Zaklatás,fenyegetés


groszfater@gmail.com # 2013.08.05. 03:54

Szeretném, ha nem írnál ide többet úgy, hogy nem tanácsot adsz, hanem kvázi beledumálsz abba amiről nem téged kérdeztelek.
Ismételten ide írom neked: ez itt egy fórum !
És ha nem-tetszik akár el is mehetsz innen.

lujz10 # 2013.08.04. 20:15

Újból leírom a lényeget, mert valaki miatt azt hiszem, a a lényeg eltűnt.

Lementek ma hozzá a gyerekeim (22 és 26 évesek), hogy beszéljenek vele, ne szóljon bele az életembe.
Ordítozott megint és azt mondta, elvágja a torkomat meg a barátomét is. Ilyenkor mi van? Kis nyeszlett alak, csak fenyegetni akart biztos, de most ezek után legyek nyugodt? Kár, hogy a lányom rohant a buszhoz és nem tudott maradni :(

lujz10 # 2013.08.04. 20:04

Nem a te véleményedet kérdeztem. Hiába ez egy fórum. Nem hiszem, hogy ezt azért találták ki, hogy bárki beleszóljon abba amit én azért mondok el itt, mert gőzöm sincs mik a jogaim. Sajnos úgy látszik egy alkoholista figura aki nagy ívben tojik a gyerekeire és előttük ígérgeti, hogy elvágja az anyjuk torkát még mindig nagyobb együttérzést kelt némely hímsoviniszta idiótában mint egy nő aki miután szinte mindent egyedül adott a gyerekeinek végre magára is gondol. A kedves exnek van egy másik fél háza is nem messze innen ahol a szerencsétlen anyja él 80 évesen nyomorékon, érdekes módon az nem zavarja, hogy oda is járnak valakik,hogy az öregasszonynak legyen ennivalója és fája amivel télen fűt.
Ennyit arról, hogy a feleséged hárpiának nevezett. Hozzá képest lehet, hogy az vagyok, de nem is fogok lenyelni mindent. Nyeltem eleget 23 év házasság után. Szeretném, ha nem írnál ide többet úgy, hogy nem tanácsot adsz, hanem kvázi beledumálsz abba amiről nem téged kérdeztelek.

groszfater@gmail.com # 2013.08.04. 18:49

És ha-már a feleségemet emlegetted, felolvastam neki az írásaidat csak annyit mondott "ez egy hárpia" miközben az unokát ajnározta.

groszfater@gmail.com # 2013.08.04. 18:32

Egyszerűen nem értem, minek szóltál bele ebbe?
Értem én, hogy nem érted ezért elárulom: ez egy fórum.
Azt hiszem 55 évesen van némi jogom a boldogsághoz.
Azt hiszed csak neked...
Valószínű ezt-sem érted.

lujz10 # 2013.08.04. 18:01

Köszönöm grószfater!
Azt hiszem 55 évesen van némi jogom a boldogsághoz.
Talán ha rákeresel arra miket írtam az utóbbi néhány évben visszavonod ezt a hozzászólást. Talán a te volt nejed is talált 7 év magány után valakit akivel úgy érzi boldog lehetne és ez az egódat bántja? Az ex ha nem akarom nem lát semmit, mert nem egy másfél szobás panelban lakunk, csak én úgy tartottam tisztességesnek, hogy szólok neki, ne csodálkozzon, ha idegent lát a lépcsőházban. Most már tudom, kár volt. Egyszerűen nem értem, minek szóltál bele ebbe?

groszfater@gmail.com # 2013.08.04. 16:32

azért Te érted a módját mivel tudod megkeseríteni az életét... ( egy nullának )

lujz10 # 2013.08.04. 15:47

Ja, és józan volt, pár hónapja nem iszik.

lujz10 # 2013.08.04. 15:43

Lementek ma hozzá a gyerekeim (22 és 26 évesek), hogy beszéljenek vele, ne szóljon bele az életembe.
Ordítozott megint és azt mondta, elvágja a torkomat meg a barátomét is. Ilyenkor mi van? Kis nyeszlett alak, csak fenyegetni akart biztos, de most ezek után legyek nyugodt? Kár, hogy a lányom rohant a buszhoz és nem tudott maradni :(

lujz10 # 2013.08.01. 18:58

Nem kell a kutyának sem, túl nagy. Féláron meg nem akarja egyikőnk sem eladni. Talán ez az egy dolog amiben egyetértünk.
Köszönöm a válaszokat. Most figyelni fogom, hogy leskelődik-e utánam, vagy ha legközelebb jön a fickó, mit reagál.

ObudaFan # 2013.08.01. 11:54

Ő fenyeget azzal, hogy a bíróságon kéri a vagyon újbóli megosztását, de szerintem a lakáshasználatra gondolt, és nem tudom, hogy ezzel én mit kezdjek? Talán a bíróság felcserélheti a lakrészünket?

Inkább a közös tulajdon megszüntetésére gondolhatott, ez pedig nem nagy fenyegetés, mert ez neked is érdeked lenne. Ez iránt persze lehet pert indítani, de eredményre az is csak akkor vezet, ha van vevő normális áron.

lujz10 # 2013.08.01. 09:59

Kedves Agent Cooper!
Köszönöm a gyors választ! Minden háborgatást feljegyzek. Telefonon nem zavart még eddig, szerintem nem is fog. Tanút sem tudok szerezni szerintem, hacsak a fiam nem, de hát az meg milyen, hogy a saját gyerekemet vigyem az apja ellen tanúskodni? A hétvégén jön haza lányom, tanul, leküldöm a testvérével együtt, hogy beszéljenek az apjukkal ez ügyben. Ha nem lesz eredményes, akkor valóban mindent felírok és feljelentem.

Agent Cooper # 2013.08.01. 09:36

Kedves lujz10!

Ez így már kezd alakulni, az utcán való kiabálással már megvalósulhat a garázdaság, ha pedig folyamatosan igyekszik beavatkozni a magánéletébe, az pedig már tényleg zaklatás. Sőt, a zaklatásnak a minősített esete, miután az elkövető a volt házastársa. Igyekezzen mindent dokumentálni vagy tanúkkal bizonyítani, és ha nem szűnik meg a zaklatása, akkor tehet feljelentést. A legjobb lenne, ha rendszeresen hívogatná telefonon, mert az bizonyítható a legkönnyebben, de sajnos az ilyen lepusztult egyéneknek arra biztos nincs pénze, s inkább választják a vegzálás személyes formáját.
Tehet először legfontosabb a tények megfelelő dokumentálása, utána pedig jöhet egy jól megfogalmazott feljelentés.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

lujz10 # 2013.08.01. 09:20

Köszi, kedves ÓbudaFan. De mit jelent a bíróságon az, hogy a magatartása miatt nem lehet vele együtt élni? Mert számomra ha így folytatja, ez indok lesz. Én most már nem engedek a magam igazából, azt hiszem ennyi idő alatt elfogadhatta volna, hogy semmi közöm hozzá és a magánéletemmel azt kezdek amit akarok. Nem ordítozunk, nem táncolunk, nem zajongunk a feje fölött, nem zavarjuk. Átmegyünk az előtéren, fel a lépcsőn, slussz. Nem viszem be a konyhájába, a fürdőjébe, mert nekem van minden külön. Bocsi, hogy megint hosszúra nyúlik, de egyik gondolat követi a másikat és ilyenkor sajnos megint eszembe jut, hogy mennyit küszködtem e 7 év alatt, keresztbe tett nekem nem egyszer, de mindent lenyeltem, mert nem akartam veszekedést. Most nem úgy ugrabugrálok ahogy ő szeretné és az utcán kiabál velem. Nem tudom, ezt egyáltalán megteheti-e, ez nem sértés? Vagy az nem zaklatás, hogy leskelődik, és jön utánam, hogy bejelentse, ő ezt nem engedi meg?

Ő fenyeget azzal, hogy a bíróságon kéri a vagyon újbóli megosztását, de szerintem a lakáshasználatra gondolt, és nem tudom, hogy ezzel én mit kezdjek? Talán a bíróság felcserélheti a lakrészünket? Az nem lenne igazságos, mert én egy csomó pénzt már ráköltöttem az én részemre, nála pedig minden csak amortizálódik. Külön bejáratot emlegetett nekem, az biztos, hogy én erre nem költök, ha akarja, csináltassa meg a saját pénzén, gondolom, erre nem kötelezhet engem senki. Nagyon mérges vagyok és elkeseredett is, hogy egy olyan ember aki akkor, mikor a gyerekeit és azok barátját, barátnőjét etettem, fűtöttem nekik, mostam, főztem rájuk, fizettem a koleszt, a könyveket a bérletet ki tudja mit nem, akkor sosem foglalkozott azzal, hogy mit csinálok, most egyszerre ilyen érdeklődő lett.
Bocsi és köszi, ha a mostani sok kérdésre is választ kapok!

ObudaFan # 2013.08.01. 05:53

Ha a magatartása tarthatatlanná válik, lehet kérni a lakáshasználat módosítását a bíróságtól. Szerintem hívd fel a figyelmét arra, hogy ha a magatartása miatt nem lehet vele együtt élni, akkor a bíróság kizárólagos lakáshasználatot is biztosíthat neked.
Azért hosszabb távon a megoldás a közös tulajdon megszüntetése lesz.

lujz10 # 2013.08.01. 04:38

Köszönöm a választ! Sajnos nem lehet beszélni vele, ő úgy gondolja, valaha "nagy ember" volt és azt hiszi azóta is, hogy úgy mennek a dolgok, ahogy ő azt hiszi vagy akarja. Mintha a falnak beszélnék. Én csak a magam életét szeretném élni, senkit sem zavarva. De ha leskelődik, az eddig zárva tartott ajtaját kitárja, az eddig behúzva tartott sötétítőt ami a bejáratra néző ablakán van kihúzza, mit kéne gondolnom?
Én is azt vallom, hogy az ilyesmit meg kellene beszélni személyesen. Én megpróbáltam a múltkor is, tegnap is, de nem megy. 7 éve állandóan én engedek, hogy ne legyen vita, de most már nem vagyok hajlandó azt is eltűrni, hogy a boldogságom is tönkretegye.
Nem tudom, mit tehetnék, hiszen ez megalázó helyzet. Úgy jönni haza a saját lakásomba, hogy valaki leskelődik vagy az utcán ordítozik a szomszédok füle hallatára az emberrel. Bikázik meg kanozik a saját (felnőtt) gyereke előtt, mintha valami bordélyt üzemeltetnék. 7 év óta ez az első alkalom, hogy valaki meglátogat.
Elnézést a hosszú írásért!

Agent Cooper # 2013.07.31. 21:26

Kedves lujz10!

Feltehetően a volt férje nem viselkedett a legmegfelelőbben, de semmi olyat nem tett, ami miatt bármilyen eljárást lehetne ellene kezdeményezni. Van egyfajta véleménye, aminek hangot is adott, morálisan elítélhető a viselkedése, viszont büntetőjogilag nem. Sajnos az ilyen helyzetek büntetőjogi megoldása általában csak utólag létezik, próbálják inkább megbeszélni első körben.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

lujz10 # 2013.07.31. 19:17

Kedves Fórumozók!
7 éve, mikor külön költöztem a volt férjemtől nagyon sok jó tanácsot kaptam. Köszönöm! 2 éve el is váltunk, de a házunkat (fele-fele) azóta sem tudtuk eladni. Én lakom a tetőtérben, ő a földszinten. Rajta keresztül járok fel, ez a válóperes iratokban rögzítve van, tehát használhatom a lépcsőházat.
Most lett egy barátom, aki néha meglátogatna. Közöltem ezt az ex-szel, akkor azt mondta, nem jöhet ide senki. Mivel tudom,hogy ehhez semmi köze, nem is akar ideköltözni senki.
Meglátogatott a barátom. Volt férjem észrevette és ma ordítozott, hogy megmondta, ide nem jöhet senki - ordenáré módon.
Azt szeretném kérdezni, ha ez még előfordul máskor is, mit tehetek? Van-e valami ebben ami pl. a zaklatás fogalmát kimeríti? Nem tudhatom, nem fog-e valamit tettleg csinálni, alkoholista, elvileg értelmes ember, gyakorlatilag egy nulla.
A választ előre is köszönöm!

ObudaFan # 2013.07.30. 20:03

Rágalmazás miatt feljelentést tehetsz. Ha pedig feljelentést tesz, majd az alapügy befejezése után hamis vád miatt.

Dora81 # 2013.07.30. 11:39

Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni. A szembeszomszédom a volt élettársam haverja, és azt gondoltam , hogy lesz vele problémám, de a mai napig nem volt , de kiderült , csak az okot várta, amivel belémköthet. Két lányommal lakom itt, és hát néha elég hangos a ház, az udvar , a két lány folyton veszekszik, én meg próbálok igazságot tenni, kisebb nagyobb sikerrel, hát tegnap is banális dolgon összevesztek, és hangoskodtak egymással, és a szomszéd azzal fenyeget, hogy bejelent a gyermekvédelmiseknél, mert ő hallja, sőt látta, hogy én ütöm a gyerekeket, nem láthatta, mert nem bántom őket, rájuk szoktam kiabálni, ha nem megy másképp, de meg nem ütöm őket.A lányok is megrémültek, a kicsi fél órán keresztül sírt, hogy nem akarja , hogy elvigyék tőlem, mert a gyerekeim füle hallatára ilyenekkel fenyegetőzött, és hogy én akármit mondok, nem hisz nekem majd senki, hozza a tanukat. Mit tudok tenni a fenyegetőzései ellen ami nyilvánvalóan rosszindulatúak, nem nézve a gyerekeim reakcióját sem, mert megviseli őket.

ObudaFan # 2012.11.14. 11:31

Sok mindentől függ, de ha már súlyos bűncselekmények miatt volt büntetve, akkor itt sem lehet kizárni egy szabadságvesztést.

Syrakusa # 2012.11.14. 09:03

Értem!Köszönöm!Esetleg még annyi,hogy a "fenyegetőre"nézve milyen következményekkel járhat amíg tettlegesség nem történik?A fenyegető büntetett előéletű!

ObudaFan # 2012.11.12. 21:59

Bizonyítani majd a hatóság dolga lesz. Egyébként a sértett vallomása is bizonyíték, még ha nem is biztos, hogy elég.

Syrakusa # 2012.11.12. 14:36

Kedves fórumozók !

Az érdekelne,hogy ha egy ismerősöm telefonon,telefon számát rejtve felhívta a barátnőmet és megfenyegette,hogy elteszi láb alól van értelme feljelentést tennem?Bizonyítható?Hangfelvétel nem készült!De büntetett előéletű és tudtommal többször volt is már börtönben.
A sztori a következő:
Van egy vélt/valós tartozásom az irányában,Ő 60EFt - ot követel rajtam.felhívta a bnőm/Neki adtam a telefonom/,mondta,hogy nem vagyok otthon erre elkezdte a kis monológját,hogy hozzám egyéb okokból kifolyólag nem nyúl de ha nem adunk Neki 60Eft-ot Őt kicsinálja,mert már őlt embert stb.......meg vigyázzon a testi épségére amikor amikor kilép az utcára stb......

Na most véleményem szerint nem merne tenni semmit/de benne van a pakliban,hogy tévedek,mert ha jól tudom nem régen derült ki ,hogy halálos beteg/de akkor is,nem fenyegethet,zaklathat kénye-kedve szerint senkit,Én nem félek Tőle de ha elkapom/elkapjuk akkor abból csak Nekem származhat bajom amire nagyon nincs szükségem! Ezért érdekelne a jogi része,mit érhetek el?Egyáltalán foglalkoznának Vele? Milyen vádak alapján tehetek feljelentést? stb.....

Előre is köszönöm a válaszokat!