Fellebbezési idő elmulasztása


ObudaFan # 2012.07.30. 10:41

A kamarának azért kell írni, hogy a fegyelmi felelősségét a kollégának megvizsgálja.

Dr.Attika # 2012.07.30. 07:06

Nem a kamara fog új védőt kirendelni, hanem a bíróság. Bírósághoz kell benyújtani védő kizárása és új védő kirendelése iránti kérelmet.

kovacs_dora # 2012.07.30. 07:01

Tisztelt Ügyvéd Urak!
Nagyon szépen köszönöm a segítségüket! A kirendelt védőm semmiben sem segít nekem. Az utolsó tárgyaláson is amikor a védőbeszédet kellett mondani, akkor is az egészet elintézte a Be. 4.§.(2) bekezdésével, és kérte a bíróságot, hogy mentsen fel bizonyítottság hiányában. Én vádlottként az utolsó szó jogán olvastam fel egy 11 oldalas érvelést, hogy véleményem szerint miért kellene, hogy felmentsen a bíróság. Írni fogok az ügyvédi kamaránál, és kérvényezni fogom, hogy rendeljenek ki új védőt, mivel a jelenlegi nem látja el rendesen a jogi képviseletem, és le fogom írni, hogy mit mondott nekem a kirendelt védőm.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Tisztelettel:
Kovács Dóra

Dr.Attika # 2012.07.29. 20:42

Döbbenet, hogy egyes védő kollégák mit meg nem engednek maguknak.
Bejelentheti a kamarának, de attól még másod fokon nem lesz hatékony védelme. Kérje új védő kirendelését vagy hatalmazzon meg valakit.

ObudaFan # 2012.07.29. 19:51

Ha a védőd fellebbezett, semmi gond, mert csak a hozzájárulásoddal vonhatná vissza, tehát lesz másodfokú eljárás. Viszont azt az új bizonyítékot küldd el a bíróságra.
A megyei ügyvédi kamarának pedig légy szíves írásban jelentsd be, hogy a kirendelt védőd mit mondott neked, név szerint említve a védődet.

kovacs_dora # 2012.07.29. 16:56

Nem, nem segít nekem! Azt mondta a kirendelt védőm, hogy őt kirendelték hivatalból, és neki az a dolga, hogy a tárgyaláson megjelenjen, de egyéb kötelezettsége nincs. Azt sem engedte, hogy az ő példányából a jegyzőkönyvet lefénymásoljam, és egyszer sem segített semmiféle jogi tanácsban. Azt mondta, hogy ha segítségre van szükségem, akkor fizessem meg neki az óradíját, amit azért kér mert tanácsot ad nekem. És azt hogyan lehet kérvényezni, hogy megismételjék az elsőfokú tárgyalást? Én a bíró ítéletét megalapozatlannak tartom, és tartalmilag helytelennek, valamint sajnálattal vettem tudomásul, hogy nem vette figyelembe a Be. 4.§. (2) bekezdését. Valamint bírói etikai eljárást szeretnék ellene kezdeményezni a Bírói Etikai Kódex II.4-es, és II.5-ös rendelkezése alapján.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.29. 16:07

De, elfogják utasítani a fellebbezést. Viszont ennek sok jelentősége nincs, hiszen a vád és a védő fellebbezése miatt úgyis lesz másodfokú eljárás.
(Valami ámulatra méltó, mennyire nem érted, mi folyik körülötted. Védőd nem segít, nem magyarázza el?)

kovacs_dora # 2012.07.29. 15:46

Tisztelt Fórumozók!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Szóval a kirendelt védőm, és az ügyész az ítélet ellen helyben fellebbezést jelentett be. Én nem tudtam az ítélethirdetésre elmenni. A fellebbezési határidő utolsó napján délután szereztem be a perdöntő bizonyítékot. Azt szeretném kérdezni, hogy ha most beküldöm a fellebbezésem holnap, akkor elfogják utasítani? Illetve azt szeretném kérdezni, hogy milyen esetben kezdik újra az elsőfokú eljárást? A bíró ítéletében még az ügyszám sem stimmel. Véleményem szerint az ítélet tartalmilag hibás.
Mit tehetek? Ugye nem fogják a fellebbezésem elutasítani? Egy nappal csúsztam ki a határidőből.

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Kovács Dóra

Egyjogász # 2012.07.27. 17:06

Bocsánat, most látom, hogy ez büntetőjogi topic. Amit írtam, az a polgári peres eljárásoknál irányadó.

Egyjogász # 2012.07.27. 17:05

Biztos lejárt a fellebbezési határidő? Jelenleg törvénykezési szünet van, ilyenkor a törvénykezési szünet utolsó napjáig "'állnak" a határidők.

"A napokban megállapított határidőbe nem számít bele minden évnek a július 15-től augusztus 20-ig terjedő időszaka".

guba" # 2012.07.27. 16:25

Perújítási indítványként elő lehet terjeszteni.

kovacs_dora # 2012.07.27. 16:04

Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy ellenem ítéletet hozott az elsőfokú bíróság, és a fellebbezési időm a mai napon járt le, de most délután sikerült egy perdöntő bizonyítékot szereznem, ami miatt az elsőfokú eljárást újra kellene kezdeni. Szóval én azt szeretném kérdezni, hogy most hogy lejárt a fellebbezési határidő hogyan jelenthetek be fellebbezés az elsőfokú bíróság ítélete ellen?

Tisztelettel:
Kovács Dóra