Csendáborítás, szabálysértési eljárás


Véleményem # 2012.09.07. 12:12

toth02

Védheted magad, de szerintem így is úgy is büntetés lesz belőle. Azzal hogy nem fogadtad el a 20 ezres csekket, nagy butaságot csináltál most jóval többre számíts.

Gabicsek # 2012.09.07. 08:43

Jobban járt volna a társaság, ha összedobja azt a húszast, mert feljelentés után nagyobb lesz a bírság összege, amit feltehetően ki fognak szabni. Nem csak a két rendőr lesz tanúja, hogy hangosak voltatok, hanem az a személy is, aki kihívta őket, mert hát ugye valaki biztos kihívta, ha megjelentek.

toth02 # 2012.09.06. 19:12

Tisztelt Fórumozók,

Sok egymásnak ellentmondó információt találtam a weben ezzel kapcsolatban, ezért segítséget/információt szeretnék kérni az alábbi helyzethez:

Baráti összejövetel, erősen éjszakába nyúló, zene szól, házigazda jómagam. Előzmények nélkül (nem szólt előtte szomszéd vagy bárki más) érkezik két rendőr. Hangos a zene, elnézést kérek, lekapcsolom (úgy is maradt).
Az egyik rendőr (fiatal és nem épp udvarias) e mellé még 20e Ft bírságot is kiszab. Én nem egyezek bele, szerintem nem volt annyira hangos (voltam előtte a lépcsőházban, nem hallatszott) illetve senki nem is szólt érte.
A rendőr kérdésére azt válaszoltam, hogy nem ismerem el a szabálysértés tényét, illetve nem írtam alá a papírt amit adott (megkérdeztem, azt mondta nem muszáj).
Ezután közölte, hogy feljelent szabálysértésért és "a bíróságon találkozunk".
Olyan nem került szóba, hogy ők zajszintet mértek volna.
Egyedi eset, szomszédokkal egyébként csendes békés viszony.

Kérdésem:
Mi történik ezután? (nem volt még soha szabálysértésem) Tudom "védeni" magam? Számít -e hogy nem ismertem el? Ha megbüntet az új bírság összege mekkora lehet? Egyáltalán büntethet -e elsőre? (azt is olvastam, hogy elsőre csak figyelmeztetés van) Zajszintet mérnek -e ilyenkor, annak van -e jelentősége?

Köszönöm

u.i.: nem kibújni akarok a törvény keze alól, egyszerűen képviselni az álláspontomat, mert nem gondoltam fairnek bármilyen figyelmeztetés nélkül egy ilyen jelentősebb összegű bírságot, fő érvként a fiatal rendőrtől azzal hogy neki ma ez a sokadik ilyen ügye és elege van.