az egészben csak az a gáz, hogy tudomásunk van arról, hogy már készül ellene a következő cselszövés, szóval tényleg el kell beszélgetnünk kicsit nyomatékosabban ezzel a mocskos bandával. Jogi út itt se nagyon működik (azóta kiderült, hogy egy rendőr is benne volt anno az egészben, úgyhogy erről ennyit).

monalisa1 # 2012.07.24. 19:39

Ügyvéd majd eljár a nevében, ilyen esetben hivatalból kötelező a jogi képviselet.

AlexKirályfi # 2012.07.24. 19:36

Köszi, hát franc se tudja. De oké, egyelőre ott tart a srác, hogy el se akarja hinni, hogy kiderülhet az igazság, szóval megbeszéljük vele, egyáltalán akarja-e, mert többen is azt mondjuk, hogy aztán egy több éves eljárásba lehet, hogy bele se menne inkább.

De meglátjuk ... végül is ahogy elgondolkodtam, én is hallottam már több év utáni perújításról.
Hát izgalmas az élet ... és mindez úgy kb 10 sec kérdése, vagyis 10 sec alatt történt baromi véletlen szerencse eredménye. Huuu de kemény ....
Azért a főkolompos csávóval egy kicsit elbeszélgetünk. Kíváncsiak vagyunk, milyen képet vág, ha elé tesszük a dolgokat.

Hallod, de ge.iláda emberek vannak, itt meg sokan elhitték persze és áááááá szólni se tudok hirtelen, még túl friss a döbbenet.

kovacs_dora # 2012.07.24. 19:25

Hát arra nem tér ki, de gondolom ilyen esetben a bíróságnál kell a szükséges lépéseket megtenni, mivel ebben szerintem nekik van hatáskörük az eljárást lefolytatni.

AlexKirályfi # 2012.07.24. 19:22

Köszi, hát eszerint igen ... És azt nem írja a Be, hogy ezt mégis hol kell jelezni?
Rendőrség vagy bíróság?

kovacs_dora # 2012.07.24. 19:15

Hát én nem vagyok ügyvéd, de szerintem ebben az esetben a Be. ezen rendelkezése az irányadó.
Perújítás
408. (1) A bíróság jogerős ítéletével elbírált cselekmény (alapügy) esetén perújításnak van helye, ha

  1. az alapügyben akár felmerült, akár fel nem merült tényre vonatkozó olyan új bizonyítékot hoznak fel, amely valószínűvé teszi, hogy

1. a terheltet fel kell menteni, lényegesen enyhébb büntetést kell kiszabni, vagy büntetés helyett intézkedést kell alkalmazni, illetve a büntetőeljárást meg kell szüntetni.

AlexKirályfi # 2012.07.24. 19:07

Ja annyira komoly azért nem volt! Szóval nem ült meg hasonlók, azt hiszem, pénzbüntetést kapott, na de akkor is birizgálja a fantáziánkat, hogy ezt a bandát jó lenne kicsit megleckéztetni.

AlexKirályfi # 2012.07.24. 19:03

A következő a nagy helyzet:

Most derült ki, hogy ki ill. kik voltak az igazi tettesek egy bűnügyben, de 2006-ban a srácot jogerősen elítélték, mert sikerült úgy összehozni ellene klassz bizonyítékokat, hogy aztán csak sikerült a cselszövés (puszta magyar jóindulat és irigység volt mögötte, ennyi).

Na lényeg a lényeg, hogy viszont a napokban megtudtuk, hogy kik álltak egyrészt a konkrét cselekmény elkövetése mögött, és azt is, hogy pontosan név szerint kik szervezték meg ellene az egyéb dolgokat, hogy pl. pár bizonyítéknak a lakásába vitelét, pár hamis tanút stb.

Röviden ennyi. A srácot elítélték, hiába tagadta végig, ez van. Jogerős lett akkor, aztán beletörődött.

Most lehetséges bármit tenni még ez ügyben vagy ennek annyi? Ja és elég direkt bizonyítékunk van ennek alátámasztására, mi is keményen meglepődtünk, de mondjuk sosem hittük, hogy a srác olyanokat csinált volna. Most viszont ezzel bukna kb 6-7 ember, akik akkoriban az egészet leszervezték neki.
(nem akarom ide leírni, hogy mi az, de higgyétek el nekem, hogy nagyon közvetlen a bizonyíték)

Mi van ilyenkor?

Vagy ha van is valami, érdemes is?