fenyegetés, zaklatás


drbjozsef # 2017.04.24. 17:55

Hogy ki tölti fel a youtube-ra? Hát "kakináci234".
Ettől okosabb lennél. Legfeljebb tartozik hozzá egy IP-cím a feltöltéskor, de azzal ugyanott vannak, amit lajcsó is írt : sehol.

Rágalmazó blogot ki ír? Hát "gipszjakab77". Többit lásd fent.

Kamu facebook oldal? Hát benne van a nevében, hogy kamu, feltételezem hogy a zaklatódat nem "Jonny Szabó"-nak hívják a valóságban. Többit lásd fent.

Ezek nem tudják kiadni az "elkövető adatait". Legfeljebb adott időponthoz egy IP címet. És hidd el, egy tapló zaklató is meg tud kérdezni egy középiskolás kockát, aki elmodja neki, hogy csak egy proxy szerverre kell feljelentkeznie, és onnantól semmire sem mennek a szolgáltatók IP-címeivel.

És mielőtt valami fasisztabérenc lennék, teljesen mértékben megértelek, igazad van, hogy undorító és gusztustalan, ha ilyeneket művelnek veled, de ez egy jogi fórum, és a jogi irányú kérdéseidre az előttem szólók is a megfelelő/valószínűsíthető válaszokat adták - még akkor is, ha másra számítottál.

Flóra22 # 2017.04.24. 17:40

elfmage999
Azért szerintem ahhoz, hogy egy konkrét fenyegető videót ki töltött fel a Youtube-ra, ki írja a rágalmazó blogokat, a Facebookon ki zaklat kamu profilokkal, az illető oldalak (Youtube, Facebook stb.) üzemeltetői is szolgáltathatnának némi infót..! A szabályzatukban le is van írva, hogy bűncselekmény esetén kiadják a rendőrségnek az elkövető adatait.

elfmage999 # 2017.04.24. 17:32

Valószínű tényleg nem tudták beazonosítani az embert, pedig azért 4 év alatt történt folyamatos cselekménynél azért van elég cselekmény amit egyesével le lehetne vizsgálni, de ugye ha többen is voltak akkor eleve megállapíthatatlanná válik hogy mikor ki is volt konkrétan.

Ilyen sziszifuszi adat egyeztetgetés gondolom nem levárható a rendőrségtől (pl melyik cselekménynél dolgozott, volt kórházban, stb egyik-másik).
Eleve kis eséllyel kecsegtet.

Ha nem jön könnyen az infó akkor felderíthetetlen...

Flóra22 # 2017.04.24. 17:29

Elnézést, mit jelent ebben az értelemben a mentességi jog? Fenyegetés, zaklatás esetén tehát nincs semmi lehetőség a nyomozásra? Mindenki azt fenyeget, zaklat, akit akar büntetlenül? Ilyenkor (ha pl. többen használnak egy épületben egy számítógépet) a szóba jöhető elkövetők közül nem lehet esetleg kiszűrni a zaklatót az elektronikus levelezésük figyelésével? Gazdasági bűncselekmények esetén ez úgy tudom, szokásos eljárás. A fenyegetés ügyében csak akkor törekszenek ilyen módon az elkövető kilétének felderítésére, ha már beváltotta a fenyegetését, tehát embert ölt? Nem hiszem, hogy ez így rendben lenne...

lajcsó # 2017.04.24. 16:59

"Ha többen használnak egy gépet, akkor a használók között kellene keresni az illetőt."
Ha valamennyien közeli hozzátartozók, akkor mindenki él a mentességi jogával, és megint ott vagyunk ahol a part szakad.

Flóra22 # 2017.04.24. 15:07

lajcsó
Ez igaz, de azért valamennyire szűkíti a kört, ha ismerik az IP-címet. Ha többen használnak egy gépet, akkor a használók között kellene keresni az illetőt. Nem hinném, hogy internet kávézóban használta a gépet, mert akkor 4 éven át, a nap 24 órájában ott kellett volna ülnie :-). Ugyanis minden nap, még a hajnali órákban is közzétett az illető rágalmazó szövegeket rólam, és nem hiszem, hogy olyankor nyitva vannak az ilyen helyek.

lajcsó # 2017.04.24. 14:57

"Arra hivatkozva szüntették meg, hogy az ,,elkövető kiléte nem volt felderíthető", pedig IP-cím alapján szerintem ez megoldható lenne."
Önmagában az IP-cím alapján nem lehet kétséget kizáróan megállapítani az elkövető személyét. Az IP-cím alapján max. a számítógép helyét lehet lokalizálni azt, hogy ki használta a gépet azt viszont nem. Főleg úgy nem ha az adott géphez több személynek volt hozzáférése.

Flóra22 # 2017.04.24. 13:33

ius latratus
Nem, te nem a rendet becsülöd, hanem a szadista kínzással fenyegető, beteg lelkű nácikat. Nem, tüntetésen nem voltam, csak egyszerűen nem értettem egyet azzal, hogy egy náci csoport Hunvald és Hagyó kivégzésére igyekezett uszítani a Youtube-on. Számodra ez jelenti a rendet?? Akkor csak ismételni tudom magam, elég furcsa értékrendet képviselhetsz.

ius latratus # 2017.04.24. 13:28

Flóra, drága!

Mivel nekem szólt ezen pár sorod:
Milyen értékrendet képviselő jogász az, aki ilyen választ képes adni??”,
így itt válaszolnék rá:

Olyan értékrendet, amely becsüli a rendet. De hát ezt te úgysem érted, menj, a héten újabb tünti lesz, bogaram...

Flóra22 # 2017.04.24. 13:19

Azért érdekes, hogy ebben az ügyben normális nyomozás zajlik nyomozás, történt kihallgatás, pedig gondolom, itt nem folyt 4 éven át, naponta szadista kínzással való fenyegetés (pl. végtagok levágásával, agyonveréssel, ,,falhoz szegezéssel"), mint abban az ügyben, amelynek a sértettje vagyok. ...Ja, az én ügyemben az elkövető egy gyűlöletbe beleőrült náci, aki valamiért a törvények fölött áll. Én pedig azért nem kaphatok jogi elégtételt, mert szót emeltem az ,,elszámoltatás" során tervezett kivégzések ellen, nem pedig tartoztam valakinek, mint az előbbi hozzászólásban szereplő ügy sértettje. ...és még ne is ,,vegyem a számra" őket??!! Milyen értékrendet képviselő jogász az, aki ilyen választ képes adni??

seok23 # 2017.04.21. 13:25

Tisztelt Szakértők, Hozzászólók !
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy Btk. 222. § Zaklatás 222. § (1) -es paragrafusa szerint beidéztek zaklatás miatt. Én semmi zaklató dolgot nem tettem, (mármint ahogy én gondolom) jó többször hívtam meg írtam neki kamu fb-okról, de ennek csak az volt az indoka, hogy szerettem volna, ha vissza adja a dolgaim, a tartozásom, illetve ha élőbe is elmondja a véleményét ugyanis csak fbon, közölte, hogy nem akar velem többet beszélni. Ez történt karácsony környékén. Ezek után én beszámíthatatlan voltam abba az időszakba, Pszichiátriai kezelésen is voltam nyílt osztályon 1 hónapig (erről papírom is van)....sokszor alkoholos befolyásoltság alatt írtam neki vagy hívtam. Személyesen nem zaklattam. (Nem csöngettem be hozzá vagy hasonlók) Lehet ebből komolyabb ügy?

Flóra22 # 2017.04.18. 17:00

büfés
Bocs, csak félreértettem! Azt hittem, hogy nekem szántad a választ, mert ezek a hülyék állandóan ,,Moszad-ügynöknek", ,,cionbérencnek" neveznek! :-D

Flóra22 # 2017.04.18. 16:38

Na, már itt is megjelentek az aberráltak? Biztos kapnak egy kis felárat érte. Ja, azt nem mondtam, hogy a ,,bűnöm" annyi volt (amiért ezt a bosszúhadjáratot folytatja ez a dilinyós 4 éve, naponta!), hogy egy fórumon nem értettem egyet ezekkel az elmebetegekkel. Ugyanis feltettek egy kivégzést ábrázoló videót, és azon élvezkedtek, hogy az elszámoltatásnál Hunvaldot, Hagyót is ugyanígy kellene kivégezni. Ezt pedig nem hagytam szó nélkül. A rendőrség már nem csak próbálkozni fog veletek, szadista Putyin-bérencek!! Bár elég büntetés nektek, hogy ilyenek vagytok, aberrált nácik! Az ellenem irányuló zaklatás, na az volt nagyon szar próbálkozás!!

Flóra22 # 2017.04.17. 20:56

ius latratus
,,Hát kibújt a szög a zsákból."
A válaszodat nem igazán értem. Engem egy szélsőjobboldali csoport megöléssel, kínzással fenyegetett. Nekem ez nem igazán tetszik, mert nem kedvelem a szado-mazot. Most mi ezzel a probléma? Miért ne vegyem a számra a szélsőjobbot? Szeretnem, vagy élveznem kellene, hogy a dicsőséges nemzeti radikálisok arra maszturbálnak, hogy engem kinyírnak? Ha nem teszem ezt, hazaárulást követek el, vagy mi a baj?

Flóra22 # 2017.04.17. 17:20

Belinkeljem a kínzásos, megöléssel fenyegető, szadista videót? ...Olyan kis cukik...! Igazán veszélytelenek, látszik, hogy micsoda egészséges, tiszta lelkű ,,jó magyarok"! Törvények fölött állnak.

Flóra22 # 2017.04.17. 17:16

Tudtam, hogy erre már gyorsan jön válasz. :-) Megy ez, mint a gyorsított eljárás...!

ius latratus # 2017.04.17. 16:40

nem pedig lemosható festékkel elkövetett rongálás, ahol nyilván gyorsított eljárásnak van helye. :-D

Hát, kibújt a szög a zsákból. A szélsőjobbot meg leszel szíves nem szádra venni, mert sós kútba vetnek, kerék alá is tesznek, meg Youtube-on is fenyegetnek.

Flóra22 # 2017.04.17. 15:40

Végül is itt csak egy aprócska gyilkossággal és kínzással való fenyegetés történt (az elkövetők pedig ,,cuki" szélsőjobbosok), nem pedig lemosható festékkel elkövetett rongálás, ahol nyilván gyorsított eljárásnak van helye. :-D Bocsánat a zavarásért! Bíztatást nem várok, mert a végén még én is megkapom, mint egy másik tanácskérő, hogy ,,cukormáz kell a cicusnak". Tudom, az élet kemény, meg kell várnom szépen, amíg kinyírnak, és majd a családtagjaim kapnak majd valami elégtételt.

Flóra22 # 2017.04.03. 14:56

A Youtube-ra feltett videó volt, amelyet név szerint nekem címezett (a címében ott a teljes nevem). A videóban feltüntette az arcképemet is, és ,,zenei"-nek nevezett aláfestéssel elénekli rajta, hogy hogyan kínozna és ölne meg engem. A facebookon, és egyéb (szélsőjobboldali) internetes portálokon pedig azt terjeszti rólam alaptalanul, hogy beépülök nemzeti radikális csoportokba, és ott kémkedek, bomlasztok, ,,cionista kém"-nek nevez. A facebookon privátban is írt már (valószínűleg egy személy több néven) gyalázkodó üzeneteket. Kb. 10 hamis facebook profilon rágalmaz, visszaél a személyes adataimmal kb. 2013 eleje óta, napi rendszerességgel.

Vadsuhanc # 2017.04.03. 14:45

Miről szól a videó üzenet amiről írtál ? Milyen fórumon? ( milyen módon kaptad meg ).

Kicsit zavaros amit írsz, de próbálom megfejteni. AZ általad eddig leírtak alapján kicsit nehéz még.

Tisztelettel.

Flóra22 # 2017.04.03. 14:35

Arra hivatkozva szüntették meg, hogy az ,,elkövető kiléte nem volt felderíthető", pedig IP-cím alapján szerintem ez megoldható lenne. Éveken át naponta rágalmaz az interneten, hazugságokat terjeszt rólam, leszbikustól kezdve ,,cionista kém"-ig mindennek kikiált engem ez az aberrált!! Valódi nevemmel, arcképemmel visszaélve persze, ami ezek szerint lényegtelen, bagatell bűncselekmény (annak, aki nem sértettje ennek).

Vadsuhanc # 2017.03.31. 18:02

ÉS a többit miért is szüntették meg?

Flóra22 # 2017.03.31. 17:53

Az lett, hogy elrendelték a nyomozást, kétszer pedig meghosszabbították. Csak reménykedni tudok, hogy ezt nem fogják megszüntetni, mint a többit.

Vadsuhanc # 2017.03.31. 17:29

És az ügyvéded mit mondott mi lett a feljelentés eredménye ?

Flóra22 # 2017.03.31. 17:23

Vadsuhanc

A feljelentést írásban tette meg az ügyvédem, tavaly májusban, tehát nem hallgattak meg még egyszer sem.