fenyegetés, zaklatás


drbjozsef # 2018.06.24. 19:37

Két dolgot nem szertnek itt. A kisregényt, meg a többször ugyanazt több topikban.
Egy egész kis halvány esélyed lehet még válaszra, ha legfeljebb három bővített mondatban egy (1) topikban összefoglalod a kérdésedet.

ObudaFan # 2018.06.10. 09:54

Zaklatás vétségének minősülhet, de csak ha komolyan kell venni, vagyis ha vita hevében hangzott el, nem valószínű.

valinéni # 2018.06.09. 17:49

Tisztelt Fórumozók!

Az fenyegetésnek minősül ha valaki azt mondja a vita hevében a másiknak, hogy "átmegyek és átépítem az arcodat"?
A kijelentést diktafonon rögzítettem.

Mit lehet ilyen esetben tenni? Ha feljelentést teszek szokott ennek eredménye lenni, vagy ez még nem éri el azt a szintet ,hogy foglalkoznak vele?
Nem nekem mondták hanem egy 35 körüli férfi mondta egy 60-évesnek.

Köszönettel
Vali

naj1942 # 2018.05.12. 22:50

Bocsánat Tévedésből többször küldtem el, de nem tudom hogyan kell törölni, hogy csak egy levél maradjon.


Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.

naj1942@gmail.com

naj1942 # 2018.05.12. 22:43

A börtönben lévő fiam életveszélyesen két alkalommal sms-ben megfenyegetett. Az indokot kitalálta, rablást követett el, de nem magát hibáztatja. a "sanyaru" gyerekkor. Négy évet kapott, abból három letelt. Vegyem komolyan a fenyegetést és jelentsem fel? Zárkatársai is lovalják.
Válaszukat köszönöm.

naj1942@gmail.com


Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.

naj1942@gmail.com

naj1942 # 2018.05.12. 22:40

A börtönben lévő fiam életveszélyesen két alkalommal sms-ben megfenyegetett. Az indokot kitalálta, rablást követett el, de nem magát hibáztatja. a "sanyaru" gyerekkor. Négy évet kapott, abból három letelt. Vegyem komolyan a fenyegetést és jelentsem fel? Zárkatársai is lovalják.
Válaszukat köszönöm.

naj1942@gmail.com


Tisztelt Fórum!
Hogyan lehet törölni a bejegyzéseket. Véletlenül többször jelent meg.

naj1942@gmail.com

Bogyóka_30 # 2018.05.12. 17:45

Valamint egy olyan kérdésem lenne még, hogy az illető a barátaimon keresztül fenyeget, de ha ez a "barát" nem hajlandó vallomást tenni elég az Én szavam? Házi őrizetben van az illető, ahogy azt írtam előbb... emiatt ha Én ezt bejelentem visszahelyezik az előzetesbe?

Bogyóka_30 # 2018.05.12. 14:48

Sziasztok! Egy elég összetett ügyről van szó, nagyvonalakban megpróbálom érthetően leírmi...
Egy kábítószerbirtoklási ügy miatt tavaly bevittek a rendőrségre, vallomást tettem, lefoglalták a telefonomat is, mivel az bizonyítékként szolgált... beismertem mindent, a terjesztőt előttünk vitték be, ezért azt is beismertem, hogy tőle van az a bizonyos dolog, melyet szintén lefoglaltak természetesen! Azóta Én már befejeztem a fél éves elterlést is, ezáltal megszüntették ellenem a nyomozást!
A telefonomat még azóta sem kaptam vissza és tárgyaláson is voltam már, ahol a bírónő felolvasta az üzeneteket ami miatt lefoglalták a telefonomat! Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy nem kellett volna már visszaadják a készüléket valamint, hogy az előfizetéses SIM kártyát joguk volt lefoglalni? Én a számlákat ugyanúgy fizettem természetesen... ezt a pénzt esetleg "be tudom hajtani" valahogy?
És igazából ebből kifolyólag van ez a "zaklazási" kérdésem... a kábítószer terjesztőt most házi őrizetbe helyezték és elkezdte hívogatni a barátaimat, hogy "ki fog csinálni" és még veréssel is fenyegetett, mert terhelő a vallomásom rá nézve... Tudok lépéseket tenni már ilyen szintű fenyegetés miatt is?

Kérlek segítsetek, mert tanácstslan vagyok!

Köszönöm előre is!

batka75 # 2018.05.10. 15:36

Menthetetlen...

Péter28 # 2018.05.10. 14:40

De az szerintem nem zaklatás, ha 30 méterről nézem, ahogy megy haza a nő, a volt párom. De nem szólok hozzá. Ha ezért feljelent, akkor én is kicsaphatom a balhét a rendőrségen, hogy éppen ott volt dolgom, meg fagyiztam egyet és kész...

Vadsuhanc # 2018.05.09. 11:50

Gondoltam nem érti meg egy-két ember. A szájhagyományon alapuló erkölcsi bizonyítvánnyal is sokan foglalkoznak. Ne legyen így...

Péter28 # 2018.05.09. 09:58

Aki visszaeső zaklató, vagy életveszélyes fenyegetést tett a sértett irányába, az kaphat felfüggesztette. Börtönbüntetést csak az, aki testi sértést (életveszélyes), vagy erőszakot követett el a vegzált fél kárára.

batka75 # 2018.05.09. 09:03

ez nem igaz... pl. pénzbüntetés a megfizetésével mentesít a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól. de csak akkor ha megfizeted. És bármilyen büntetést kapj a rendőrség bűnügyi nyilvántarásában örökre ott marad legfeljebb úgy hogy mentesültél. Apropo... Miért vagy olyan biztos abban, hogy mondjuk nem kapsz felfüggesztettet? Vagy akár letöltendőt? Mert jogilag van lehetőség rá. Úgy vélem egy picit el kellene gondolkodni az előttem írók véleményéről is.... Egy büntetőeljárás nem vicc azt gondolom kicsit félvállról kezeled s abszolut nem arról szól, hogy ki mondja a másikra a nagyobbat. Ha a bűnösségedet megállapítják a sértett fél polgári perben sérelemdíj fizetési igénnyel léphet fel ellened. Gondolom ha nem is ültetnek le a tettedért (bár még akár lehetne is), azért ha fizetned kell az azért nem mindegy. S még egy szösszenet... "mit keres egy tanár a cigányok közt" " kérdezték h komoly h ezt követtem el". Noss, úgy vélem senki homlokára nincs kiírva, hogy bűnöző úgyhogy ezt ne kösd bőrszínhez. A rendőrök meghökkenése pedig inkább annak tudható be, hogy tanár ember is lehet ekkora marha. Véleményem szerint ahelyett, hogy kigyót békát próbálsz kaibálni a feljelentő ( s jelen állás szerint sértett) irányába inkább kérj elnézést s a megbánásodat kommunikáld a hatóságok felé is mert hozzáállásoddal magad alatt vágod a fát egy esetleges büntetés kiszabása kapcsán.

Péter28 # 2018.05.09. 08:44

Az erkölcsibe csak akkor kerülne be a dolog, ha letöltendő v felfüggesztettet kap az illető. Mondta a rendőrtiszt, hogy ez nem lesz benne.

Vadsuhanc # 2018.05.08. 16:22

Azért ez nem lesz olyan vicces, ha esetleg új munkahelyet keresel és ott kérik az erkölcsi bizonyítványodat......A magyar nép a zaklatást még mindig nem a Te esetedhez társítja...

Burn Out # 2018.05.08. 16:13

az is eszméletlen, hogy Te ennyi ésszel tanár lehetsz. a gondolkodásod, mint egy 5 évesé.

Szomorú örökös # 2018.05.08. 15:42

Péter28

Csuklóból kellett volna rágalmazásért feljelenteni, mert volt olyan dolog, ami nem is volt igaz, amit rám akart sózni.

Na ja, aztán lehet utána mondani: "úgy kezdődött a balhé, hogy a másik visszaütött"

Hidd el, nem volna értelme, mert egy életen át cseszegetnétek egymást ahelyett, hogy szépen csendben békében elfelejtenétek egymást.

Péter28 # 2018.05.08. 14:26

De azért bent csodálkoztak, hogy mit keres itt egy tanár, a cigányok között. Engem is lefényképeztek, rabosítottak. Kérdezték h komoly h ezt követtem el és emiatt feldobott (pénzt adtam a lánynak, meg autót akartam venni neki, mégis feldobott). Eszméletlen hová megy a világ, mondták is. De jól elbeszélgettem a rendőrökkel.

Péter28 # 2018.05.08. 14:24

Voltam bent. Elismertem, hogy hülye voltam, de a lány is hibás volt (adtam alá a lovat sms-ben is, hogy menjek hozzá). Valszeg egy ügyészi megrovással megúszom, mert nem fenyegettem (akkor neccesebb lett volna a dolog). Csuklóból kellett volna rágalmazásért feljelenteni, mert volt olyan dolog, ami nem is volt igaz, amit rám akart sózni. De nem kezdek én is pereskedni. Majd a sors visszaadja neki.

batka75 # 2018.05.08. 13:30

"kivel milyen intim dolgokról beszélt, sokat is tudok belőle időzni a rendőröknek"
Nahh..ennek nagyon fognak örülni...

Burn Out # 2018.05.04. 15:04

Innen indultál: „Alig írtam neki, csak kétszer.
Aztán: „3 szor kerestem fel.
Plusz még írtál pár embernek róla.

Lassan tényleg összeáll egy komplett zaklatás. :)

Péter28 # 2018.05.04. 13:49

3 szor kerestem fel. 2 szer nem volt otthon, csak segítségként pénzt hagytam az ajtaja alatt (nem vesztegetés, csak segítségnyújtás). Mikor harmadjára mentem, akkor volt otthon, és fura volt, ellenséges. Mintha személyiségzavaros lenne, hogy most már nem akar látni és feljelent. Mondta, hogy menjek el vagy megveret, én mondtam, hogy ha elmeséli mi történt vele az elmúlt sok hónap alatt, akkor elmegyek. Megmutatta a faceet, kivel milyen intim dolgokról beszélt, sokat is tudok belőle időzni a rendőröknek (bár nem fognak ilyet kérni). Utána eljöttem. Utána írta nekem, hogy feljelent majd hétfőn. Én meg azt, hogy ne legyen nyugodt a barátja (aki nem is létezik) ilyen nő mellett. Ezt pedig gondolom még jobban zaklatásnak vette.

Vadsuhanc # 2018.05.04. 12:29

Ha minden úgy történt ahogyan írtad, akkor elmondani azt ami történt. Akkor nem lehet baj. Leírtam már egy esetben történt felkeresés úgy hogy az a másik is kérte nem minősül zaklatásnak. Nem fenyegetted nem félemlítetted meg. Nem állapítható meg a bűncselekmény törvényi tényállása, ha csak a másik fél nem áll elő bizonyítékkal, hogy nem igaz amit állítasz.

Péter28 # 2018.05.04. 12:20

Mert nem írt senki, hogy hogy kell viselkedni? Hallgatni kell mint a sír,vagy az igazat mondani és magadra vállalni azt is, ami nem volt, vagy tagadni mindent, azt is ami nyilvánvaló.

drbjozsef # 2018.05.04. 05:25

Tagadni kell mindig mindent.

Akkor meg minek jössz ide tanácsot kérni. Tudod Te, mi a csízió.