Telefonos becsapás


Véleményem # 2012.09.20. 09:34

Ha meg van a lopott telefon amit az IMEI szám alapján köröztek, akkor jó eséllyel visszakapják majd...

Cs-Pearl # 2012.09.20. 06:08

A fiamnak ellopták még tavaly az előfizetéses 40 ezer Ft-os telefonját. Bementünk a szolgáltatóhoz, érdeklődtünk, hogy mit lehet tenni. Azt mondták, hogy a rendőrségre be lehet jelenteni, de fölösleges, mert akik erre szakosodnak, olyan profik, hogy megcsinálják úgy, hogy ne lehessen megtalálni. Letiltottuk a hívásokat. A telefonon aktiválva volt a mobilkövető rendszer. Most kaptunk róla üzenetet, úgyhogy az ellopott telefont még csak most kezdték el használni. Így tudjuk annak a számát, aki használja. Aki vagy ellopta, vagy megvette a lopott telefont, mindenesetre ha az utóbbi, tudja, hol vette kitől, ki árul lopott telefonokat. Mit lehet tenni ebben az esetben, egyáltalán lehet-e még tenni valamit?
Válaszukat előre is köszönöm.
Szné Csilla

Gabicsek # 2012.09.19. 08:35

A telefonszámot bármikor letilthatod, mivel az akár el is veszhetett.

Véleményem # 2012.09.18. 19:46

Előbb is megkérdezhetted volna a bíró ismerősödet. Jókat mondott.
A részletfizetést meg szokták adni, egyes esetekben még a kimenő hívásokat is lehet korlátozni, hogy ne növekedjen a számla a jövőben...

kovacs_dora # 2012.09.18. 19:36

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Időközben én is beszéltem anyukám testvérével, aki bíró és mondta, hogy lopásért nem jelenthetem fel, mivel önkéntesen adtam át a telefont és erről papír is van, meg az illető fizette ki a kezdőrészletet, meg az előleget. Azt mondta, hogy csalásért sem jelenthetem fel, mivel fizetett be számlákat, és nem ejtett tévedésbe senkit. Azt mondta, hogy polgári peres eljárás lesz belőle. Először ki kell adatni egy fizetési meghagyást és ha ellentmondással él, akkor perré alakul át. Azt mondta, hogy telefont pedig csak akkor tiltathatok le, ha azt ellopták.

Hát akkor nem sok mindent tehetek. Holnap megkérem a tartozást részletfizetésre, és megpróbálom törleszteni.

Köszönöm a segítséget!

Szép estét!

pappcs # 2012.09.18. 17:00

fizetési meghagyás az ismerősöd ellen. ennyi a megoldás. Lopásról szó sincs, mivel önként adtad át. Csalásról sem. Eszedbe ne jusson rendőrségre menni, mivel te is megtévesztetted a szolgáltatót azzal, hogy már akkor tudtad nem te fogod használni a telefont. Még a végén a befőtt teszi el a nagymamát és téged gyanúsítanak meg. Az aláírt pappíron van egy olyan, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a szolgáltatást én veszem igénybe...

wers # 2012.09.18. 13:11

Hogy ne vesszen el az előfizetési díj összege, használd te a számot(ha már te fizeted). Tiltasd le az eredtit, és adnak helyette egy másikat

kadaj01 # 2012.09.18. 12:57

Azonnal le kell tiltatni és a hűségidő végéig fizetni a havidíjat+részletfizetést kérni a 70ezer forintra. Aztán a hűség lejárta után azonnal felmondani.

Gabicsek # 2012.09.18. 12:36

A számlát neked kell befizetni. Ezután a befizetett összeg után fizetési meghagyást bocsáttatsz szépen ki ellene, de próbáld kideríteni, hogy lakik.
A szolgáltató az ezután keletkezett díjakat is rajtad fogja behajtani, mivel veled áll szerződésben.

Véleményem # 2012.09.18. 09:32

Mindenképpen megtalálják ha indítanak egy eljárást ellene. Tiltasd le a telefont, ha jogosult vagy erre.
Fel is jelentheted ha más hogy nem tudod rendezni vele a dolgot.

kovacs_dora # 2012.09.18. 06:47

Tisztelt Fórumozók!
Az alábbi esettel kapcsolatban kérném a segítségüket. Én vásároltam 2012 júniusában egy előfizetéses telefonkártyát és egy Iphone 4S típusú telefonkészüléket az egyik ismerősömnek, mivel ő nem tudott akkor vásárolni. A vásárláskor az ismerősöm a telefonért 40 000 forintot, előlegként pedig 10 000 forintot fizetett meg a telefonszolgáltatónak. Az ismerősöm, akinek a kártyát és a telefont vásároltam, nem fizette a havi számlákat és jelenleg közel 70 000 forintos tartozás mutatkozik az előfizetői szerződésen. Próbáltam hívni az ismerősömet, de a telefonszámát lecserélte és elköltözött. Van egy olyan nyilatkozatom tőle, amelyben elismeri, hogy ő használja a telefont.

Azt szeretném kérdezni, hogy

  • feljelenthetem-e őt csalásért?
  • feljelenthetem-e őt lopásért?
  • ha polgári peres eljárást indítok ellene, akkor megtalálja a bíróság őt?
  • letilthatom-e a telefont (az előleget ő fizette ki és a telefon kezdőrészletét i)?

Kérem legyenek nekem szívesek segíteni, hogy milyen módon érvényesíthetem a követelésemet!

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Kovács Dóra