korrupciós bűnözés (???)


Gabicsek # 2012.08.07. 16:39

De ott már lesz gőze. A gyanúsítást követően kell nyilatkoznia, hogy tesz, vagy nem tesz vallomást.

Dr.Attika # 2012.08.07. 12:02

Nem tipikus védői tanács. Ha gőze nincs a terheltnek, hogy mivel gyanúsítják, akkor ez az első lépés.

Gabicsek # 2012.08.07. 11:52

Meg lehet a gyanúsítást persze panaszolni, más kérdés, hogy az esetek 99%-ában azt elutasítják.
Tipikus védői tanács, hogy tagadd meg a vallomást. Nekem az az álláspontom, amennyiben tényleg gőzöd sincs arról, ami majd a gyanúsításban van, tegyél valamilyen szinten vallomást, mert ha azt megtagadod, a védekezést sem tudod előadni. (mármint, hogy miért nem követtél el bűncselekményt)
Annyi és olyan vallomást tehetsz - amennyiben így döntesz -, amennyit te akarsz. Tehát kihallgatás közben is mondhatod, hogy stop, ennél többet nem mondok. De ha teljesen megtagadod azt, akkor semmilyen vallomásod nem lesz, ennek pedig egyértelmű következménye, hogy a panaszod el fogják utasítani.

Dr.Attika # 2012.08.07. 05:04

Gondolom a NAV-ról van szó. Lehet, hogy valamelyik ügyfél tett Önre terhelő vallomást.Előfordul sajnos. A kihallgatáson közölni kell, hogy milyen tényállás alapján, milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Panaszolja meg, egyenlőre ne tegyen vallomást arra hivatkozva, hogy tájékozódnia kell mind tények, mind a jogi helyzet vonatkozásában. A jegyzőkönyvről kérjen másolatot ( ingyenes). Annak tartalmából lehet leszűrni a továbbiakat. Mivel kiemelt ügyről van szó, ezért védő kötelező. Ha nem hatalmaz meg ügyvéd, akkor ott fognak kirendelni egyet. Várjuk a fejleményeket.

Dorka77 # 2012.08.07. 04:56

Sziasztok,segítséget kérnék,hátha vki....!
Kaptam a brfk gazdaságvédelmi főosztályánal korrupciós bűnözés elleni osztályától egy idézést,h mint gyanúsított(!)jelenjek meg 2012.08.08-án.Hívtam őket,persze nem adtak felvilágosítást,h miért kell mennem.Korrupció?????Talán tudnék róla!És persze vigyem megammal a feljegyzéseim,tárgyaim,stb.DE MIHEZ????ÉS MIKET????Döbbenetes!Ráadásul nem olyan helyen dolgozom,ahol ez ne derülne ki(3betűs hivatal),nem is engedhetném meg magamnak a bűnözést,sőt,nem is így neveltek!
Közölte a hölgy,h rabosítani is fognak,tök megalázó,hát tényleg mi vagyok én????Ja és jó lenne,ha lenne ügyvédem is,de ha nincs,kirendelnek egyet.Honnan lenne másfél nap alatt és miből?Hát mire gondoljak én most?Volt már vki ilyenben?Mi tartozhat ebbe a korrupciós cuccba még?
Köszönöm!
Dóri