Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


fenyegetés, zaklatás

drmosza # e-mail 2018.09.22. 04:22

Mindenképpen

kovacskrisztianne # e-mail 2018.09.22. 04:15

Kedves Fórumozók!
Mi egy zsákutcában lakunk ahol mi utolsó lakosként mindenki előtt elkell menjünk, ha kiakarunk menni otthonról bárhová. Van egy kutyánk, tacsi méret, aki nincs megkötve, jelezve ugat ha jön valaki, ott nálunk a kerítés tövében alszik kívül és belül is. Nem harap. Tegnap este apukám a fiammal (3éves) bicajozott haza, a kutya jött mellettük. Az alkoholista szomszédom fennhangon, megfenyegette az apámat, a fiam hallatára, hogy a vasvillát fogja átszúrni a kutyánkon ha nem lesz megkötve a másik vége pedig az apám fejében fog kikötni. Nem ez az első eset, de hangfelvétel nem készült eddig
Ha bemegyek a rendőrségre ilyennel, foglalkoznak az üggyel? Én is voltam már lekurvázva, és egyéb jelzőkkel illetve. Gyerekek előtt is. Féltem a gyerekeimet 1és 3 évesek, nem tudok más módon kijutni az utcánkból, ha otthon van, és észrevesz mindog van valami "kedves" szava. A férjemmel is volt már összeszólalkozása ennek a szomszédnak. Kiskorúak veszélyeztetése, fenyegetés, mi játszik ilyenkor? Ült már börtönben, 2 vagy 3 éve szabadult. A rendőrök egy időben heti rendszerességgel voltak nála, a barátnője hívta. Azóta az is börtönben van.
Félek, megmondom őszintén. És az apámmal van leginkább haragba. Azt tudni kell még, hogy q nyár elején még minden jó volt. Tőlünk vitték a napi vizüket, tisztálkodni, inni. Itt töltötték a telefonjukat. Csak mi meguntuk, hogy ez megy. Mi is pénzből élünk, és vasárnap este 8kor ne zörgessen, hogy adjmá vizet. Ezek csak kiegészítesek.

Lényeg, hogy fenyegetessel főleg a gyerekek előtt, fogok-e elérni valamit ha bemegyek a rendőrségre? Bocsi, ha hosszú lett. Válaszotokat köszi.Kovácsné

Almafás # e-mail 2018.08.04. 08:18

Jó napot kívánok - nagyon gyors leszek...!
Pár napja szakított velem a barátnőm - telefon, internetelérhetőség letiltva, éppen ezért képtelenség vele beszélni. Szeretném megtudni, hogy ha munkahelyétől nem messze, az utcán megvárom és megpróbálok vele beszélni, az élből zaklatásnak minősül e? EGYETLEN alkalomról lenne szó, a "rendszeresség nem valósul meg. És ha már itt tartunk: a "rendszeresség" mikor valósulhat meg jogi szempontból? Lehet ezt számszerűsíteni? Egy-két, nyolc-tíz alkalom?
Köszönöm a segítséget!

nagyz083 # e-mail 2018.06.29. 15:53

Ne foglalkozzanak vele. Ez az ember egy gyáva szar, képtelen beleállni a saját dolgaiba, ez bizonyítja, hogy a megbeszélésnél anyuci és még egy ismerős is jelen volt (gondolom félt, hogy Krisztina párja majd jól elkalapálja). Hozzáteszem ilyen mentalitással egy nő sem fog vele odaállni.
Nem kell vele foglalkozni nem ér annyit.

Ha mégis akkor bizonyítékok, tanuk összeszedése, email-ek, üzenetek, telefon megkeresések (rögzíteni nem lehet, csak a hívások időpontját lehet feljegyezni), illetve milyen gyakran, milyen időtájt jár arra fele. Ezekkel magánúton el lehet indítani a dolgot.

Rendőségre meg, ahogy Belior is írta, személyes megkeresésnél (akár leszólítja az utcán, vagy felhívja telefonon, esetleg üzenetet ír neki) lehet. De gondolom ezzel a zaklató is tisztában van, azért "leskelődik" csak.

Belior # e-mail 2018.06.29. 15:25

drbjozsef - rendben.

Szóval röviden:
Krisztinát zaklatták a munkahelyén, udvarló elküldve, de nem értette meg. Krisztina párja beszélt vele, jelen volt udvarló anyucija, ismerőse. Megbeszélték h békén hagyja. De mégsem, időnként feltűnik, előkerül, ugyan megkeresés nem volt, de folyamatosan a környékükön rohangál. Erre kerestem választ, h mit lehetne tenni?

Burn Out - gratulálok. Valószínű ez leállítana a "ketyóst". Nem is foglalkoznak vele. Amiket állít lehet pletyka, de kimeríti a rágalmazás, becsületsértés fogalmát. Erről is írásos bizonyíték van, h kinek miket mondott. Szembesítés nem gond, ha ez kell h eltakarodjon meg fogják lépni. Ja és valószínű arra van dolga este 11 kor...

Mindamellett szerencséjükre lett rendőrségi és jogi ismerős is + tanuk úh. Magánúton fel lehet jelenteni zaklatásért... rendőségre meg akkor lehet menni, ha akár csak leszólítja az utcán...

Burn Out # e-mail 2018.06.24. 23:40

Krisztinának egészen kicsit le kellene pippantania a zaklatóját, aztán az biztos leállna.

Ha Krisztina ebbe nem menne bele, akkor marad az, hogy nem foglalkoznak a ketyóssal. Ha hivatalos eljárást indítanak, akkor csak még többet fognak vele találkozni. Megjegyzem, csak pletykál Krisztináról. Az, hogy eljárkál a házuk előtt, nem bizonyít semmit se (lehet éppen arra van dolga...).

drbjozsef # e-mail 2018.06.24. 21:37

Két dolgot nem szertnek itt. A kisregényt, meg a többször ugyanazt több topikban.
Egy egész kis halvány esélyed lehet még válaszra, ha legfeljebb három bővített mondatban egy (1) topikban összefoglalod a kérdésedet.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

ObudaFan # e-mail 2018.06.10. 11:54

Zaklatás vétségének minősülhet, de csak ha komolyan kell venni, vagyis ha vita hevében hangzott el, nem valószínű.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/

valinéni # e-mail 2018.06.09. 19:49

Tisztelt Fórumozók!

Az fenyegetésnek minősül ha valaki azt mondja a vita hevében a másiknak, hogy "átmegyek és átépítem az arcodat"?
A kijelentést diktafonon rögzítettem.

Mit lehet ilyen esetben tenni? Ha feljelentést teszek szokott ennek eredménye lenni, vagy ez még nem éri el azt a szintet ,hogy foglalkoznak vele?
Nem nekem mondták hanem egy 35 körüli férfi mondta egy 60-évesnek.

Köszönettel
Vali

naj1942 # e-mail 2018.05.13. 00:50

Bocsánat Tévedésből többször küldtem el, de nem tudom hogyan kell törölni, hogy csak egy levél maradjon.

Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.

naj1942@gmail.com

naj1942 # e-mail 2018.05.13. 00:43

A börtönben lévő fiam életveszélyesen két alkalommal sms-ben megfenyegetett. Az indokot kitalálta, rablást követett el, de nem magát hibáztatja. a "sanyaru" gyerekkor. Négy évet kapott, abból három letelt. Vegyem komolyan a fenyegetést és jelentsem fel? Zárkatársai is lovalják.
Válaszukat köszönöm.

naj1942@gmail.com

Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.

naj1942@gmail.com

naj1942 # e-mail 2018.05.13. 00:40

A börtönben lévő fiam életveszélyesen két alkalommal sms-ben megfenyegetett. Az indokot kitalálta, rablást követett el, de nem magát hibáztatja. a "sanyaru" gyerekkor. Négy évet kapott, abból három letelt. Vegyem komolyan a fenyegetést és jelentsem fel? Zárkatársai is lovalják.
Válaszukat köszönöm.

naj1942@gmail.com

Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.

naj1942@gmail.com

Bogyóka_30 # e-mail 2018.05.12. 19:45

Valamint egy olyan kérdésem lenne még, hogy az illető a barátaimon keresztül fenyeget, de ha ez a "barát" nem hajlandó vallomást tenni elég az Én szavam? Házi őrizetben van az illető, ahogy azt írtam előbb... emiatt ha Én ezt bejelentem visszahelyezik az előzetesbe?

Bogyóka_30 # e-mail 2018.05.12. 16:48

Sziasztok! Egy elég összetett ügyről van szó, nagyvonalakban megpróbálom érthetően leírmi...
Egy kábítószerbirtoklási ügy miatt tavaly bevittek a rendőrségre, vallomást tettem, lefoglalták a telefonomat is, mivel az bizonyítékként szolgált... beismertem mindent, a terjesztőt előttünk vitték be, ezért azt is beismertem, hogy tőle van az a bizonyos dolog, melyet szintén lefoglaltak természetesen! Azóta Én már befejeztem a fél éves elterlést is, ezáltal megszüntették ellenem a nyomozást!
A telefonomat még azóta sem kaptam vissza és tárgyaláson is voltam már, ahol a bírónő felolvasta az üzeneteket ami miatt lefoglalták a telefonomat! Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy nem kellett volna már visszaadják a készüléket valamint, hogy az előfizetéses SIM kártyát joguk volt lefoglalni? Én a számlákat ugyanúgy fizettem természetesen... ezt a pénzt esetleg "be tudom hajtani" valahogy?
És igazából ebből kifolyólag van ez a "zaklazási" kérdésem... a kábítószer terjesztőt most házi őrizetbe helyezték és elkezdte hívogatni a barátaimat, hogy "ki fog csinálni" és még veréssel is fenyegetett, mert terhelő a vallomásom rá nézve... Tudok lépéseket tenni már ilyen szintű fenyegetés miatt is?

Kérlek segítsetek, mert tanácstslan vagyok!

Köszönöm előre is!

batka75 #   2018.05.10. 17:36

Menthetetlen...

Péter28 # e-mail 2018.05.10. 16:40

De az szerintem nem zaklatás, ha 30 méterről nézem, ahogy megy haza a nő, a volt párom. De nem szólok hozzá. Ha ezért feljelent, akkor én is kicsaphatom a balhét a rendőrségen, hogy éppen ott volt dolgom, meg fagyiztam egyet és kész...

Vadsuhanc #   2018.05.09. 13:50

Gondoltam nem érti meg egy-két ember. A szájhagyományon alapuló erkölcsi bizonyítvánnyal is sokan foglalkoznak. Ne legyen így...

Péter28 # e-mail 2018.05.09. 11:58

Aki visszaeső zaklató, vagy életveszélyes fenyegetést tett a sértett irányába, az kaphat felfüggesztette. Börtönbüntetést csak az, aki testi sértést (életveszélyes), vagy erőszakot követett el a vegzált fél kárára.

batka75 #   2018.05.09. 11:03

ez nem igaz... pl. pénzbüntetés a megfizetésével mentesít a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól. de csak akkor ha megfizeted. És bármilyen büntetést kapj a rendőrség bűnügyi nyilvántarásában örökre ott marad legfeljebb úgy hogy mentesültél. Apropo... Miért vagy olyan biztos abban, hogy mondjuk nem kapsz felfüggesztettet? Vagy akár letöltendőt? Mert jogilag van lehetőség rá. Úgy vélem egy picit el kellene gondolkodni az előttem írók véleményéről is.... Egy büntetőeljárás nem vicc azt gondolom kicsit félvállról kezeled s abszolut nem arról szól, hogy ki mondja a másikra a nagyobbat. Ha a bűnösségedet megállapítják a sértett fél polgári perben sérelemdíj fizetési igénnyel léphet fel ellened. Gondolom ha nem is ültetnek le a tettedért (bár még akár lehetne is), azért ha fizetned kell az azért nem mindegy. S még egy szösszenet... "mit keres egy tanár a cigányok közt" " kérdezték h komoly h ezt követtem el". Noss, úgy vélem senki homlokára nincs kiírva, hogy bűnöző úgyhogy ezt ne kösd bőrszínhez. A rendőrök meghökkenése pedig inkább annak tudható be, hogy tanár ember is lehet ekkora marha. Véleményem szerint ahelyett, hogy kigyót békát próbálsz kaibálni a feljelentő ( s jelen állás szerint sértett) irányába inkább kérj elnézést s a megbánásodat kommunikáld a hatóságok felé is mert hozzáállásoddal magad alatt vágod a fát egy esetleges büntetés kiszabása kapcsán.

Péter28 # e-mail 2018.05.09. 10:44

Az erkölcsibe csak akkor kerülne be a dolog, ha letöltendő v felfüggesztettet kap az illető. Mondta a rendőrtiszt, hogy ez nem lesz benne.

Vadsuhanc #   2018.05.08. 18:22

Azért ez nem lesz olyan vicces, ha esetleg új munkahelyet keresel és ott kérik az erkölcsi bizonyítványodat......A magyar nép a zaklatást még mindig nem a Te esetedhez társítja...

Burn Out # e-mail 2018.05.08. 18:13

az is eszméletlen, hogy Te ennyi ésszel tanár lehetsz. a gondolkodásod, mint egy 5 évesé.

Szomorú örökös #   2018.05.08. 17:42

Péter28

Csuklóból kellett volna rágalmazásért feljelenteni, mert volt olyan dolog, ami nem is volt igaz, amit rám akart sózni.

Na ja, aztán lehet utána mondani: "úgy kezdődött a balhé, hogy a másik visszaütött"

Hidd el, nem volna értelme, mert egy életen át cseszegetnétek egymást ahelyett, hogy szépen csendben békében elfelejtenétek egymást.

Péter28 # e-mail 2018.05.08. 16:26

De azért bent csodálkoztak, hogy mit keres itt egy tanár, a cigányok között. Engem is lefényképeztek, rabosítottak. Kérdezték h komoly h ezt követtem el és emiatt feldobott (pénzt adtam a lánynak, meg autót akartam venni neki, mégis feldobott). Eszméletlen hová megy a világ, mondták is. De jól elbeszélgettem a rendőrökkel.

Péter28 # e-mail 2018.05.08. 16:24

Voltam bent. Elismertem, hogy hülye voltam, de a lány is hibás volt (adtam alá a lovat sms-ben is, hogy menjek hozzá). Valszeg egy ügyészi megrovással megúszom, mert nem fenyegettem (akkor neccesebb lett volna a dolog). Csuklóból kellett volna rágalmazásért feljelenteni, mert volt olyan dolog, ami nem is volt igaz, amit rám akart sózni. De nem kezdek én is pereskedni. Majd a sors visszaadja neki.