BCS vagy Szabs?


Véleményem # 2012.12.17. 22:34

A topic témáját tekintve ez nem bcs.
Minden máson tessék pereskedni ha valamin nem ért egyet, illetve a megfelelő jogi lépéseket meg lehet tenni, arra tájékoztatást mindig adnak.
Persze a lehetőségek tárháza nem jelenti mindig azt hogy "siker" lesz a végén, és az itt megismert álláspont "győz"

Valószínű hogy a másik fél mást állít. Aki az ügyben meg döntött az meg abból dolgozott amit kapott és ezt hozta ki...

manó2004 # 2012.12.17. 13:41

Nem szélvédő!!! Hátul a csomagtartó alatti rész!

manó2004 # 2012.12.17. 13:00

Ha megint nem jó helyen vagyok, legyenek szívesek konkrétan leírni, hova tartozom!

manó2004 # 2012.12.17. 12:52

A "figyelmetlenség" szabálysértésnek minősül? Figyelmetlen, aki kivárja éppen az előtte rögtön kanyarodás után megálló autót, hogy éppen mi a francot csinál. Tolatni nem volt időm, de ki az Üllői útra, talán nem is lett volna szerencsés. Mivel tolatási, parkolási szándékát nem jelezte (csak a hirtelen felvillanó tolató lámpa) nem tudtam mit fog tenni. Igy ha előzni szerettem volna, arra is mehetett volna, ennyi erővel. Kanyar után rögtön megállni.... én is megálltam, nem is tudtam volna mit tenni! Más is kénytelen lett volna megállni, nem megy neki!

manó2004 # 2012.12.17. 12:45

T. Szakértők!
Az alábbiakra szeretnék véleményt kérni! Főutón haladunk, mindketten jobbra bekanyarodunk. Az előttem haladó gépkocsi megáll, én is megállok, várom (pár pillanat), hogy mit szándékozik tenni, (jobbra, balra, egyenesen) egyszer csak elkezd tolatva bekanyarodni egy szerviz útra, amit én már félig elfoglaltam, és nem volt ennyi hely, hogy beférjen, nekem jöve végig szántotta javában a saját gépkocsiját, amit először észre sem vett.
Baleseti kárbejelentő: én: az előttem haladó gépj. indexelés nélkül megállt, majd elkezdett hátra fele tolatni, kocsim jobb elejét megsértve.Ő: Sarkon befordulás után tolattam és a mögöttem jövő autó nem állt meg. Bal hátsó ajtó, szélvédő (hátsó részről is hiányzik a festék) színfelverődés. Először úgy tünt megegyezünk, majd még sem sikerült. Rendőrséget hívtam, amire azt mondták, töltsük ki a bejelentőt. Kitöltés közben derült ki, hogy a jogosítványa 7 éve lejárt. (orvosi) Rögtön elment az orvoshoz az eset után, másnap az okmányirodába.
A szóban forgó szervizútra, kb. 5 méterre bahajtani tilos tábla van, és egyírányú. Saroktól tudtommal (lehet rosszul) úgy tudom 5 méterre nem is lehet parkolni. Fényképet készítettem az eset után, mikor a másik elment, nehogy bármilyen más sérülést is rám verjenek. Csatoltam a Hivatalnak. Mikorra a gépkocsikat behívták megnézni, a másik tulaj már megcsináltatta, számlával igazolta. Így a Hivatal már csak egy csili-vili autót látott. Mégis én lettem kihozva, mivel figyelmetlenül vezettem, Őt semmiben még csak el sem marasztalták! Engem a Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt figyelmeztetésben részesültem, ami 150,000,.Ft. Mivel első esetem méltányoságból elengedik, DE 2 éven belül ismételt szabályszegés esetén cselekményem szigorúbb elbírálás alá fog esni. A másik fél részére bizonyítottság hiányában megszüntetik az eljárást.
A tárgyaláson beismeri, hogy érvényes vezetői engedély nélkül vezetett, a tolatás megkezdésekor csak a tükröket használja! (így nem látott engem, aki mögötte volt, aki lehet volna személy is!). Mellesleg 73 éves. A mai napig a Biztosító Társaságot nem kereste meg az ügyben. Ha ártatlan, miért nem? Valóban én vagyok a HIBÁS? Még 5 napom van fellebezni. Igazságérzetem nagyon tiltakozik. Én álltam mögötte!!! Tanú van, nem idézték be.
Mi a véleményük? 1/1975.(II.5.)KPM-BM 3 paragrafus (1) bekezdés c. pontja, 2012. évi II. törvény 224 paragrafus (1) bekezdése szerint.

Ami még csodálatos, ugyanannál az embernél kell fellebbeznem! Hátha most máshogy gondolja? Nevetséges. Köszönöm, hogy meghallgattak és várom tanácsaikat!

Még egy! Ő arra is hivatkozik, hogy a tolató radarja nem jelzett neki! Ehhez már végképp nem értek, hogy mikor, milyen szögben, stb. müködnek ezek a dolgok. Túl nagy távolság miatt nem lehet? Sztem a követési távolság meg volt, vagy mégse elegendő, ha hozzám tudott érni? Nem értek én már semmit!
Ha mégis hibáztam, legalább tudjam miben!

Véleményem # 2012.12.02. 15:10

Persze, hogy nem a járőr hozza az ítéletet, de ha csak szabs lenne, akkor ilyen esetben miért állítanak elő embereket bcs gyanúban? Talán mert bcs lehet a vége. Nyomozóra válogatja hogy ki mit hoz ki belőle. Illetve az sem kizárt hogy amennyi város annyi gyakorlat, hiába is hiszi azt ember hogy egységesen történik minden...

Rafina67 # 2012.12.02. 14:21

Még jó,hogy nem a járőr hozza az ítéletet:-)
Úgy gondolod ahány város annyi gyakorlat?

Véleményem # 2012.12.02. 13:49

Gyakorlatban bcs gyanúban állítják elő az embert...

Rafina67 # 2012.12.02. 13:13

Szerintem szabálysértés.
A bűncselekményhez az kell, hogy másik rendszámot írjon a cetlire, vagy másik valódi hatósági jelzést (rendszámot) tegyen fel.

Véleményem # 2012.12.02. 13:02

Műanyagra vagy karton lapokra írt rendszám csak szab. kapok rá egy kis helyszíni bírságot aztán ennyi? Szerinted ez reális? Mert ez nem így van.

A rendszám tábla hiánya ( csak ha egy ) az szabs. Ha kettő nincs meg akkor nem is lehet közlekedni értelem szerűen az autóval.

Ha valaki a hiányzót, egyet vagy kettőt ( "egyéb módon meghamisít" ) hamisítja az BCS. !

Dr.Attika # 2012.12.02. 09:06

Nem BCS. Olvassátok el a vonatkozó kommentárt. Az a bcs. ha leszereli és más jármű rendszámát helyezi fel.

Véleményem # 2012.12.01. 22:13

Egyértelműen bcs! Sherlock első hozzászólásával értek egyet, illetve erre az esetre ez vonatkozik.

Ha elveszti valaki a rendszámot azt jelenti az okmányirodába, ha kap erről valamiféle igazolást akkor azt a rendőr elfogadhatja, vagy bírságol vagy feljelent (szabs).

Ha valaki elveszti és úgy gondolja addig bármi módon pótolja azt, papír lapra, műanyagra, lemezre stb. írva a rendszámot az bcs! Teljesen ugyan olyat nem lehet legyártani házilag, hiába is írják le törvényben a rendszám pontos méretet. Ezzel nem érdemes próbálkozni mert, csúnya feljelentés lehet belőle ami nem szabs ebben az esetben hanem bcs.

Dr.Attika # 2012.12.01. 10:03

Nem valósul meg sem bűncselekmény, sem szabálysértés.

Goauld # 2012.12.01. 09:38

Dr.Attika azzal igazgatási szabálysértést követ el, a kérdés továbbra is az, hogy BCS megvalósul-e!

326/2011 Korm.r.:
(4) Ha a rendszámtábla felszerelésére nincs elegendő hely, vagy ha a rendszámtábla az átlagosnál nagyobb sérülési veszélynek van kitéve, a közlekedési hatóság igazolása alapján engedélyezhető a B típusú rendszámtábla felszerelése, vagy a D típusú rendszámtáblának a jármű elején történő alkalmazása.
(5) A közlekedési igazgatási hatóság a forgalmi engedély hivatalos feljegyzések rovatába és a nyilvántartásba a „B, illetve D típusú frsz. engedélyezve” záradékot jegyez be. A D típusú rendszámtáblára vonatkozó záradék bejegyzése a gyártásról szóló igazolás bemutatása után végezhető el.

Linkelek két esetet:

  1. http://www.szoljon.hu/…laert-286800
  2. http://totalcar.hu/…sz/bodi5854/
Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.01. 09:23

Akkor az sem bűncselekmény, ha elveszíti a személyi igazolványát, és addig is, amíg újat kap, a réginek a fénymásolatát használja?

Dr.Attika # 2012.12.01. 09:10

Olvasd el az elveszett rendszám pótlásának szabályait. Nem ő távolította el, nem is hamisította meg. Azzal, hogy 30 napon belül nem kért új rendszámot és "matricázott" közlekedés rendészeti szabályt sértett és nem szabálysértési vagy büntetőjogi szabályt.

Sherlock # 2012.12.01. 09:06

Kifejtenéd?

Dr.Attika # 2012.12.01. 06:22

Nem BCS.
Okmányirodába be kell menni és kérni kell az újat.

Sherlock # 2012.11.30. 21:18

Bcs

Egyedi azonosító jel meghamisítása

277/A. §769 (1) Aki

  1. egyedi azonosító jelet eltávolít, vagy egyéb módon meghamisít,
  2. olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt

  1. üzletszerűen,
  2. bűnszövetségben

követik el.

Goauld # 2012.11.30. 20:43

Segítséget szeretnék kérni a következő esethez:

Adott egy személygépkocsi tulajdonos, aki elveszti az első rendszámtábláját és helyette műanyagból legyárt egy teljesen ugyanolyat, amit felszerelve használja a járművét a közúton.

A kérdésem a következő:
Mit követ el a járművezető a cselekményével?