Tanúskodtam, kérlek segítsetek!


Nick Name # 2004.10.28. 17:23

Nézd, ebben az ügyben nem lehet ellened tanúskodni, lévén, hogy nem Te vagy a vádlott. Az is szinte elképzelhetetlen, hogy egy 8 éves ügyben most merülne fel olyan új információ, ami ennyi idő távlatából elkerülhetetlenné tenné más személlyel szemben is nyomozás kezdeményezését.

Az elévülést illetően - mint mondtam - nagy jelentősége van, hogy a cselekmény 1996. éven belül - mikor történt (mikor fejeződött be). Ha 1996. október 29. előtt, akkor végképp megnyugodhatsz.


Nick Name

Bear # 2004.10.28. 13:06

Köszönöm, egy kicsit megnyugtattál. Tehát ha az eset 1996-ban törént, elvileg nem vonhatnak egy esetleges eljárás alá?
Sajnos iszonyúan nyugtalanít a dolog, ugyanis állítólag a rokonaik, akik szintén a cégnél dolgoztak, számszerint ketten, szintén ellenem akarnak tanúskodni, igaz kézzelfogható bizonyíték nélkül, pusztán csak azért, mert jobb életkörülmények között éltem mint ők. Jobb ruhák, lakás stb.

Nick Name # 2004.10.28. 12:17

Először is nyugodj meg, a vádlottak a tárgyaláson gyakran élnek ilyen eszközökkel a tanúk összezaraésa érdekében. Azonkívül ez a történet - hogy ők átadták a javukra szóló bizonyítékot annak, aki pont ellenérdekű az ügyben - kapásból gyengus és hitelteltelen.

Elméletileg - ha még nem évült el az ügy - indulhat ellened is eljárás, de ehhez azért néhány vádlott állítása kevés.

Ha pedig már elévült az ügy, akkor már akkor sem indulhatna ellened eljárás, ha teljes beismerő vallomást tennél. :) Nem tudom, mennyi a vád szerinti elkövetési érték, az Általad írt 150-170 millió Ft-ból kiindulva, az akkori jogszabályokat alapul véve pont 8 év az elévülési idő. Azt írod, hogy 8 éve történt a dolog; így igen nagy jelentősége van annak, hogy a 8 év eltelt-e már.


Nick Name

Bear # 2004.10.28. 09:16

8 évvel ezelőtt dolgoztam egy cégnél, ahol 150-170 miilió forintos hiány keletkezett. A tulajdonosok ellen eljárás indult, egyikük előzetes letartóztatásban volt néhány hónapig. A rendőrségi vizsgálat alatt is próbálták a felelősséget az alkalmazottakra hárítani, azonban ellenem folyó eljárásról nem tudok, tanúkénti kihallgatásom során főleg róluk kérdeztek, pusztán az anyagi helyzetemre, illetve vásárlásaimra voltak kíváncsiak. Többször nem is voltam a rendőrségen. Most már a bíróságra kellett mennem tanúskodni, ahol a négy tulajdonos szerepel vádlottként csalás bűntettének vádjával. A bírósági tanúkihallgatás során hamis vádakkal illettek, olyan állítólag általam írt nyilatkozatra hivatkoznak, amelyben elismerem, hogy 8-10.000.000. forintos kárt okoztam nekik. Ezt a nyilatkozatot azonban bemutatni nem tudták, arra hivatkoznak, hogy átadták azt részemre. Ilyen nem történt. A vagyoni helyzetemet (az akkorit) firtatták, akkoriban vásároltunk egy 36 négyzetméteres lakást, szülői segítséggel. Arra lennék kíváncsi, és abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy annak ellenére, hogy a bírósági tárgyaláson tanúként szerepeltem, folytathatnak e ellenem eljárást a korábbi munkáltatóim bíróságon vallomása alapján? Illetve hogy egy 8 éve folyó ügynek mikor lehet már végre vége? Hiszen itt ők a vádlottak nem én!
Segítségeteket előre is köszönöm!