fenyegetés, zaklatás


Péter28 # 2018.05.03. 18:43

Etus.

Nem fogom azt mondani, hogy én tettem és nyakamba varrjanak egy jó adag bírságot. Tagadni kell mindig mindent.

PestiEtus # 2018.05.03. 15:48

Szerintem ez a híres utolsó mondatok egyike, hogy "Mindent meg tudok mutatni a rendőröknek, hogy nem csak én vagyok sáros."

Nem azt kell bizonyítanod, hogy megérdemelte, ezzel csak azt bizonyítod, hogy te tetted

Péter28 # 2018.05.03. 14:49

Tavaly nyáron még ezt írta, ez is megvan smsben (soha nem évül el), hogy ha jössz kedden táncra, akkor keress orvost is, mert nagy baj lesz. Szóval ment az adok-kapok. Mindent meg tudok mutatni a rendőröknek, hogy nem csak én vagyok sáros.

Vadsuhanc # 2018.05.03. 14:12

Na látod... Mi az ami ebből igaz és Ő mit tud bizonyítani és Te mit tudsz....

A leírtak alapján nem fenyegetted, nem félemlítetted meg, nem rendszeresen kerested.

Persze, ha minden ugy van ahogyan leírtad.

Péter28 # 2018.05.03. 13:27

Ez van a lapon, vagyis ez a paragrafus.

Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év

Péter28 # 2018.05.03. 11:44

Mikor otthagytam az összeget az ajtó alatt, akkor látta. Írt nekem sms-t (megvan az sms), hogy miért ajtó alatt üzengetek, miért nem állok elé? Így én lementem hozzá, a többit meg tudjátok.

Péter28 # 2018.05.03. 11:37

Az ,,m" betűm be van ragadva, az néha lemarad. Szóval mióta ,,velem" szakított". Szerintem sok facees kamuprofilt is összehozott informatikus (mérnök a lány és tele van info mérnök ismerőssel is, akik szerelmesek belé) s arról írkáltatott magának és másoknak sértő dolgokat. Ugye gondolom ip hackel is, amit majd rám akar kenni. De a facebook dolgokat mind agadni fogom, mert nincs valóságalapja, akkor sem, ha az én ipm jönne ki eredményül. Egyedül azt tudom elismerni, hogy voltam nála, és másnap küldtem ezt a kétes sms-t. Minden mást tagadok.

Péter28 # 2018.05.03. 11:32

A rendőrségtől csak az jött, hogy zaklatás miatt vagyok feljelentve. Nem becsületsértés, vagy rágalmazás. Az nem szerepel a lapon. 3 szor kereste fel, pénzt hagytam az ajtaja alatt (meghalt a nagymamája, segíteni próbáltam nekik, illetve albérletben él, gondoltam segítek, elrakta. A feljelentés után visszautalta, itt van róla a bizonylat. Ugye, mossa kezeit. Csak segíteni próbáltam. Régi sms-ei között (1 éve) volt benne, hogy ha megint elmegyek táncolni, ahol ő táncol, akkor megveret engem. Ezt bármikor be tudom mutatni a rendőröknek. Illetve kitiltatott onnan a vezetőkkel, hogy soha ne menjek oda táncolni. 1.5 éve szakítottam vele, írkáltam neki eleinte, de csak kedveseket, hogy jöjjön vissza hozzám. Aztán kb 8 hónap csend, semmit sem írtam neki. Most télen elmentem hozzá, mert írta, hogy ha nem vagyok hülye, akkor álljak elé, keressem meg. Mikor ott voltam, akkor kifordult önmagából és mondta, hogy feljelent. Meg is tette. Fenyegetett akkor szóban (sajna bizonyíték erről nincs), hogy a párja megveret. Másnap írtam, hogy ne legyen nyugodt a párja soha mellette. Erre bement és feljelentett. Gondolom fenyegetés miatt, egy nem létező személy felé (kiderült nincs párja mióta vele szakított).

Vadsuhanc # 2018.05.03. 06:50

Még nem tudod miért jelentett fel.

Amennyiben zaklatás miatt akkor azt tudni kell, hogy a törvényi tényállás megköveteli a rendszerességet azaz egy alkalom nem alapozza meg a zaklatás bűncselekmény törvényi tényállásának megvalósulását, akkor meg végkép nem, ha még igazolni is tudod azt, hogy Ő azt mondta megkeresheted, ha beszélni akarsz vele.

Amennyiben a becsületsértés vagy rágalmazás a " vád "
azért azt tudni kell, hogy a törvény értelmében nem büntethető az elkövető a rágalmazás vagy a becsületsértés bűncselekménye miatt, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul. Mellesleg a hölgynek magának kell a bíróságon a vádat képviselni.

Bea1 # 2018.05.03. 06:02

Felszólított, hogy távolítsd el a bejegyzést?

Szomorú örökös # 2018.05.03. 04:24

Péter28

írtam 3-4 pasinak a facemről (semmi zaklató v fenyegető, mert csak egyszer írtam nekik), hogy ha ezzel a nővel kezdenek, akkor jobb ha tisztában vannak vele, hogy mit csinált a kapcsoltunk alatt. Vagyis átvert, betegesen hazudozott, megalázott mások előtt, meg is csalt és lejáratott.

No ez volt egy nagyon rossz ötlet, mert szimplán rágalmazás, becsületsértés is lehet belőle.
Az édeskevés lesz a rendőrség előtt, ha elmeséled, hogy veled ezeket megtette.

Péter28 # 2018.05.02. 16:37

Büntetlen előéletű vagyok, soha egy ujjal sem bántottam senkit és nem is fogok. Csak fájt a hirtelen elutasítás, és hogy meg akarnak veretni engem. Nem vagyok ehhez hozzászokva és mérges lettem.

Péter28 # 2018.05.02. 16:32

Szeretnék tanácsot kérni, hogy mire számíthatok. Feljelentett az exem, volt barátnőm zaklatásért. Alig írtam neki, csak kétszer. Tudni kell, hogy másfél éve szakítottunk, de valahogy teljesen nem sikerült kiheverni. Márciusban felkerestem a lakásán, mert mondta, hogy ha beszélni akarok vele, akkor menjek el személyesen. De fura a nő,. Mikor lementem kifordult önmagából, mondta h soha ne menjek le oda hozzá, hogy képzelem, hogy lementem. Mondta, hogy a párja meg fog engem verni (szóban mondta, sajnos bizonyítani nem tudom). Eljöttem. Írtam neki másnap reggel egy sms-t, hogy soha ne legyen nyugodt a párja, ilyen nő mellett és megtudom, hogy ki ő. Persze, kiderült, hogy nincs barátja, csak így fenyegetett. Tudni kell, hogy odavannak érte a pasik, írtam 3-4 pasinak a facemről (semmi zaklató v fenyegető, mert csak egyszer írtam nekik), hogy ha ezzel a nővel kezdenek, akkor jobb ha tisztában vannak vele, hogy mit csinált a kapcsoltunk alatt. Vagyis átvert, betegesen hazudozott, megalázott mások előtt, meg is csalt és lejáratott. Erre, mikor ezeket megtudta, fogta magát és feljelentett. Gimnáziumban tanítok, nem akarok ebből zűrt. Ma kézhez kaptam a levelet, amit a rendőrség írt, hogy beidéznek kihallgatásra. Mire számíthatok? Eleve 2 hete adtak időpontot, de a levél 2 hét késéssel ért el hozzám. Szóval holnap írok nekik, hogy a jövőhéten bemegyek kihallgatásra.

TANK69 # 2018.04.04. 07:32

Rendben, köszönöm.

drbjozsef # 2018.04.04. 07:25

Ne érts félre, nem ismerjük a részleteket, de ha elhiszem, hogy olyan nagyon fenyegetően lépett is fel, és ezért elfogadom, hogy simán ráfért egy ostorcsapás, attól még jogilag ő nem csinált semmi büntetendőt, Te meg igen, így a továbbiakban a jogi lépésekhez a labda nála van, nálad meg nincs. Szídni te is szabadon szidhatod őt. Minden más további lépés meg attól függ, mit fog csinálni.

Neked, most, nem nagyon van bármilyen alapod is jogi eljárásra. (Kivéve, ha a tanúk is bizonyítják, hogy konkrét fenyegetés hangzott el tőle, ami nem csak egy indulati káromkodás volt, tehát a veszélyhelyzet valós volt, de azért ilyet efféle esetekben igen ritkán ítélnek meg).

wers # 2018.04.04. 07:06

Egysíkú? Te ütötted meg. Honnan tudod, hogy nem bántott volna senkit, ha csak megkéred?

TANK69 # 2018.04.04. 06:38

Remek. Tehát meg kellett volna várnom míg nekimegy az anyámnak... Ez így eléggé egysíkú.

wers # 2018.04.04. 06:37

Önként is szabad távolságot tartani.

drbjozsef # 2018.04.04. 06:36

Már hogy az kérjen ellened, hiszen Te ütötted meg őt? Talán.

TANK69 # 2018.04.04. 06:34

Nem túl bíztató, de azért köszönöm. A távolságtartási végzés nem járható út esetleg?

drbjozsef # 2018.04.04. 06:31

Bocs, de nem azt kérdezted.
Azzal biztosan nem lehet „csírájában elfojthatják ezt az egészet, mielőtt tovább eszkalálódna”.

A fentire a másik véglet lehetséges még, az, hogy megölöd. Azzal csírájában elfojthatod az eszkalálódást. Na jó, esetleg elég lehet, ha kezét lábát eltöröd, de az nem 100%.

Jogi értelemben nincs is teendőd. Ha nem jelent fel, nem lesz (jogi) ügy. Ha feljelent, majd járhatsz rendőrségre, mehetnek a kutyasétáltatók tanúnak, aztán lesz valami, legrosszabb esetben valami pénzbírság.

De ha a másik fél baszogatni akar, akkor jogi úton nem tudod megakadályozni az "eszkalálódást". Meghúzza a kocsidat, szart dobál a levelesládádba, felgyújtja a bejárati ajtódat. Ezeket nem tudod megakadályozni előre, ha ezeket akarja csinálni.

TANK69 # 2018.04.04. 05:53

Ezt a lehetőséget kizárnám, jogi lehetőségekben szeretném megoldani. :-)

drbjozsef # 2018.04.04. 05:46

Töredelmesen bocsánatot kérsz, és megígéred, hogy soha többé nem fog előfordulni?
Esetleg vigyél egy tálca sütit (sört?) is.

TANK69 # 2018.04.04. 05:34

Sziasztok! Az alábbi esetben kérném a javaslataitokat, véleményeiteket.
A tegnapi napon, a kora esti órákban én és az édesanyám levittük a kutyákat sétálni-játszani a ház mögötti parkos részre. A kutyák szépen eljátszottak a többi kutyával. Arra fele jött a házunka lakó, agresszív, alkoholóstának tűnő faszi a kutyájával, akivel nem bánik megfelelően. Az ott lévő kutyák közül az egyik kisebb meg az én egyik kutyám odarohant a kutyájához, hívták játszani az illető kutyáját. Az illető agresszívan azt kiabálta, hogy vigyék már innen ezeket a fasszopó kutyákat, mert nem tud haladni. Anyám megfogta a mi kutyánkat aki oda ment, közben megjegyezte, hogy akkor ne arra hozza a kutyáját, amerre mi voltunk. Erre fenyegetőleg lépett fel az anyám ellen ez az illető, mire én közelebb léptem és a nálam lévő kutya kőtéllel fejbe vágtam majd hangosan távozásra szólítottam fel. Ennek az illető elegett tett, az ilyenkor szokásos rigmusokkal, hogy még találkozunk, elkaplak, stb.
Ma reggel munkába menet találkoztam a férfi feleségével, aki megkérdezte miért vertem meg a férjét. Azt válaszoltam neki, hogy azért kapott, mert fenyegette az anyámat. Erre közölte, hogy ez az illető a rendőrségen dolgozik (ezt kétlem), fel leszek jelentve és hogy ennek lesz következménye. Magam miatt nem igazán aggódom, de a családtagjaim és a kutyáim miatt viszont igen. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, amik csírájában elfojthatják ezt az egészet, mielőtt tovább eszkalálódna? Köszönöm előre is.

kicsimoki # 2018.03.28. 20:42

Kedves Manoka0028!

Tudod irasban bizonyitani ezt amit leirtal? Amennyiben igen, azonnal tegyel rendorsegi feljelentest zsarolas es zaklatas miatt (ez buncselekmeny, amivel zsarol teged ellenszolgaltatas fejeben!!!)! En elgondolkodnek buntetojogi per inditasan is maganinditvany beadasaval.

Udv, Kicsimoki