Kép és hangfelvevő


buntetoeljaras.hu # 2012.10.09. 09:00

Tisztelt kovacs_dora!

A kép- és hangfelvétel szintén az eljárásban keletkezett iratnak minősül. Én azt javaslom, hogy menj be a bíróságra és ott szólj. Sajnos nem mindig küldik ki postán az iratokat.

www.buntetoeljaras.hu

kovacs_dora # 2012.10.08. 16:49

Tisztelt Fórumozók!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy volt egy büntetőeljárás amiben a férjem vádlott volt. Az elsőfokú ítéletet meghozta a bíróság, bűnösnek mondta ki 5 rb. hamis tanúzásra való felhívás bűntettében. Ő az ítélet ellen fellebbezést jelentett be, és írt egy levelet a bíróságnak július 27-én, hogy kéri azt, hogy a tárgyalásokról a kép és hangfelvevővel készített felvételek adják ki neki. Erre a bíróságtól augusztus 6-án kapott egy tájékoztatást, hogy a bíróság a felvételek kiadásához a tanúktól beleegyező nyilatkozatot kér. Szeptember 7-én kapott egy újabb tájékoztatást, amelyben leírta a bíróság, hogy adjon be 5 DVD lemezt a felvételekhez. A férjem szeptember 10-én beadta a bíróságnak az 5 lemezt, de azóta semmilyen tájékoztatást nem kapott.

Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy erre az esetre nem vonatkozik az, hogy a másolatot a bíróságnak 8 napon belül kell kiadni? Már több mint 2 hónap eltelt, lassan 3 hónapja lesz, hogy a felvételekre várunk. Már lassan a Fővárosi Törvényszék is kitűzi a másodfokú eljárást.

Szabályosan jár el a bíróság, hogy a felvételeket visszatartja?
Mit tehetek, hogy a bíróság rövid időn belül átadja nekem a felvételeket?

A válaszokat előre is köszönöm!

Szép estét kívánok!

Tisztelettel:
Kovács Dóra