ez már bűncselekménynek számít? SOS


agyatlanka # 2012.08.03. 18:29

köszönöm :)
mindenképp átrágjuk ezt az egészet mielőtt cselekszünk. ha ő taktikázik, mi is azt tesszük, csak mi nem esünk ész nélkül neki, várjuk az ő reakcióit. mi tényekre tudunk alapozni mindent, ő csak vagdalózik és minden újabb "levelében" más és más összegekről beszél. pl: szerinte adott 10 ezer forintot anyagra és munkadíjra (a munka 73 fm villanyszerelő utáni faljavítás, téglákkal történő falképzés)
valóban adott 10 ezret, de ez csakis az anyagárra vonatkozott. a nálunk lévő anyagár számlák együttes összege 14748 ft. szóval még így is ő tartozik nekünk,4748 ft-tal, plusz a munkadíjjal de ő a fejébe vette hogy igenis visszajár neki a pénz, és visszaszerzi bármi áron

agyatlanka # 2012.08.03. 18:03

most kezd már nagyom elegem lenni belőle, mert már az egyik közösségi oldalon is megtalált evvel az üzenettel:

"Valamelyikötök szembe merne nézni végre velem? Vagy gyáván bujkáltok tovább? Nem halljátok a telefoncsörgést? Gondolom, most is ott ülsz a gép előtt, ahogy mindig és facebook-ozol, de most rejtve. Nekem ugyan mindegy, én már lefotóztam a jó férjed "mekkelek-munkáját", plusz kihívtam a rendőr ismerősömet és megnézettem két szakemberre is. Édesem, a tökét kéne levágnom és az összes kurva pénzt visszaperelni, ezt mondták a kontár férjedről. Nos, oké, rámehetünk erre is, én ráérek, kivárok akár éveket is, de hogy vállalkozásotok nem lesz többet, az tuti és megkérdezheted magadtól, hogy hogyan és miből neveled fel a 3 gyerekedet, akiből kettőt elmebetegnek tart a drága férjed! Gondolkozz el ezen, Kati!"

ezek után mit tehetek?

zugirasz # 2012.08.03. 16:42

visszautasítják? az elég érdekes lenne.

többször elolvastam a tényállást. tényleg nem vagyok benne biztos, de a kényszerítés/zsarolás/önbíráskodás, vagyis a három közül az egyik bcsk. szerintem tuti befutó. ha jól értelmeztem, már valamekkora kár is keletkezett, a munkaeszközök birtoklására vonatkozóan pedig nincs semmilyen jogalap...

nem értek egyet a feljelentés elutasításával.

Dr.Attika # 2012.08.03. 16:23

Sms-sel vissza kell menni a rendőrségre és feljelentést kell tenni hivatali visszaélés miatt az ismeretlen rendőr ellen.

agyatlanka # 2012.08.03. 15:51

ma voltam a rendőrségen és írásban beadtam a feljelentést, mellé csatoltam a tegnapi e-mailt, és felsoroltam azokat a dolgokat amiket nem hajlandó visszaadni. aki átvette a feljelentést, közölte velem, hogy ezt a nyomozóhatóság el fogja utasítani.
miért is?
amikor jöttünk haza, kapott a szóban forgó hölgytől (akit feljelentettünk)egy sms-t, melyet bemásolok:
"Nem mered felvenni? Ha igazad lenne amit kiókumláltál, akkoris lógsz 20 ezerrel nem gondolod? Már felettem a kapcsolatot a rendőr ismerősömmel, csak hogy tudd, nem szállok le rólad! Felnyomlak az összes létező helyen, ebben biztos lehetsz!"
annyi már biztos, hogy ebből polgári peres ügy lesz, de addig mit tudnánk csinálni?

Dr.Attika # 2012.08.03. 09:39

Úgy lesznek szerszámai, hogy az ilyen "nagyvagány" manusok egyből beszarnak, ha beidézik a rendőrségre.

zugirasz # 2012.08.03. 08:53

lehet tévedek, de szerintem a zsarolás tényállása simán megvalósul, hiszen a szerszámokat csak akkor hajlandó visszaadni, ha azt a pénzösszeget megfizeti. az idegen dolgokat pedig visszatartja.

de ha ez nem is valósul meg, akkor még mindig ott van a kényszerítés.

kfgabri # 2012.08.03. 08:08

ebből hogy lesznek szerszámai?

Dr.Attika # 2012.08.03. 08:07

Jelentse fel! A rendőrök majd eldöntik, hogy van-e bűncselekmény gyanúja.

kfgabri # 2012.08.03. 08:03

lényegtelen, a lényeg az, hogy feljelentéssel nem vagy előrébb.
ez polgári igény.

agyatlanka # 2012.08.03. 08:00

kedves kfgabri!
az 55 ezret a megrendelő kéri vissza tőlünk, nem pedig fordítva. a hasára csapott hogy neki ennyi jár vissza és kész. nem érdekli hogy elküldtük neki a munkadíjat kirészletezve hogy lássa mi mennyibe került. és amiatt fenyeget, hogy ha nem kapja vissza az 55 ezret akkor a cég rossz hírét fogja kelteni, illetve amiket még bemásoltam idézőjelben, mert azt mind ő írta.
a másik amit nem értek, hogy ő milyen jogon tartja vissza a gépeket amik a cég tulajdonát illetve a saját tulajdonunkat képezik. mert az ő elmondása szerint, ha visszaadjuk az 55 ezret neki, akkor visszakapjuk a gépeket illetve az eszközöket. addig nem

kfgabri # 2012.08.03. 04:54

szerinted maga a rendőr fogja az 55rugót házhoz hozni?

Véleményem # 2012.08.02. 23:58

agyatlanka

Én úgy gondolom, hogy ez kevés lesz a rendőrségre egy feljelentéshez. Szerintem ez egy polgári peres út lesz...

agyatlanka # 2012.08.02. 22:46

Tisztelt fórumozók!
Röviden leírnám az esetet, a részletekbe nem megyek most bele:
Egy "jó barát" megkérte a férjemet hogy a lakását tegye beköltözhető állapotba. 1 hónapig dolgozott ott, szombat-vasárnap is mert rengeteg munka volt a lakáson amiről képek is készültek a munka megkezdése előtt és közben is. A képeket én készítettem mint a cég vezetője, és a férjem aki a kültag, ő végezte el ezt a munkát. Egészen vasárnapig semmi probléma nem volt, meg volt elégedve a munkával ami még folyamatban volt. Hétfőn felhívta a férjemet hogy menjen el a lakásra és számoljanak el, mert nem szeretné hogy ő fejezze be a munkát, mert talált mást aki befejezi, és 55 ezer forintot visszakövetel, mivel 75 ezer forintot fizetett előre a festésre (erre nem mi kértük). A férjem közölte vele, hogy ez nem így működik, mivel ki kell számolnia hogy ami plusz munkákat adott még neki a festés mellet, valamint anyagokat is vett, azt az összeget levonja belőle valamint azt hogy a lakást 50%-a ki van festve. Őt ez nem érdekelte, neki 3.-áig kell az 55 ezer forint, és amíg nem kapja meg, addig a gépeket (festőgép, fúró, porszívó) illetve a többi munkaeszközöket (létra, stb)nem hozhatja el.
Közben egy korábbi ügyfélnél, akivel leszerződtünk, el kellett volna kezdeni a munkát. Csakhogy az eszközök hiányában ezt nem tudtuk elkezdeni, így egyoldalúan felbontotta a szerződést és 120 ezer forinttól estünk el.
Tegnapi nap, az eddig elvégzett munkák részletesen ki lettek neki számolva, és e-mailben tájékoztattuk a végösszegről, miszerint nem jár vissza 55 ezer forint.
Amit válaszban kaptunk ugyancsak e-mailben, azokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Bemásolok egy-két részletet:

"vigyázz, mert megütöd a bokád! Én tuti nem hagyom magam és ahol csak tudom, hirdetni fogom a cégedet, miféle egy ember is vagy te. Készülj fel!"

"Naná, hogy 55 ezret visszakérek belőle és ez nem vicc, az életem árán is visszaszerzem, mert ebből most itt elég volt. Vagy visszaadod szép szóval vagy felveszed a harcot velem, de hidd el, nem lesz egy leányálom se neked, se a feleségednek és munkád se sok lesz azok után, ha kiszarsz velem!

Holnap délig jelenj meg a pénzemmel Péter vagy küldd el a Katit vele, és akkor elfelejtem, hogy ismerjük egymást és békén hagylak.

A szerszámaid? összesen nincs egy csináld magad-nyi szerszámod nálam és nem ér az egész cucc 10.000 Ft-ot sem. Úgyhogy azzal aztán nem vagyok kisegítve. Hozod a pénzemet és viheted a cuccodat holnap délig! "

A kérdésem annyi lenne, hogy evvel a kinyomtatott e-maillel bemehetek a rendőrségre megtenni a feljelentést? Mert ezek után bármit kinézek ebből az emberből.
A válaszokat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Katalin